De Certificaatuitgifte: hoe verder?

Hoe kom ik aan mijn certificaat en mijn speldje?
De Fortuna Sc heeft een aantal afhaalmomenten georganiseerd waar de fans hun certificaat trots in ontvangst konden nemen. Een groot aantal fans heeft hier gebruik van kunnen maken, echter een groot deel ook niet. In overleg met Fortuna Sittard is besloten dat we in de maand december meer standaard mogelijkheden voor het verkijgen van de certificaten gaan aanbieden. Zo zullen de certificaten vanaf 1 december aanstaande bij het nieuwe secretariaat van Fortuna Sittard dagelijks tijdens kantooruren in het eigen Fortuna Sittard stadion (!)  afgehaald kunnen worden. Hier zal uiteraard tzt nog meer nieuws over komen. Maar een grote stap vooruit in ieder geval.

De verzendopties zijn we momenteel ook -in overleg met Fortuna Sittard- aan het bekijken. Met name voor fans in het buitenland en/of minder mobiele fans lijkt ons dat een faire optie.Ook daar zullen we in december op terug komen zodat we hopen dat rond de jaarwisseling het merendeel van de certificaathouders ook het aandenken en speldje in haar bezit heeft!

Meer achtergrond informatie over de certificaten.
De verkoop en uitgifte van de Certificaten van Fortuna Sittard  is uiteraard in eerste instantie een verantwoordelijkheid van de partij die het geld ontvangt, te weten Fortuna Sittard. Om de administratie juist te doen en om toezicht op dit proces te behouden heeft Fortuna Sittard het STAK opgericht, welke - de naam zegt het al- het administratie kantoor is.

Daar het STAK nog niet bestond toen we het geld wel nodig hadden heeft de Fortuna SC aangeboden als administratief en juridisch tussen-persoon te fungeren. Dat betekent dat de Fortuna SC het voor alle fans -die minimaal 36 euro aan Fortuna SC (!!) hebben overgemaakt tbv een certificaat aankoop-  het netjes zal regelen dat de certificaten klaar liggen. Voor de juistheid van zaken, als je BUITEN de Fortuna SC om geld aan de notaris, Fortuna Sittard, een bekende binnen Fortuna of de minister president hebt gestort en dat geld is NIET naar Fortuna Sc gegaan , dan is dat uiteraard geen verantwoordelijkheid van de Fortuna SC.

Terug naar onze rol. de Fortuna Sc heeft de uitgifte van ongeveer 800 certificaten georganiseerd en uit ledengeld bekostigd. De Fortuna SC heeft ook de co-owner speld uit ledengeld bekostigd. Dat doen we graag, ook al weten we dat een groot deel van de certificaathouders geen lid is. Wij vinden dat jullie dat verdienen. Wat we echter niet kunnen verantwoorden is uit ledengeld postzegels gaan betalen omdat mensen om goede of minder goede redenen niet op de uitdeel momenten kunnen komen. We zijn ervan overtuigd dat eenieder dat prima begrijpt.

De FortunaSC blijft dus een voortrekkersrol nemen om het netjes voor de fans te regelen.

Namens het bestuur Fortuna Supporters Collectie

Hammiegoal
donderdag 01 september 2016 / 17:46

We horen niets meer over de certificaten hoe zit dat nu.
Net zo als de 50 euro die mijn zoon nog moet terug krijgen van fortuna hij heeft door omstandigheden geen nieuwe seizoenskaart kunnen pakken maar niets meer gezien of gehoord
silvio62
donderdag 01 september 2016 / 18:46

Bij mij heeft Fortuna netjes die 50 euro verekend ,ook nog met die korting,bij het bestellen van een nieuwe seizoens-kaart.En de certificaat ging ook snel.
smeets
donderdag 01 september 2016 / 19:50

wanneer krijgen we de beloofde wedstrijdshirt.
AT-AT
donderdag 01 september 2016 / 19:56

smeets schreef:
wanneer krijgen we de beloofde wedstrijdshirt.

Als het goed is wanneer het definitieve thuisshirt er is, maar dat durf ik niet 100% zeker te zeggen.
stiftmeister
donderdag 01 september 2016 / 20:02

!
Loos
vrijdag 02 september 2016 / 00:11

Waarom worden al die vragen hier gesteld? Dit zijn vragen aan de club en jullie stellen die bij een topic over certficaten... bel even naar de club ofzo.
Hammiegoal
vrijdag 02 september 2016 / 01:14

Hoi loos hoe zit het nu eigelijk met die sertificaten die nog niet zijn opgehaald
Loos
vrijdag 02 september 2016 / 08:45

Hammiegoal schreef:
Hoi loos hoe zit het nu eigelijk met die sertificaten die nog niet zijn opgehaald

Er gaan nog meerdere momenten komen en ik ga komende maandag overleggen met de club of we doordeweeks niet op kantoor kunnen laten ophalen. Komende dinsdag, tijdens voorverkoop Utrecht in Supportershome, is ook een kans om certificaten op te halen. Dit komt vandaag online.
starbert
vrijdag 02 september 2016 / 09:06

Kunnen die certificaten niet gewoon (aangetekend) opgestuurd worden? Kan ik straks helemaal naar Buchten gaan rijden. Ik hoop dat meneer Gün snel een verhuizing regelt, terug naar het stadion.
Loos
vrijdag 02 september 2016 / 09:35

starbert schreef:
Kunnen die certificaten niet gewoon (aangetekend) opgestuurd worden? Kan ik straks helemaal naar Buchten gaan rijden. Ik hoop dat meneer Gün snel een verhuizing regelt, terug naar het stadion.

Ik begrijp dat het niet voor iedereen ideaal is en we kijken naar verschillende locaties en moment. We hebben van certificaathouders overigens überhaupt geen adressen. We mogen al blij zijn als we de namen hebben van donateurs en kopers...

Een aangetekende brief kost 8 euro * +/- 800 stuks. Dat hebben we niet in onze begroting meegenomen dit jaar..
Sp33lfiets
vrijdag 02 september 2016 / 11:17

Loos schreef:
starbert schreef:
Kunnen die certificaten niet gewoon (aangetekend) opgestuurd worden? Kan ik straks helemaal naar Buchten gaan rijden. Ik hoop dat meneer Gün snel een verhuizing regelt, terug naar het stadion.

Ik begrijp dat het niet voor iedereen ideaal is en we kijken naar verschillende locaties en moment. We hebben van certificaathouders overigens überhaupt geen adressen. We mogen al blij zijn als we de namen hebben van donateurs en kopers...

Een aangetekende brief kost 8 euro * +/- 800 stuks. Dat hebben we niet in onze begroting meegenomen dit jaar..


Vind het ook niet iets wat jullie zouden moeten doen.
kiprich
vrijdag 02 september 2016 / 11:48

De verkoop en uitgifte van de Certificaten van Fortuna Sittard (!) is uiteraard in eerste instantie een verantwoordelijkheid van de partij die het geld ontvangt, te weten Fortuna Sittard. Om de administratie juist te doen en om toezicht erop te houden dat die goed verloopt heeft Fortuna Sittard het STAK opgericht, welke - de naam zegt het al- de administratie kantoor is.

Daar het STAK nog niet bestond toen we het geld wel nodig hadden heeft de Fortuna SC aangeboden als administratief en juridisch tussen persoon te fungeren. Dat betekent dat de Fortuna SC voor alle fans die geld - en minimaal 36 euro- aan Fortuna SC (!!!!!!) hebben overgemaakt tbv een certificaat aankoop het netjes zal regelen dat de certificaten klaar liggen. Voor de juistheid van zaken, als je BUITEN de Fortuna SC om geld aan de notaris, Fortuna Sittard, een bekende binnen Fortuna of de minister president hebt gestort en dat geld is NIET naar Fortuna Sc gegaan , dan is dat uiteraard geen verantwoordelijkheid van de Fortuna SC. Alle gelden die BUITEN de Fortuna Sc om naar de Notaris of naar Fortuna zijn gegaan is in principe nu een verantwoordelijkheid van het STAK.

Terug naar onze rol. de Fortuna Sc heeft de uitgifte van de 800 certifcaten uit ledengeld bekostigd. De Fortuna SC heeft ook de co-owner speld uit ledengeld bekostigd. Dat doen we graag, ook al weten we dat een groot deel geen lid is. Wij vinden dat jullie dat verdienen. Wat we echter niet kunnen verantwoorden is uit ledengeld postzegels gaan betalen omdat mensen om goede of minder goede redenen niet op de uitdeel momenten kunnen komen.

De Fortuna Sc zal in september (22 september) weer een uitdeel moment in Sittard organiseren, ook zal bij de verkoop van Utrecht uit de mogelijkheid zijn om certificaten op te halen. Daarnaast zijn we aan het kijken of we ze op een vast punt kunnen leggen (Buchten?). Onze strategie zal zijn dat we dit jaar steeds 1 a 2 momenten per maand zullen organiseren om ze op te halen. Tot slot zullen we een "opstuur regeling" gaan bedenken, waarbij de kosten dan zijn voor de ontvanger.

hopelijk is eea nu duidelijker. Het gaat zeker goed komen.
Octo
vrijdag 02 september 2016 / 12:35

Buchten?
Ik zou hopen dat alles wat aan Fortuna vasthangt zich distantieert van deze door Buchten politici opgelegde gesubsidieerde plekken en blijft aandringen op centralisatie in Sittard!
kiprich
vrijdag 02 september 2016 / 12:41

zekers :), maar ik vermoed dat dat in september nog niet is opgelost :)
Octo
vrijdag 02 september 2016 / 13:09

FIFA , KNVB , fusie gemeente Sittard Geleen Born. Zoek de verschillen.

Mijn #noesj en Cox idem.
mal
woensdag 07 september 2016 / 13:11

Gezien het feit dat ik ver van Sittard woon en daardoor maar incidenteel langs kom ben ik meer dan bereid de kosten voor het aangetekend versturen te betalen. Laat maar weten hoe wij dit kunnen regelen
Zitterd11
woensdag 12 oktober 2016 / 12:35

Hoe zit t hier mee? Nog niks gezien.
Hammiegoal
woensdag 12 oktober 2016 / 13:15

Is er echt geen mogelijkheid dit gewoon op een wedstrijddag te doen er voor of er na ?
Hammiegoal
vrijdag 28 oktober 2016 / 19:16

Ik hoor niets meer over de certificaten en de speltjes of heb ik iets gemist.
Iemand een idee hoe Het daar mee zit.
smeets
vrijdag 28 oktober 2016 / 19:43

hoe zit het trouwens met de beloofde shirts bij de stand op de ranglijst
sjimmy
vrijdag 28 oktober 2016 / 20:42

De hamvraag is natuurlijk, zijn de certificaten wel echt geldig????

Iedereen is in de veronderstelling dat de certificaten staan voor een klein beetje eigendom van de club.
Een minuscuul deel, maar toch.
Het blijkt nu dat de certificaten ondertekend zijn door J. Loos!!
De voorzitter van de fsc, maar niemand met een leidinggevende functie binnen de club. Wat betekend dit voor
De geldigheid van de certificaten??? Aangezien er ook nergens vermeldt staat dat Loos door de club gemachtigd is.
Ik ken iemand die zijn certificaat aan een advocaat heeft laten zien, en die advocaat zei dat ze nul waarde hadden!!!'n
Hoe zit dit????
ZitterdGelaen
vrijdag 28 oktober 2016 / 22:58

Een aandeel was EUR 36k. De supportersvereniging heeft de aandelen en wij de certificaten van de aandelen toch? Daarom lijkt de voorzitter gemachtigd.
Zitterd11
maandag 14 november 2016 / 11:56

wanneer horen we nog eens wat, heb nog steeds niks gekregen!
kiprich
maandag 14 november 2016 / 17:02

Alle informatie is verteld op de STAK informatie avond waar alle certificaat houders zijn uitgenodigd. Een samenvatting daarvan heeft hier online gestaan,

De certificaten zijn symbolisch doch uniek (op nummer uitgeschreven). Net zoals elk aandeel vertegenwoordigd het een zeggenschaps,- en een economische waarde. De zeggenschapswaarde is dat we als fans 5% van de aandelen hebben en dus ook 5% "zeggenschap". We hebben daarnaast 100% zeggenschap over de gouden aandeel zaken (kleur, stad, naam, logo, etc) . Die zeggenschap krijgt vorm door een eigen fan - RvC zetel die nu online staat. De economische waarde van een aandeel is net als zoals op de beurs, namelijk afhankelijk van de dagwaarde. Daar er echter geen beurs is om op te handelen, is de economische waarde dus datgene wat iemand anders er bereid is voor te geven.

Voor mensen die aangeven wanneer ze wat horen.... De Fortuna Sc heeft ongeveer 10 afhaal momenten georganiseerd en daar zal het grofweg wel bij blijven. Zoals al enkele malen gecommuniceerd is het de bedoeling dat vanaf december de certificaten -dagelijks- bij het stadion opgehaald kunnen worden. We zijn nu aan het wachten totdat de verhuizing van het Buchten personeel naar het stadion een feit is. Daarna zullen we de certificaten daar gaan neerzetten. Zodra ze daar klaar liggen zullen we dat uitgebreid communiceren. Daarna zullen we kijken of het financieel en logistiek haalbaar is ook met de post certificaten te versturen. Eea is nog behoorlijk complex omdat we simpelweg geen gegevens hebben, de kosten vrij hoog zijn (1 a 2 euro per bericht) en het behoorlijk arbeidsintensief is. Hulp van andere fans is in dat kader zeker welkom.

Vragen over het shirt moeten aan fortuna gesteld worden. is ander topic.
Reageer ook op dit bericht:

U dient ingelogd te zijn om een bericht achter te laten.
Nog geen account:Klik hier om een account aan te maken