Update van de STAK

Beste supporters,

In mei van dit jaar is de Stichting Administratiekantoor Fortuna Sittard (de “STAK”) opgericht en zijn wij als bestuur aangetreden. Nu Fortuna na enkele hectische maanden gelukkig in rustiger vaarwater is beland, leek het ons goed om jullie door middel van dit bericht als bestuur van de STAK kort bij te praten over de gebeurtenissen van de afgelopen maanden.

Met de opbrengst van de diverse inzamelingsacties heeft Fortunasc aandelen gekocht in Fortuna Sittard B.V. Hiermee zijn de supporters van Fortuna mede eigenaar geworden van de club. Vervolgens zijn de aandelen ondergebracht in de STAK en zijn er certificaten van aandelen uitgegeven. Doordat de STAK in formele zin de aandelen houdt, hebben wij als bestuur van de STAK de belangrijke taak gekregen om de supporters van Fortuna te vertegenwoordigen.

Als bestuur werden wij al snel geconfronteerd met de zorgelijke situatie binnen Fortuna. Dit heeft ertoe geleid dat wij afgelopen zomer meerdere malen met spoed bijeen moesten komen om over diverse verzoeken van Fortuna te vergaderen. Steeds zijn wij op een constructieve, maar zeer kritische wijze, in overleg getreden met Fortuna in de persoon van Paul van der Kraan. Hierbij hebben wij steeds maar één belang voor ogen gehad: de toekomst van Fortuna.

Hoewel we meerdere malen pittig met elkaar hebben gediscussieerd, hebben we veel respect voor het werk dat Paul van der Kraan voor onze club heeft verricht en met name dat het hem gelukt is om in Isitan Gün een nieuwe eigenaar voor onze prachtige club te vinden. Dit is cruciaal geweest voor het voortbestaan van Fortuna en biedt weer volop kansen op een mooie toekomst.

Op korte termijn zal de definitieve juridische structuur tot stand komen. In deze structuur zal Isitan Gün 85% van de aandelen in Fortuna houden, de stichting Fortuna Sittard 10% en wij als STAK 5%. Daarnaast zullen er de nodige juridische waarborgen worden ingebouwd, zodat wij als STAK -en dus de supporters- ondanks het minderheidsbelang toch zeggenschap zullen houden bij bepaalde belangrijke beslissingen over de club. Het “gouden aandeel” is hier een belangrijk onderdeel van. Met dit aandeel moeten beslissingen zoals de clubkleuren, clubnaam, speelstad en een fusie worden goedgekeurd door de STAK en Fortunasc.

De STAK mag daarnaast één lid van de Raad van Commissarissen (“RvC”) benoemen. Deze commissaris zal de supporters in de RvC vertegenwoordigen. In totaal zal de RvC bestaan uit 7 personen, waarvan de overige 6 personen zullen worden benoemd door de andere aandeelhouders. Op de website van Fortunasc zal hiervoor binnenkort een vacature worden geplaatst. Het sollicitatietraject zal door Fortunasc en door ons worden begeleid. Wij roepen geschikte kandidaten op om zo spoedig mogelijk op de vacature te reageren.

Wij hopen jullie met dit bericht iets meer informatie te hebben gegeven over de STAK. Vanaf nu zullen wij weer zoveel mogelijk op de achtergrond opereren. De nieuwe commissaris wordt namelijk de spreekbuis namens de STAK. Verder spreken wij de hoop uit dat iedereen die ook maar iets met de club te maken heeft het verleden achter zich kan laten, zodat wij met zijn allen kunnen werken aan een succesvolle toekomst voor Fortuna.

Nao veure Fortuna!

 

Bestuur Stichting Administratiekantoor Fortuna Sittard

Richard Coenen
dinsdag 08 november 2016 / 07:55

Wie zitten allemaal in het STAK?
Don Leo
dinsdag 08 november 2016 / 10:52

Wie is eigenlijk de stichting Fortuna Sittard? Zijn dat Jo en Sjra ofzo???
PieveSjtiemel
dinsdag 08 november 2016 / 11:34

Don Leo schreef:
Wie is eigenlijk de stichting Fortuna Sittard? Zijn dat Jo en Sjra ofzo???


22OKT2016 ISITAN GÜN AANGESTELD ALS BESTUURDER STICHTING FORTUNA SITTARD
Isitan Gün is aangesteld als bestuurder van de Stichting Fortuna Sittard. Hij volgt Jo Abelshausen op, die inmiddels officieel is uitgeschreven als bestuurslid van de Stichting. Nadat de juridische structuur van Fortuna Sittard binnenkort is gewijzigd, wordt het bestuur verder uitgebreid met ongeveer vier leden.

Interim-manager Paul van der Kraan: “Fortuna is Jo ontzettend dankbaar voor alles wat hij de afgelopen jaren voor zíjn club heeft betekend. Zonder mensen als Jo was er nu geen Fortuna meer geweest. Op een gepast moment in de nabije toekomst zullen we officieel afscheid nemen van de bestuurder Jo Abelshausen. De supporter Jo Abelshausen hopen we echter nog vele jaren in ons stadion te mogen begroeten.”

De leiding van Fortuna Sittard stuurt deze week de documenten voor de voorgenomen, veranderde juridische structuur van de club ter goedkeuring naar de KNVB. Snel daarna volgen de nieuwe conceptstatuten. Zodra de voetbalbond met de wijziging instemt, wordt deze daadwerkelijk uitgevoerd. Fortuna hoopt dit proces tussen half en eind november af te ronden.
FortunaBorn
dinsdag 08 november 2016 / 13:23

Jammer dat er niet meer supporters aanwezig waren op de Algemene Ledenvergadering, de bestuursleden van het STAK hadden waarschijnlijk veel onduidelijkheid kunnen wegnemen!
Zijnet
dinsdag 08 november 2016 / 13:29

Richard Coenen schreef:
Wie zitten allemaal in het STAK?


Don Leo schreef:
Wie is eigenlijk de stichting Fortuna Sittard? Zijn dat Jo en Sjra ofzo???


Dit is al meer dan een half jaar bekend, zie hier een relevant artikel over STAK:

"Ruud Puts, Jos Moling, voormalig Fortuna en TOF-bestuurder Wil Helwig, en de door Fortuna SC aangedragen Christiaan Donners en Theo de Visser hebben plaatsgenomen in het bestuur van de Stichting Administratiekantoor Fortuna Sittard"

Voor de twijfelaars, ze staan zelfs op de foto ;)
Richard Coenen
dinsdag 08 november 2016 / 15:51

bedankt Zijnet voor de aanvullende verwijzingen met daarin het antwoord op mijn vraag.
antoine
dinsdag 08 november 2016 / 19:47

mooi stuk, al blijf ik vragen voor een algehele info-avond. met gun/ v.d kraan / stak / huidig bestuur en verder alle mensen die Fortuna een warm hart toedragen. er heerst onder de supporters en sponsoren nog te veel ongeloof en er is te veel gebeurt om zomaar even te zeggen : nu allemaal blik vooruit.
een avond waarbij een ieder die zich geroepen voelt zich kan uiten en vragen kan stellen. daarna blik vooruit.
er is nog teveel onduidelijk.
Richard Coenen
dinsdag 08 november 2016 / 20:49

Antoine welkom bij Fortuna!
Don Leo
dinsdag 08 november 2016 / 21:11

antoine schreef:
mooi stuk, al blijf ik vragen voor een algehele info-avond. met gun/ v.d kraan / stak / huidig bestuur en verder alle mensen die Fortuna een warm hart toedragen. er heerst onder de supporters en sponsoren nog te veel ongeloof en er is te veel gebeurt om zomaar even te zeggen : nu allemaal blik vooruit.
een avond waarbij een ieder die zich geroepen voelt zich kan uiten en vragen kan stellen. daarna blik vooruit.
er is nog teveel onduidelijk.


Tja, het probleem is volgens mij dat er vrijwel niemand op komt dagen als er zo'n info avond wordt georganiseerd...
Richard Coenen
woensdag 09 november 2016 / 07:24

Don Leo waar niet veel publiek op af komt tijdens wedstrijden zal nog minder op afkomen tijdens zo een niks zeggend info avondje. Wil niet zeggen dat ik de diehards die er om verzoeken begrijp maar nogmaals welkom bij Fortuna.
RonB
woensdag 09 november 2016 / 13:43

Heren een supporters avond organiseren is klasse ,maar wel met eerlijke antwoorden .
Iedereen wil weten hoe we er voor staan IK OOK ,
Reageer ook op dit bericht:

U dient ingelogd te zijn om een bericht achter te laten.
Nog geen account:Klik hier om een account aan te maken