2017: Nieuwe leiding, trainer en stadion?

"Never a dull moment" bij Fortuna Sittard. Daar waar andere BVO's dromen over oefenwedstrijden in het warme Zuid-Europa kan Fortuna Sittard vol aan de bak om het -sportief gezien- teleurstellende seizoen nog te redden. Lees hier meer...

 

 

De frustratie van ex-trainer Ben van Dael is oprecht. In de maandagochtend editie van de Limburger laat hij geen spaan heel van het besluit om hem te ontstaan. Gebrek aan steun, kennis, kunde en ervaring  zijn volgens hem de redenen van het matig presteren van Fortuna Sittard. De trouwe Fortuna Sittard volger zal deze analyse herkennen, dit is immers het grote euvel van de BVO sinds begin deze eeuw.  Er is nooit geïnvesteerd in nieuwe competenties, vakmanschap  of hoogwaardige kennis en kunde. Niet in de breedte en al zeker niet in de diepte. Met de komst van Isitan was de verwachting dat we dit weer geleidelijk aan zouden gaan opbouwen. Een half jaar na zijn komst kunnen we voorzichtig concluderen dat dit proces nog erg langzaam gaat. Te langzaam ? Laten we de wijzigingen eens op een rijtje zetten:


2017: Een nieuwe Raad van Commissarissen.
In de nieuwe organisatiestructuur zal er een Raad van Commissaris (RvC) komen. De RvC staat onder leiding van de voorzitter van de RvC en zal in totaal uit zeven personen bestaan. De hoofdaandeelhouder (Isitan met 85%) zal 5 stoelen bezetten, het is daarbij geen geheim dat Wil Meijers, Marcel Tinnemans en Ron Quadvlieg voor 1 van de 5 stoelen zijn benaderd. Isitan zal zelf ook een RvC stoel bezetten en een beroemde sporter schijnt benaderd te zijn voor stoel 5. De overige twee posities worden door de overige aandeelhouders (15%) ingevuld, waaronder 1 positie door STAK / Fortuna SC (met 5% van de aandelen). 
 

2017: Een nieuwe directeur: who's next?
Adviseur Paul van der Kraan, die de afgelopen tijd het reilen en zeilen van Fortuna waarnam, stopt per 1 januari. Aanvankelijk zou hij nog een dag per week betrokken blijven om Fortuna van categorie I, de KNVB-klasse van de financiële zorgenkindjes, naar categorie II te begeleiden. Maar Van der Kraan ziet daar van af. De wandelgangen praten over een andere geel-groene club in het Westen van het land, maar het is ook niet uitgesloten dat Isitan op zoek is naar een andere vorm van ondersteuning in 2017. Een mogelijk scenario is dat -op papier- de rol zal worden overgenomen door Ersin Demir, de Turks-Nederlandse zakenpartner van Isitan. 

Fortuna Sittard heeft behoefte aan een daadwerkelijke leider in 2017, iemand die 24*7 er is, een transitie champion, een "charismaat", een meewerkend voorman en een bruggenbouwer, het liefste in 1 persoon en ook nog gratis. De krant heeft het dan ook over Wil Meijers als nieuwe preses, maar een en ander lijkt op voorhand zeker nog geen gelopen race. Daarvoor is er in het verleden te veel gebeurd en zijn de uitdagingen voor de toekomst te groot om dit zomaar -alleen- te gaan doen. Spannend aldus.
 

2017: Een nieuwe hoofdtrainer: Limburger of internationaal?
Het vertrek van Ben is net zo plotseling als verwacht. De ploeg heeft de trainer laten vallen en dan is de trainer nu eenmaal de klos. Dat is een ijzeren voetbal wet die ook Ben als geen ander zou moeten kennen. Fortuna Sittard heeft nu enkele weken de tijd om een nieuwe trainer te vinden. In Sittard kijkt men dan snel naar oud spelers met een trainersdiploma en dus vallen de namen van Tiny Ruijs en Wil Boessen. Met name de laatste lijkt een serieuze kanshebber, waarbij Boessen slim genoeg is om pas in te stappen als de randvoorwaarden om succesvol te kunnen zijn worden geregeld. Een ander scenario is dat we een buitenlandse trainer gaan krijgen die in staat zou moeten zijn om van jeugdige internationals een team te smeden. 
 

2017: Een nieuwe eigenaar van het stadion?
Het is geen geheim dat Fitland -voor de juiste prijs- van het stadion af wil, waarbij het ook geen geheim is dat Isitan graag alle voetbal -ondersteunende -  activiteiten weer terug in het stadion wil hebben. Nieuwe velden en verdere afbouw van het stadion lijken dan ook mogelijke scenarios in 2017. Een ruil in stadion eigenaarschap past in dat plaatje, maar de realiteit is dat stenen en papier geduldig zijn. Laten we het er maar op houden dat het stadion stapje voor stapje er beter gaat uitzien, maar dat de huidige status prima weer geeft hoe de algemene status van de BVO is: niet af. 

Alhoewel bovenstaande informatie aannemelijk is, blijven te veel zaken nog -geheel- onduidelijk. Komen er nieuwe spelers, wie vertrekt er nog meer? Hoe ziet onze organisatie er uit, wat gaan we doen aan de technische  know how? etc, etc. Daarom zal het Fortuna SC bestuur er bij Fortuna Sittard op aandringen snel openheid van zaken te geven, bij voorkeur via een extra informatie avond waar alle supporters welkom zijn. 

Namens het Fortuna Sc bestuur
kiprich

Hammiegoal
maandag 19 december 2016 / 19:00

Het klinkt raar maar waar kan je een halve seizoenskaart bestellen word mij gevraagd .
Ieder jaar word gek van die banner wat je altijd weg moet klikken en nu heb ik hem nodig is die er niet haha
silvio62
maandag 19 december 2016 / 19:39

Kom maar naar mij toe, lange,knip ik de helf van die van mij af,heb je een halve hahaha
laatste man
maandag 19 december 2016 / 21:37

Bedankt kiprich voor stuk dat uitgaat van de perspectieven die er mogelijk aanwezig zijn.
een fortunahomeveteraan komt daarbij een stuk geloofwaardiger over dan al die medesupporters die alleen van het negatieve scenario uitgaan.
Helaas geen eenheid in al onze geledingen, misschien dat het vertrek van de crisismanager hier in gaat bijdragen
Richard Coenen
maandag 19 december 2016 / 22:26

WoW, alles kump good!!! Samen bouwen aan de toekomst van Fortuna.

In de ‘nieuwe organisatiestructuur’ zal er een Raad van Commissaris (RvC) komen.
Benaderd zijn o.a.: Wil Meijers, Marcel Tinnemans en Ron Quadvlieg
Isitan Gün zal ook 1 stoel bezetten.

Alweer een nieuwe directeur na vertrek Paul van der Kraan, mogelijke kandidaat Ersin Demirde, Turks-Nederlandse zakenpartner van Isitan.

Nieuwe coach?

Stadion? Het is geen geheim dat Fitland -voor de juiste prijs- van het stadion af wil, waarbij het ook geen geheim is dat Isitan graag alle voetbal -ondersteunende - activiteiten weer terug in het stadion wil hebben.


Sinds de komst van Isitan Gün in juli is er eigenlijk nog 'niet veel' veranderd. Op wat ex journalisten na dan.
assepoester
dinsdag 20 december 2016 / 09:37

laatste man schreef:
Bedankt kiprich voor stuk dat uitgaat van de perspectieven die er mogelijk aanwezig zijn.
een fortunahomeveteraan komt daarbij een stuk geloofwaardiger over dan al die medesupporters die alleen van het negatieve scenario uitgaan.
Helaas geen eenheid in al onze geledingen, misschien dat het vertrek van de crisismanager hier in gaat bijdragen

Terug naar Tiny Ruys daar weten we wat we er aan heben
Les
dinsdag 20 december 2016 / 09:55

Een gat in de begroting en flinke ruzie in de tent. Daar zitten we inderdaad op te wachten.
wumke
dinsdag 20 december 2016 / 10:46

Schandalig!
Ze leren het nooit!
assepoester
dinsdag 20 december 2016 / 12:45

wumke schreef:
Schandalig!
Ze leren het nooit!

wim wat moet hiervan terecht komen ?
wumke
dinsdag 20 december 2016 / 16:59

Pauline, dit wordt hetzelfde verhaal als bij Den Haag.
Als je goed kijkt naar de invulling van personen bij de diverse "besturen" en je ziet de mogelijke uitkomst.
En deze uitkomst bepaalt uiteindelijk, de verdeling van de macht binnen onze club.
LINFORD
dinsdag 20 december 2016 / 20:58

Elk vergelijk met Den Haag is vreemd, maar goed. Binnen enkele maanden weten we welke kant we opgaan. De Turk krijgt de mogelijkheid bepalende mensen te installeren, zowel in bestuur als in de staf. Alles komt goed, is overdreven. Het gaat allemaal langzaam, dat wel. Maar goed, stap voor stap. Hier nog geen paniek in ieder geval.

Kansen gaan altijd gepaard met bedreigingen en Ben van Dael.....ja, de man verdiende meer credit lijkt me. Maar goed, als je zo slecht presteert de laatste 10 wedstrijden en je wilt als Turkse investeerder iets. Verheug me in ieder geval op 2017.
eigen accountje
dinsdag 20 december 2016 / 22:26

What a load of bollocks weer...

Zo zie je maar weer: de duivel zit in de Fortuna-organisatie zo diep ingebakken dat zelfs een nieuwe eigenaar geen schoon schip kan maken. Omdat niemand anders zijn poot nog in dit wespennest durft te steken wordt nu zelfs doodleuk teruggegrepen naar het bestuur dat met FC Twente-achtige, frauduleuze handelingen dacht de club naar een hoger niveau te kunnen tillen. Met alle desastreuze gevolgen vandien. Welkom terug, heren Meijers, Tinnemans et al.

Deze club bewijst al jarenlang een BVO onwaardig te zijn. Het draagvlak in de regio is allang voor 99,9% verdwenen. De enige betaald voetbal-waardige factor bij Fortuna is het (ook steeds kleiner wordende) groepje "Die Hardest" supporters.

Persoonlijk zou ik er vrede mee hebben als dit eindelijk eens ophoudt. De prachtige club van weleer is verworden tot een parodie op modern betaald voetbal, de prachtig rijke historie ten spijt. De voorbije 15 jaar zijn één grote lijdensweg geweest. Toch blijkt het onmogelijk om afscheid te kunnen nemen van de verantwoordelijken die nog steeds een bepalende rol spelen in een organisatie die de benaming allang niet meer verdient. Laat het alsjeblieft ophouden...

Fortuna rest in peace. Da's beter voor alle betrokkenen.
Marco@Stein
dinsdag 20 december 2016 / 22:34

eigen accountje schreef:
What a load of bollocks weer...

Zo zie je maar weer: de duivel zit in de Fortuna-organisatie zo diep ingebakken dat zelfs een nieuwe eigenaar geen schoon schip kan maken. Omdat niemand anders zijn poot nog in dit wespennest durft te steken wordt nu zelfs doodleuk teruggegrepen naar het bestuur dat met FC Twente-achtige, frauduleuze handelingen dacht de club naar een hoger niveau te kunnen tillen. Met alle desastreuze gevolgen vandien. Welkom terug, heren Meijers, Tinnemans et al.

Deze club bewijst al jarenlang een BVO onwaardig te zijn. Het draagvlak in de regio is allang voor 99,9% verdwenen. De enige betaald voetbal-waardige factor bij Fortuna is het (ook steeds kleiner wordende) groepje "Die Hardest" supporters.

Persoonlijk zou ik er vrede mee hebben als dit eindelijk eens ophoudt. De prachtige club van weleer is verworden tot een parodie op modern betaald voetbal, de prachtig rijke historie ten spijt. De voorbije 15 jaar zijn één grote lijdensweg geweest. Toch blijkt het onmogelijk om afscheid te kunnen nemen van de verantwoordelijken die nog steeds een bepalende rol spelen in een organisatie die de benaming allang niet meer verdient. Laat het alsjeblieft ophouden...

Fortuna rest in peace. Da's beter voor alle betrokkenen.Moet heel eerlijk zijn, dat dit ook wel vaker in mn gedachten speelt. Al zo lang shit. En geen enkele vooruitgang. Iedere jaar weer dezelfde verhalen,van dit is het jaar van de wederopstanding,dit is een overgangsjaar enz enz. Maar ieder jaar krijg je weer diezelfde onzin. En ooit is het echt een keer afgelopen op deze manier. Het enige dat dat kan doorbreken op korte termijn is een aantal jaren meedraaien in de middenmoot,meespelen eventueel voor play offs. Maar volgens hier moet je dan maar weer afwachten,want het komt er aan. 15 jaar lang.
eigen accountje
dinsdag 20 december 2016 / 23:13

Marco@Stein schreef:

Moet heel eerlijk zijn, dat dit ook wel vaker in mn gedachten speelt. Al zo lang shit. En geen enkele vooruitgang. Iedere jaar weer dezelfde verhalen,van dit is het jaar van de wederopstanding,dit is een overgangsjaar enz enz. Maar ieder jaar krijg je weer diezelfde onzin. En ooit is het echt een keer afgelopen op deze manier. Het enige dat dat kan doorbreken op korte termijn is een aantal jaren meedraaien in de middenmoot,meespelen eventueel voor play offs. Maar volgens hier moet je dan maar weer afwachten,want het komt er aan. 15 jaar lang.


Tja Marco, om daadwerkelijk dingen te kunnen veranderen moet je lef hebben en meedogenloos kunnen zijn tegen mensen die vooruitgang tegenhouden, ook al hebben die mensen in het verleden (heel) veel voor de club betekend.

Degenen die dat lef sinds 2009 (fusie) hebben getoond zijn stuk voor stuk afgemaakt en de grond in geboord. Van Hans Donners via Patrick Dokter tot Martin Masset: allen hadden ze een bepaalde visie en hebben ze een vitale rol gespeeld in het overleven van Fortuna. Maar toen de schaapjes eenmaal op het droge waren, kwamen 'oude krachten' tevoorschijn en werden de frisse, nieuwe elementen vakkundig de mond gesnoerd.

Slechts degenen die meeliepen met de oude garde mochten de voorbije jaren meedoen, uiteraard gesouffleerd door de lieden die het daadwerkelijk voor het zeggen hadden. Zo kon het gebeuren dat commercieel mederwerker (op MBO-niveau...) Charly Chudik het zonder enige voetbalachtergrond kon schoppen tot technisch manager bij een BVO. Slim van Charly, die wel degelijk wist hoe je je (t.o.v. het alfamannetje S.P.) in de organisatie dient te gedragen om een functie van formaat te bemachtigen.

De laatste 15 jaar zijn bij Fortuna niets anders dan een herhaling van zetten, met dezelfde mensen aan het roer. Alleen de marionetten voor het voetlicht veranderden. De supporters bleven en blijven erin trappen. Het bedrijfsleven daarentegen allang niet meer. Het is niet voor niets dat amper sponsorgelden kunnen worden binnengehaald. Door de jaren heen heeft het beleid van Abelshausen, Philippen & Co. ervoor gezorgd dat het regionale bedrijfsleven bijna al moet kotsen bij het horen van de naam Fortuna. Om over de gemeente (en de provincie) maar niet te spreken.

Begrijp me niet verkeerd: Fortuna is en blijft mijn club, maar degenen die de club al decennia lang runnen hebben ervoor gezorgd dat ik niet meer kom. Ik weiger me in te laten met de wijze waarop deze mensen denken met (het geld en gevoel van) andere mensen om te moeten gaan.

Ik hoop daadwerkelijk dat Gün de frisse wind is die we nodig hebben en dat hij een mooi optrekje op de Kollenberg ofzo weet te vinden. Want alleen als hij 24/7 op de club is zal hij kunnen ontwaren in welk wespennest hij verkeert, zodat de noodzakelijke maatregelen kunnen worden genomen om de rotte appels te verwijderen. Anderzijds heb ik weinig hoop als ik de geruchten over een terugkeer van de oplichters/fraudeurs Meijers, Tinnemans, Quaedvlieg en co lees. Dan hoop ik alleen maar op een snelle dood.
Guus D.
woensdag 21 december 2016 / 16:04

Welke rol Wil Meyers c.s. in het verleden bij Fortuna hebben gespeeld - naar de woorden van "eigen accountje" een heel dubieuze - zou ik niet weten. Ik weet wel dat hij een paar jaar geleden als "a cat on a hot tin roof" het Fortunatoneel ontvluchtte en dat van de een op de andere dag overdroeg, naar ik meen aan Martin Masset. In de toneelkist bleken toen heel veel lijken te liggen.Het lijkt me een totaal verkeerd signaal naar alle partijen dat dergelijke personen nu weer langs de achterdeur worden binnengehaald. Dan verandert er totaal niets en blijven we kwakkelen tot het een keer echt ophoudt.
Se Busca
woensdag 21 december 2016 / 16:43

@ eigen accountje

Is er een 'Dokter' in de zaal?
Kuppes
woensdag 21 december 2016 / 18:08

Joop Gall wil graag terug naar Nederland en staat overal voor open. Lijkt me een hele goede keus! Nuchtere 'hollander' met bewezen staat van dienst in de JuupLeague.
Jaapie
woensdag 21 december 2016 / 19:17

Joop Gall hoopt op snelle kans in Nederland

VOETBAL - Het ticket is al geboekt. Op 13 januari vliegt Joop Gall in principe terug naar Kiev voor de tweede seizoenshelft bij zijn club FC Stal. In principe, want als het aan de oud-trainer van Veendam en FC Emmen ligt traint hij in het nieuwe jaar een Nederlandse club.
"Het is niet zo dat ik weg moet of ik ongelukkig ben bij mijn huidige club. Integendeel. De clubleiding is tevreden over me. De doelstelling die er ligt is, ook nadat ik hoofdtrainer werd (na het snelle ontslag van Erik van der Meer), onveranderd: handhaving. Dat moeten we ook kunnen realiseren. We zijn dan ook prima uit elkaar gegaan na de laatste wedstrijd.

Urenlang in de trein 
Het grote probleem is de manier waarop ik moet werken. Bijvoorbeeld het reizen. Zelfs voor een training zijn we uren onderweg." FC Stal is een club uit de stad Dniprodzerzjynsk, maar de thuisduels en ook de trainingen worden voornamelijk in en rondom Kiev afgewerkt in verband met de aanleg van een nieuw complex. Voor een thuisduel zit Gall met zijn selectie zo'n zes uur in de trein.  

Communiceren 
Daarnaast is het communiceren met de spelers verre van ideaal. "Ik werk over het algemeen met een tolk en dat is voor een trainer zoals ik ben toch lastig. Ik wil gevoel en emotie overbrengen om zo mijn spelers beter te maken. Dat is met een tolk erbij heel erg lastig." 

Met Fortuna Sittard in de eredivisie
In het tweede jaar dat FC Stal op het hoogste niveau speelt (de Premier League, met tegenstanders als Shakhtar Donetsk en Dynamo Kiev) staat de club op de negende plaats. Met nog vier duels voor de boeg is er nog een kleine kans om de play-offs te halen en anders speelt de club in de degradatiepoule. "Niet zo gek", aldus Gall. "Je kunt het eigenlijk zo zien: ik speel met een club als Fortuna Sittard in de eredivsie. En toch worden we geen enkel duel weggespeeld. Als we verliezen dan doen we dat met slechts één doelpunt verschil." 

Transfervrije status 
Nadat de clubleiding van FC Stal in augustus bij Joop Gall aanklopte om het hoofdtrainerschap over te nemen van Van der Meer drong de coach erop aan dat hij in zijn contract een transfervrije status kreeg. "Op het moment dat ik het aanbod kreeg was ik er eigenlijk nog maar net en was er nog veel onzeker. Daarnaast wilde ik gewoon de mogelijkheid houden om in te gaan op een mooie uitdaging in Nederland. Uiteindelijk kom ik daar het best tot mijn recht als coach. Ergens hoop ik dat die kans zich binnenkort voordoet. Of laat ik het anders zeggen: als er een club geïnteresseerd is, dan ga ik graag in gesprek", besluit Gall.


Joop Gall haalt in dit interview aan dat hij in Nederland aan de slag wil en noemt de naam Fortuna Sittard (hij noemt deze naam dan wel in een andere context maar hij had ook Telstar kunnen pakken bijvoorbeld, hij kiest Fortuna niet voor niets om te noemen)
L H
woensdag 21 december 2016 / 19:41

Precies wat we nodig hebben, Joop kom er maar in!

Hopelijk vanavond nog een telefoontje van Gün.
streak74
woensdag 21 december 2016 / 19:54

Joop Gall 'nuchtere Hollander'
Sorry maar dat hoeft van mij niet, van zo`n nuchtere Hollanders hebben we niks, is mijn mening!
PVV was ook zo`n nuchtere Hollander.

Geef mij Wil Boessen maar.....nuchtere Limburger.....die de club als geen ander kent en een jongen van de regio
L H
woensdag 21 december 2016 / 20:09

Joop Gall is alles behalve nuchter. Zoals je in bovenstaand artikel ook uit zijn woorden kunt opmaken: een gevoelsmens pur sang!
Marco@Stein
woensdag 21 december 2016 / 23:25

Joop Gall zou ook geen slechte zijn.
dannyfsc046
donderdag 29 december 2016 / 09:07

Opoku de centrale verdediger van kon.hfc is dat niks voor fortuna?
Reageer ook op dit bericht:

U dient ingelogd te zijn om een bericht achter te laten.
Nog geen account:Klik hier om een account aan te maken