Nipte overwinning in oefenduel: 2-1

Fortuna Sittard heeft de oefenwedstrijd tegen het Belgische Patro Eijsden winnend afgesloten. Fortuna verscheen met de sterkst mogelijke opstelling aan de aftrap, alleen Dammers maakte geen deel uit van de selectie. De Rotterdammer volgde het duel vanaf de zijlijn. Door doelpunten van Stokkers en Semedo boog Fortuna een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning.

Al vroeg kwam Fortuna op het sportpark in Susteren op achterstand. Aanvoerder Schuurs liet zich gemakkelijk uitspelen, de aanvaller van Patro ronde vervolgens knap af met een lobje. Fortuna nam vervolgens het heft in handen, maar tot echte grote kansen kwam het niet. Dianessy en Stokkers kregen de beste mogelijkheden op de gelijkmaker. Zonder wijzigingen in de opstelling begon Fortuna aan de tweede helft. Na een klein uur spelen kopte Stokkers raak uit een voorzet van Ospitalieri. In de daaropvolgende minuten kreeg zowel Dianessy als Askovski een enorme mogelijkheid op de 2-1. Vlak voor tijd was het Semedo die Fortuna alsnog de overwinning bezorgde. Na een knappe actie schoof de Portugees de bal rustig in de onderhoek. Aanstaande dinsdag speelt Fortuna weer een oefenwedstrijd, dan in SC Susteren de tegenstander.

Opstelling Fortuna Sittard: Santos, Braun (63. Heerings), Essers, Schuurs, Ospitalieri; Smeets, Saddiki; Semedo, Dianessy (72. Breukers), Askovksi (63. Vidigal); Stokkers (72. Hutten).  

AT-AT
zaterdag 06 januari 2018 / 19:17

2-1 voor in de statistieken, voor de rest niet te veel woorden aan vuil maken :roll:
Rdorenberg
zaterdag 06 januari 2018 / 19:19

AT-AT schreef:
2-1 voor in de statistieken, voor de rest niet te veel woorden aan vuil maken :roll:


ik ben blij dat er gewonnen is, anders zakt het vertrouwen weg ook al is het maar een oefenwedstrijd.
Amneys
zaterdag 06 januari 2018 / 19:20

Twijfelde nog om te gaan. Denk dat ik een goede keuze heb gemaakt om toch thuis te blijven.
maasgouw
zaterdag 06 januari 2018 / 19:27

Amneys schreef:
Twijfelde nog om te gaan. Denk dat ik een goede keuze heb gemaakt om toch thuis te blijven.

Niks gemist nee, koud en een saaie wedstrijd.

Opvallend: Engin gehele tweede helft warm gelopen, niet ingevallen. Terwijl jeugdspeler Breukers wel de kans kreeg om in te vallen op '10'. Engin was er in ieder geval wel weer bij, in tegenstelling tot eerdere berichten. Nieuwe aanwinst Koijc stond langs het veld, grote stevige knaap.
hepani
zondag 07 januari 2018 / 08:15

Jezus, aub 0.0 waarde hechten aan spel/uitslag enz.
Jammer dat dit potjes überhaupt worden gespeeld. Het zou niet de 1e keer zijn dat een speler van de tegenpartij een waas voor de ogen krijgt en een speler "zwaar" blesseerd.
Zeker nu zou dat zeer zeer zonde zijn.

Iedereen weet dat vrijdag iets definitiefs bekroond kan worden met iets tastbaars.
Is toch geweldig affiche om ut zelf af te maken.
Verwacht men nog meer support als de laatste wedstrijd?
vlinderstraatjes
zondag 07 januari 2018 / 12:18

dat klopt hepani, na zo'n schiterende eerste seizoenshelfd, ligt die stier voor het oprapen vrijdag, als één team het verdiend is het Fortuna wel, j ajax niet onderschatten, ook al zijn er wat minder sterspelers aanwezig bij hun. hopen dat ons team meteen laat zien waar we zo van hebben genoten het afgelopen jaar. support zal zeker hoog zijn, Fortuna is hot op het moment in het land. de nr 1. hopelijk houden we dat nog lang vast. minimaal 7.000 max 7.500 schat ik zo vrijdag.
paultje
zondag 07 januari 2018 / 13:55

zou mij verbazen als er zoveel toeschouwers komen. Maar ben dit seizoen al vaker verbaasd dus laar maar komen dan :)
tegen jong utrecht werd eigenlijk al de prijs binnen gepakt waar het sportief om ging. Verder was toen het weer goed en een zaterdag is toch ook een aantrekkelijkere dag om naar een wedstrijd te gaan.

Het gaat goed en laten we daar vooral van genieten maar als er tegen jong ajax 5.000 toeschouwers zijn is dat al heel mooi. Tegen RKC de enerlaatste thuiswedstrijd in de competitie waren er nog geen 3.000.
Fritske emeran
zondag 07 januari 2018 / 16:22

paultje schreef:
zou mij verbazen als er zoveel toeschouwers komen. Maar ben dit seizoen al vaker verbaasd dus laar maar komen dan :)
tegen jong utrecht werd eigenlijk al de prijs binnen gepakt waar het sportief om ging. Verder was toen het weer goed en een zaterdag is toch ook een aantrekkelijkere dag om naar een wedstrijd te gaan.Het gaat goed en laten we daar vooral van genieten maar als er tegen jong ajax 5.000 toeschouwers zijn is dat al heel mooi. Tegen RKC de enerlaatste thuiswedstrijd in de competitie waren er nog geen 3.000.


Ik verwacht er ook rond de 4 a 5
Marco@Stein
zondag 07 januari 2018 / 16:24

Inderdaad tussen de 4000 en 5000 toeschouwers lijkt me realistisch.
Rdorenberg
zondag 07 januari 2018 / 17:48

lastig te voorspellen inderdaad hoeveel mensen er vrijdag komen. Tegen Utrecht 15 dagen geleden 7000 man. Die mensen wat er toen waren hebben een geweldige avond gehad. Brengt de vrijdag avond daadwerkelijk veel minder bezoekers naar het stadion of gaat Fortuna reuze sprongen maken en tikken we elke thuiswedstrijd minimaal de 5000 aan? Ik denk het laatste. Het vertrouwen is groot en gaan we ook zien in toeschouwersaantallen komende maanden.
vlinderstraatjes
zondag 07 januari 2018 / 18:17

dat is waar, jong utrecht werd op een zaterdag gespeeld, trekt altijd wat meer publiek, maar ook nu zijn er prijzen te winnen, en ook bij deze wedstrijd staat er veel op het spel, plek 1 verdedigen en j ajax onder je houden,daarom verwacht ik veel toeschouwers en daarbij komen er veel mensen op Fernando af. veel hangt ook van het weer af, toch huo ik het bij minimaal 7.000 aanwezigen,bij goed weer.
YGA
zondag 07 januari 2018 / 19:02

Ik denk dat het nog drukker wordt als tegen Jong Utrecht. De naam Ajax trekt altijd extra publiek, Fortuna is koploper, we kunnen de Stier pakken en er is weer een tijdje niet gevoetbald waardoor mensen extra gemotiveerd zijn om weer naar het stadion te komen.

Ajax neemt overigens 28 man mee op trainingskamp, dus we gaan vrijdag tegen 11 16-jarige spelen. Ik zeg 7-0.
Rdorenberg
zondag 07 januari 2018 / 19:20

Ik wil wel eens weten waar Fortuna op begroot heeft mbt toeschouwersaantallen, Ik gok zelf op +- 2500. Elke week minimaal 5000 supporters op de tribune is meer als 20.000 euro extra per wedstrijd wat er binnenkomt bij Fortuna. Ik ben eens benieuwd hoe de jaarcijfers van Fortuna eruit zien. 2017 moet hoe dan ook een topjaar zijn voor de club. :D
labantje
zondag 07 januari 2018 / 20:04

Jongens die stier hebben we toch al ? Periodekampioen zijn we toch al !!! Enige prijs te halen is het Kampioenschap of promotie via nacompetitie !
Gohf
zondag 07 januari 2018 / 20:08

NEC kan de periode nog pakken.
Rdorenberg
zondag 07 januari 2018 / 20:09

labantje schreef:
Jongens die stier hebben we toch al ? Periodekampioen zijn we toch al !! Enige prijs te halen is het Kampioenschap of promotie via nacompetitie !


Bronze stier krijg je alleen maar als je als eerste eindigt in de periode.
hepani
zondag 07 januari 2018 / 20:43

Er is nog veel te winnn vrijdag!
Ook al komt jong ajax met een veredeld team, het blijft toch een wedstrijd met een lading. Er kan toch een ectra zakcentje worden verdiend.
Rdorenberg
zondag 07 januari 2018 / 20:48

hepani schreef:
Er is nog veel te winnn vrijdag!
Ook al komt jong ajax met een veredeld team, het blijft toch een wedstrijd met een lading. Er kan toch een ectra zakcentje worden verdiend.


Ajax op 5 punten zetten is net zo mooi als de 3 punten voor mij.
Obsession
zondag 07 januari 2018 / 21:00

Rdorenberg schreef:
hepani schreef:
Er is nog veel te winnn vrijdag!
Ook al komt jong ajax met een veredeld team, het blijft toch een wedstrijd met een lading. Er kan toch een ectra zakcentje worden verdiend.


Ajax op 5 punten zetten is net zo mooi als de 3 punten voor mij.


Nog belangrijker is misschien de 3 punten voor je totaalklassement aan het eind van het seizoen. En dat zou ook de 7de winstpartij op rij zijn geloof ik.
fsc68
maandag 08 januari 2018 / 11:31

Foxsports bij training van Fortuna vandaag.
Reageer ook op dit bericht:

U dient ingelogd te zijn om een bericht achter te laten.
Nog geen account:Klik hier om een account aan te maken