Fortuna op jacht naar nieuwe overwinning

Fortuna Sittard staat weer op de kaart, sinds tijden komt de club weer met regelmaat positief in het nieuws. De ploeg van Sunday Oliseh staat op de tweede plaats van de Jupiler League en heeft achtereenvolgens Go Ahead Eagles, Helmond Sport en Jong PSV verslagen. Vrijdag kan Fortuna voor de vierde keer op rij een competitiewedstrijd winnen. Wanneer de laatste keer is dat Fortuna dit heeft gepresteerd, is voor de auteur een vraagteken. In de periodetitel deelt Fortuna na vijf wedstrijden de eerste plaats met NEC. Aanstaande vrijdag wacht nummer vijftien RKC Waalwijk. De Waalwijkers begonnen waardeloos aan het seizoen, maar raken in de tweede periode op stoom: met tien punten in vijf wedstrijden behoort RKC tot één van de concurrenten in de race om de tweede periode. In uitwedstrijden wil het nog niet echt vlotten bij de Rooms Katholieke Combinatie Waalwijk, er werd nog geen enkel uitduel gewonnen. Weet Fortuna vrijdag een belangrijke slag te slaan op weg naar een periodetitel?

Vorig seizoen was RKC tweemaal te sterk voor Fortuna (0-1 en 3-0). Eind 2015 won Fortuna voor het laatst van de Waalwijkers, Loen (nu FC Emmen) schoot een vrije trap binnen en bezorgde Fortuna een 1-0 overwinning. Van de toenmalige selectie staan alleen Vlijter, Saddiki en Hutten nog onder contract bij Fortuna.

RKC Waalwijk

RKC kent tot op heden een teleurstellend seizoen. De grootste zwakte van RKC lijkt het scorend vermogen te zijn, hetgeen opmerkelijk genoemd kan worden gezien de spelers waarover RKC beschikking heeft. Voskamp en Bergkamp troffen in het verleden vaak veelvuldig doel in de Jupiler League. Beide spitsen waren dit seizoen pas twee keer trefzeker. Centraal op het middenveld bij RKC zien we een 'grote' naam: de 35-jarige Greene heeft in het verleden voor Feyenoord gespeeld. Verwachte opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Ndefe, Lammers, Drost, Quasten; Greene, Baggerman, Mulder; Amatkarijo, Voskamp, Seys.

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna staat rondom de inzetbaarheid van meerdere spelers een vraagteken. De langdurig geblesseerde Vlijter maakt in ieder geval geen deel uit van de selectie. Vidigal, Malsa, Özer en Tinnemans ontbraken tegen Jong PSV. Bovendien viel basisspeler Saddiki geblesseerd uit. Of de bovenstaande spelers tegen Wolluk in actie kunnen komen, is nog niet bekend. Saddiki geeft op zijn Instagram account op de vraag hoe het met zijn blessure is aan dat het goed gaat. Mocht Saddiki vrijdag nog geen deel uitmaken van de basisopstelling, is de verwachting dat Braun zijn plaats inneemt. In dit geval neemt of Braun plaats op het middenveld of schuift Schuurs een linie door. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Santos, Essers, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Saddiki/Braun, Smeets; Semedo, Dianessy, Askovski/Vidigal; Stokkers.

Voorspelling

Na een zwakke seizoenstart komt RKC langzaam in vorm, het is dus van belang dat de Waalwijkers niet onderschat worden. Met Seys beschikt de ploeg over een prima rechtsbuiten, waar Essers zijn handen vol aan zal hebben. De oud speler van Club Brugge en FC Twente is in vorm de laatste weken. Als de voorhoede van Fortuna vrijdag wel met scherp schiet, moeten de drie punten zeker te pakken zijn. Voorspelling auteur: 2-1.

 
Sp33lfiets
woensdag 06 december 2017 / 15:54

Indien Saddiki niet fit is, hoop ik toch dat Braun rechtsback staat en Essers op het middenveld. Dat werd ook de opstelling tegen Jong psv en dat werkte goed. Laat Dammers maar samen met Schuurs achterin staan. Dat staat redelijk goed.
Rdorenberg
woensdag 06 december 2017 / 16:43

Sp33lfiets schreef:
Indien Saddiki niet fit is, hoop ik toch dat Braun rechtsback staat en Essers op het middenveld. Dat werd ook de opstelling tegen Jong psv en dat werkte goed. Laat Dammers maar samen met Schuurs achterin staan. Dat staat redelijk goed.


Met Sadikki gaat het de goede kant op. Vandaag hebben ze niet getraind. Hij heeft niet veel last meer. Morgen weten we meer.
AT-AT
donderdag 07 december 2017 / 12:45

‘Het is niet over totdat vrouwe Fortuna zingt’
7 December 2017 om 11:25
Drie doelpunten maken in het laatste half uur van de wedstrijd. Fortuna Sittard deed het afgelopen maandagavond in de gewonnen uitwedstrijd (2-3) tegen Jong PSV. Toeval ? Nee, want, zo blijkt uit de statistieken van Opta: scoren in het laatste half uur is dit seizoen één van de sterke punten van Fortuna!

De Limburgers scoorden tot nu toe al twintig goals in het laatste half uur van een wedstrijd en er is geen enkele ploeg in de Jupiler League die ze dat nadoet. Daar komt nog bij dat Fortuna Sittard in dat laatste half uur defensief de boel ook op orde heeft. Slechts vijf tegentreffers incasseerde de ploeg dit seizoen in de laatste dertig minuten van een wedstrijd. Alleen RKC doet het defensief beter met 4 tegengoals na minuut 60.

Stefan Askovski is de meest scorende Fortuna speler als het gaat om het laatste half uur: al zes keer scoorde hij. Ook Vidigal (vier goals) , Stokkers en Dammers (allebei drie goals) dragen een essentiële steen bij.

Nóg een bijkomend voordeel van het sterke Fortuna-slot-van de wedstijd: het levert de ploeg ook concreet punten op. Inmiddels pakten de Limburgers al acht punten door hun doelpunten na minuut zestig. Alleen N.E.C. (10 punten) en FC Eindhoven (9 punten) deden dat beter. Daarnaast is Fortuna Sittard de enige club die nog geen enkel punt verloor door doelpunten tegen in het laatste half uur.

http://www.jupilerleague.nl/nieuws/is-vrouwe-fortuna-zingt/


Vooral dat dik gedrukte stuk gaat leuk worden om naar te kijken vrijdag!
Zitterd11
donderdag 07 december 2017 / 14:59

Shuurs en Dammers niks aan doen! Beste duo uit jup en menig eredivisieclub had die twee kunnen gebruiken.
Nee, aan die positie´s zou ik niks aan doen. Wissel maar op andere positie´s zou ik zeggen. Zo een sterk blok laten staan aub.
vlinderstraatjes
donderdag 07 december 2017 / 19:05

ik denk een dikke overwining voor ons taem, wel onder droge omstandigheden, bij veel sneeuw zal de uitslag alle kanten op kunnen, zal sterk in ons nadeel werken, omdat we het spel willen maken thuis. we zullen zien.
Rdorenberg
donderdag 07 december 2017 / 20:52

Vrijdagavond (20.00 uur) staat voor de Sittardenaren gewoon weer de volgende competitiewedstrijd tegen RKC op het programma. En dus was er donderdag werk aan de winkel. Om te voorkomen dat de voorbereiding door de opmerkelijke transfer van Schuurs door belangstellenden en media al te veel zou worden verstoord, koos de club voor een besloten training.


Inzetbaar
In stilte werkten de Fortunezen op de velden van Centrum Boys hun laatste oefeningen af. Andre Vidigal, die vorige week vanwege een blessure nog ontbrak, trainde deze week weer gewoon mee en is vrijdagavond in het eigen stadion weer inzetbaar tegen de nummer vijftien op de ranglijst.
Hersteld. Ook Dries Saddiki, die tegen Jong PSV hinkend van het veld moest, is waarschijnlijk voldoende hersteld om in actie te kunnen komen. Wint Fortuna van RKC, dan boeken de Sittardenaren de vierde zege op rij. 
Achter Fortuna
donderdag 07 december 2017 / 21:32

Saddiki waarschijnlijki nog iets te vroeg . Vidigal oke.
Don Leo
donderdag 07 december 2017 / 23:04

Zitterd11 schreef:
Shuurs en Dammers niks aan doen! Beste duo uit jup en menig eredivisieclub had die twee kunnen gebruiken.
Nee, aan die positie´s zou ik niks aan doen. Wissel maar op andere positie´s zou ik zeggen. Zo een sterk blok laten staan aub.


Precies, onze centrale verdediging staat echt als een huis, dat is het fundament van het hele elftal.
nuujsjtadt
donderdag 07 december 2017 / 23:53

Zitterd11 schreef:
Shuurs en Dammers niks aan doen! Beste duo uit jup en menig eredivisieclub had die twee kunnen gebruiken.
Nee, aan die positie´s zou ik niks aan doen. Wissel maar op andere positie´s zou ik zeggen. Zo een sterk blok laten staan aub.


Precies! Niet uit elkaar trekken daar achterin! Staat goed zo. We zullen zien morgen ;)
Rico
vrijdag 08 december 2017 / 07:40

Aan'm! Ik ga voor een 3-1 overwinning vanavond.
AT-AT
vrijdag 08 december 2017 / 19:13
YGA
vrijdag 08 december 2017 / 19:18

5-0
smeets
vrijdag 08 december 2017 / 19:32

Zonder sadiki wordt het zwaar. Ik hoop een overwinning
Dannie
vrijdag 08 december 2017 / 19:41

smeets schreef:
Zonder sadiki wordt het zwaar. Ik hoop een overwinning


Serieus?
freaky
vrijdag 08 december 2017 / 20:53

wie is koot?
langewallie
vrijdag 08 december 2017 / 21:10

Wie twijfelt er nog of schuurs wel iets voor Ajax is?
langewallie
vrijdag 08 december 2017 / 21:11

Ik zeg direct basis.
GeleanDeGekste
vrijdag 08 december 2017 / 21:41

Heerlijk! Wij zijn fortuna, wij zijn de beste! En Nek puntloos vandaag!!!
Dannie
vrijdag 08 december 2017 / 22:09

GeleanDeGekste schreef:
Heerlijk! Wij zijn fortuna, wij zijn de beste! En Nek puntloos vandaag!!!


Ja vandaag wel maar dat is logisch als je wedstrijd is afgelast.
Rdorenberg
vrijdag 08 december 2017 / 22:27

Was een lastige wedatrijd he Marco :mrgreen:
Snotter
vrijdag 08 december 2017 / 22:34

Ik zeg het gewoon 9 uit 4 en periode misschien 12
YGA
vrijdag 08 december 2017 / 22:36

YGA schreef:
5-0Gewoon naar YGA luisteren. dan komt alles goed :D
Frenky
vrijdag 08 december 2017 / 22:37

Hele leuke pot gezien met een briljante Schuurs. Enige smetje was Dianessy, die kan er echt geen kut van.
Rdorenberg
vrijdag 08 december 2017 / 22:39

Snotter schreef:
Ik zeg het gewoon 9 uit 4 en periode misschien 12

Als we volgende week winnen dan weet ik het zeker, dan pakken we de periode. En misschien zelfs al tegen Utrecht.
Reageer ook op dit bericht:

U dient ingelogd te zijn om een bericht achter te laten.
Nog geen account:Klik hier om een account aan te maken