Speeldata promotie/degradatie Play-Offs

Zoals voor een ieder bekend gaat Fortuna Sittard in ieder geval de play-offs spelen voor promotie. Indien Fortuna eindigt bij de beste vier ploegen achter de kampioen - waarbij de Jong elftallen niet worden meegerekend - dan neemt Fortuna deel vanaf de halve finales, hetgeen betekent dat er pas in de finale tegen een eredivisieploeg wordt gespeeld (indien die ploeg zelf ook de halve finale overleeft). Eindigt fortuna buiten de beste vier ploegen achter de kampioen, dan moet fortuna in de eerste ronde instromen en in totaal zes wedstrijden spelen, waarbij er in de halve finale al een eredivisieploeg zal worden getroffen. Indien we tegen een eredivisieploeg spelen dan spelen we altijd de eerste wedstrijd thuis en de tweede wedstrijd uit. Indien we tegen een JL-ploeg spelen dan speelt de hoogstgeklasseerde ploeg altijd eerst uit en de tweede wedstrijd thuis. Om er nu al voor te zorgen dat je deze dagen kunt vrijhouden, volgen hieronder de speeldata:

Eerste ronde: dinsdag 1 mei en zaterdag 5 mei 2018

Halve finale: donderdag 10 mei (hemelvaart) en zondag 13 mei 2018

Finale: donderdag 17 mei en zondag 20 mei 2018

Je hoeft bovenstaande data echter niet zelf in je agenda te zetten, dat hebben wij al voor je gedaan! Het enige dat jij hoeft te doen, is de Fortuna Sittard kalender aan je eigen digitale agenda toe te voegen. Hierdoor heb je alle wedstrijden in één keer in je agenda staan en deze agenda wordt automatisch voor je bijgewerkt (nu en in de toekomst). In de agenda worden ook Fortuna SC gerelateerde events vermeld, zoals de tijdstippen van de kaartverkoop voor uitwedstrijden!

Om de Fortuna Sittard kalender toe te voegen, klik je hier (of klik op 'Add to Calendar'). Al bijna 1000 supporters gingen je voor!

vlinderstraatjes
donderdag 04 januari 2018 / 13:42

mooi, kunnen we al vroeg alles noteren. dat word in mei ongetwijfeld een uitverkocht huis. als we niet dan al kampioen zijn geworden. kampioen van een van beide zie ik echt wel zitten. al acht ik de kans via de playoffs een stuk groter. kans op 80 procent schat ik zo.
nuujsjtadt
donderdag 04 januari 2018 / 14:12

vlinderstraatjes schreef:
mooi, kunnen we al vroeg alles noteren. dat word in mei ongetwijfeld een uitverkocht huis. als we niet dan al kampioen zijn geworden. kampioen van een van beide zie ik echt wel zitten. al acht ik de kans via de playoffs een stuk groter. kans op 80 procent schat ik zo.


Huuuu peerd...rustig aan :D
Laten we even wedstrijd voor wedstrijd bekijken....
We hebben al een eeuwigheid er niet meer zo goed voor gestaan maar er volgt nog een seizoenshelft ;)
Voor hetzelfde geld verlies je zo nog een aantal wedstrijden. We zullen zien
vlinderstraatjes
donderdag 04 januari 2018 / 14:48

nee, we hebben er inderdaad lang niet zo voorgestaan, maar wat ik al eerder aanhaalde, we kunnen beter niet meer achterom kijken,ik weet ook wel dat we van ver komen, we zien dat de vlag er momenteel heel anders bij hangt, je hebt nu met een sterk heel nieuw Fortuna sittard team te maken, wat boven in wil meedraaien. ik geloof echt dat het team via de playoffs kampioen word. en ja, zij zullen zeker nog wel eens een wedstrijdje verliezen, dat is geen schande. dit team heeft laten zien in de eerste seizoenshelft waar zij toe in staat zijn.maar laten we zeker genieten hoe het nu gaat het is nog een lange weg, dat is zeker waar, en hoopen dat iedereen fit blijft, oke, de eerste siezoenshelft is lastig te copieeren. maar ik heb er veel vertrouwen in dat het goed komt, zeker ook met alle steun van de fans. dit word ons jaar 2018.
Frenky
donderdag 04 januari 2018 / 15:21

Kampioen worden via de playoffs is nagenoeg onmogelijk :D

Neem nou eens als doel om de eerste ronde playoffs over te slaan. Dan hopen dat je in de 2e ronde een beetje geluk hebt met de tegenstander en kijken wat er gebeurt.
Rdorenberg
donderdag 04 januari 2018 / 15:50

Als we maar geen De graafschap loten, Geef mij maar Telstar en Roda of direct promoveren. :mrgreen:
T4U
donderdag 18 januari 2018 / 14:06

Betekend dit voor Fortuna hun eerste wedstrijd op 10 mei?
vlinderstraatjes
donderdag 18 januari 2018 / 15:12

T4u, als we bij de eerste 5 eindigen slaan we de eerste ronde over en speel je vanaf 10 mei in de tweede ronde.
Pats
donderdag 18 januari 2018 / 15:25

Zelf schema play offs samenstellen:

- Jong teams uit eindstand weghalen
- Periodekampioen buiten top 9 neemt plek 9 in (2e plek 8 enz.)
- Voor alle wedstrijden geldt: eerstgenoemde team speelt eerste wedstrijd thuis.

1e ronde: 1 & 5 mei
X: nr 9 - nr 6
Y: nr 8 - nr 7

2e ronde: 10 & 13 mei:
A: winnaar X - nr 17 eredivisie
B: winnaar Y - nr 16 eredivisie

C: nr 5 - nr 2
D: nr 4 - nr 3

Finale: 17 & 20 mei:

winnaar C - winnaar A
winnaar D - winnaar B
wumke
donderdag 18 januari 2018 / 15:36

Hey Pats, is niet van toepassing voor ons.
Pats
donderdag 18 januari 2018 / 17:37

wumke schreef:
Hey Pats, is niet van toepassing voor ons.


Zo is het maar net! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Reageer ook op dit bericht:

U dient ingelogd te zijn om een bericht achter te laten.
Nog geen account:Klik hier om een account aan te maken