Fortuna wint weer van Mvv: 3-0 !!!!!!!!!!!!

Kevin Hofland blijft als nieuwe trainer ongeslagen. Na een gelijkspel tegen de nr. 4 en de nr 2 van de eerstedivisie was de beleving en de hand van Hofland in de derby tegen MVV Maastricht duidelijk aanwezig. Met twee nieuwe backs en beide centrum spitsen in het elftal begonnen de geel-groenen fel en overtuigend aan de wedstrijd. Met rust had de stand al op 3-0 kunnen staan, maar dankzij een schitterende treffer van de verbeten  Dianessy mocht Fortuna Sittard "blij"  zijn dat het vlak voor de thee 1-0 werd.

In de 2e helft een iets feller Mvv (maar niet te vergelijken met de weerstand van de Zweden ;) )., maar na de nodige kansen en ballen op de paal, gescoorde en gemiste penalty's en een lekkere goal en dito juich-actie gaf het scorebord na afloop een duidelijke score aan: 3-0.  Hiermee wint Fortuna Sittard voor de 2e maal dit seizoen van de rivaal uit Maastricht.

Door het puntverlies van Emmen staat Fortuna Sittard weer wat steviger op de 3e plek en blijft het zicht houden op de plaats die recht geeft op een echt feestje :) Mocht dat niet lukken is er geen man overboord, want dan is het niet onmogelijk dat Fortuna Sittard dit seizoen nog twee derby's gaat spelen... :) 

Foto's Leike!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/970748841036255232 (goal 1-0)

 

 

(later meer)

Achter Fortuna
maandag 05 maart 2018 / 23:42

Bankzitters bewijzen ongelijk Oliseh. Fortuna om van te smullen. Fortuna met dit niveau titelkandidaat. Weergaloze Cantwell te goed voor eerste divisie.
Lu
dinsdag 06 maart 2018 / 00:00

In de loop van de wedstrijd werd het veld steeds slechter. De kansen van MVV ontstonden bijna allemaal door rare capriolen van de bal t.g.v. het slechte veld. Puur voetballend hadden ze niks in te brengen.
Achter Fortuna
dinsdag 06 maart 2018 / 00:22

Eindelijk ook eens combinatievoetbal gezien van Fortuna. Anders dan dat kick en rush met het omschakelingvoetbal waar diverse tegenstanders zich inmiddels met hun positiespel -lees ook divers combinatiespel- hadden ingesteld .
Mjweetje
dinsdag 06 maart 2018 / 00:39

Mooiste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Geweldig, hoe Hofland en Braga in zo'n korte tijd de focus weer op scherp hebben weten te krijgen en dat gecombineerd met een totaal andere speelstijl.
Uitstekende Özer die de keren dat MVV eruit kwam het verschil maakte, geweldige Dammers die weer een rots in de branding was. Cantwell is een aanwinst, echt een kilometervreter. Over de gehele wedstrijd bekeken is er maar 1 team dat aanspraak mocht maken op de winst en dat waren wij. Persoonlijk ben ik van mening dat de actie van Askovski onnodig was, zeker in een overwegend sportieve wedstrijd. Pak liever een gele kaart wanneer je er een gevaarlijke aanval mee kunt onderbreken op een sleutelmoment in de wedstrijd.
Wel zorgelijk is de staat van het veld, dat kan eigenlijk gewoon niet.
Mooi om te zien hoe we met een totaal andere spelopvatting als voor de winterstop ook zo sterk uit de hoek kunnen komen. Ik hoop dat we dit niveau oppakken en blijven volhouden.
Pier Tol
dinsdag 06 maart 2018 / 01:13

BorrieB schreef:
Stokkers weer niet gecoord. Wat een prutser . ;)


Kijk jij de wedstrijd maar eens terug (heb ik zojuist gedaan). Zeer goede teamspeler en ook een paar mooi acties, alleen wat pech in de afwerking.

Dianessy wellicht de gevierde man maar behalve die wereldgoal grossierde hij in mislukte acties. Daarnaast lijkt hij me een splijtzwam in de selectie. Zeer vervelend gedrag bij de penalty (kon het niet eens opbrengen te juichen) en misplaatste arrogantie.
Arthur Hoyer
dinsdag 06 maart 2018 / 01:54

silvio62 schreef:
Let op,nu krijgt de KNVB de schuld van die sjengen :D :D :D


nee, nog erger: het veld
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 07:10

Dit is wat we nodig hadden als supporters en dit komt op een uitstekend moment voor zowel de spelers als technische staf. Het vertrouwen en geloof leek weg te zijn enkele weken geleden(en terecht)en nu is er weer hoop en vertrouwen, heeeerlijk!
Les
dinsdag 06 maart 2018 / 07:20

Schitterende pot! Stond tactisch goed en de spelers gingen er voor. Behalve Dianessy dan. Die ging alleen voor zichzelf :roll:
BorrieB
dinsdag 06 maart 2018 / 07:24

Even voor de duidelijkheid: Mijn opmerking over Stokkers was met een knipoog. Hij speelde een hele goede wedsrijjd. Heeft 3 x pech in de afronding, maar werkte zich weer een slag in de rondte. Eerste helft fantastische actie in het steafschopgebied met een bijna goal. 2e helft een weergaloze aannane, waardoor hij vrije doorloop heeft naar de goal. Helaas buitenkant paal. Stokkers krijgt ook wel weer een periode dat deze ballen er wel in vliegen en dan hebben we gewoon een top spits.
Sp33lfiets
dinsdag 06 maart 2018 / 07:29

BorrieB schreef:
Stokkers weer niet gecoord. Wat een prutser . ;)


Grappig dat iedereen je sarcasme mist :lol:
Sp33lfiets
dinsdag 06 maart 2018 / 07:31

paultje schreef:
dit was weer eens een wedstrijd zo als het ook in de eerste helft was. Strijd, pases en aannamen ging veel beter en ze wisten elkaar weer te vinden.

Ozer wat een keeper. Echt super! Die is voor mij het grootste pluspunt ten opzichte van eerste seizoen helft

Semedo kon eindelijk weer eens lekker draven aan de zijkant en zijn spelers uitspelen. Wat een genot om naar die speler te kijken.

Cantwell liet deze wedstrijd voor mij ook eindelijk zien dat hij een aanwinst is. Eindelijk wat mooie pases en goede aannames.

Stokkers werkte weer hard deed veel goed, alleen de afronding nog maar wat zette hij zichzelf twee keer mooi vrij. Zo doorgaan en de doelpunten komen ook wel weer.

Dianessy speelde lekker met een geweldige goal, maar moet wel oppassen dat hij zichzelf niet buiten de groep plaatst.

Essers is echt een speler van goede acties maar ook evenzoveel rare acties of echt verkeerd staan.

Smeets was goed maar ik denk dat die echt even rust moet krijgen wat hij speelt zijn been helemaal kapot vrees ik.

Dammers, schuurs, hutten en heering degelijk maar met zo hier en daar ook een slippertje.

Ashkovski viel goed in. Kojic weinig van gezien.


Eens, vond alleen dianessy richting het einde vedette neigingen krijgen. Eerst met die penalty, dan wordt gescoord, gaat hij weer in discussie en daarna word die vastgehouden en stopt hij gewoon met voetballen.. Dat moet er echt uit bij hem..
Bradford
dinsdag 06 maart 2018 / 07:36

Inderdaad, eens met bovenstaande! Voor vedettegedrag is geen plaats op dit moment!

Om daar verder op in te haken... Vidigal, kleine snotneus! Als je er niet tegen kan om op de bank plaats te moeten nemen na een paar onthutselend slechte wedstrijden... lever dan je shirt en contract in bij Fortuna, want zo ga je er echt niet komen!!
streak74
dinsdag 06 maart 2018 / 09:14

een geweldig collectieve prestatie van Fortuna gisteren, de sjengen kansloos gelaten.
Met passie en inzet en bij vlagen goed voetbal, dik en dik verdiend gewonnen!!!!!

Het was op en top genieten, 6 punten tegen de sjengskes.

Nu die stijgende lijn vasthouden en op naar Eindhoven komende vrijdag.
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 09:24

Mooie tweet van Isitan en zo zie ik het ook:

Standing ovation to the whole team, best game of the season so far in my opinion. What a spirit

#SamenNaoVeure

@FortunaSittard
streak74
dinsdag 06 maart 2018 / 09:29

Ozer speelde een foutloze pot, straalt veel rust uit.

Essers had het in het begin lastig maar na zijn slippertje (dikke kans MVV) herstelde hij zich prima en speelde een top wedstrijd (ook niet vergeten dat het nog een jonge gast is)

Schuurs speelde weer (ouderwets) een geode pot, straalt veel rust uit en voetbalt lekker van achteruit.

Dammers wat een beest, wint bijna elk duel.

Heerings als LB verraste me enorm, blijf er wel bij....is geen back maar een CV

Middenveld was erg aanwezig met veel duelkracht en bij vlagen ook goed voetbal, met Cantwell als absolute uitblinker.

Dianessy en Semedo door hun constante dreiging, snelheid en creativiteit een plaag voor MVV

Stokkers speelde weer eens een goede pot, verzet bergen werk en was nu ook als aanspeelpunt goed bereikbaar. (jammer dat hij niet gescoord heeft)

Wissels : Askovski cultheld


Ik weet dat er genoeg mensen zijn die er anders tegen aan kijken maar dit is gewoon een persoonlijke mening.
Mannen we zijn weer op de goede weg.
Keihard blijven werken en als collectief strijden.
Franco Zennaro
dinsdag 06 maart 2018 / 09:38

Hutten heeft me positief verrast, zowel met als zonder bal. Vond sowieso het middenveld van Fortuna een verademing om te zien gister. Daarnaast kunnen we blij zijn dat we Stokkers en niet die Yildrim (?) hebben.

Askovski mag vanaf nu elke kerst bij me komen aanschuiven.
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 09:51

Wat een waardeloos interview van Joeri Schroyen bij FOX. Hofland en Elsen geven daarentegen een prima interview af waar ik het volledig mee eens ben. Prima vragen van de journalist.
RonB
dinsdag 06 maart 2018 / 09:52

Wat een wedstrijd weer van onze kant 3-0 en verdiend gewonnen .
Vond Stokkers goed spelen jammer geen goal voor hem .
1e helft werd Mvv kompleet weggespeeld ze mochten blij zijn met 1-0 .
En Hutten was ook heel goed en natuurlijk ook Cantwell .
Dammers meester achterin iedereen was wel goed .
Tegen Mvv een van de mooiste wedstrijden van het seizoen gezien .
2 keer de derby gewonnen yesss .
silvio62
dinsdag 06 maart 2018 / 09:59

Ik ben mijn wedstrijd nog aan het spelen pfffff pffffffpfffff
Gohf
dinsdag 06 maart 2018 / 10:13

Over de hele wedstrijd gezien is deze overwinning meer dan terecht. Na 45 minuten is het eigenlijk een wonder dat het nog maar 1 - 0 staat. 5 a 6 100% kansen tegen 1 ofzo van MVV.

2e helft komt MVV beter uit de startblokken en moeten ze eigenlijk 1 - 1 maken, en misschien wel een penalty krijgen voor hands van Schuurs(scheids kan hem geven natuurlijk) Maar ondertussen hebben wel ook al weer een stuk of 3 100% kansen gemist. Na de 2 - 0 is de wedstrijd gespeeld, althans dat voelde zo. MVV krijgt een dikke 5 minuten voor tijd een terechte pingel en kan zo terug in de wedstrijd komen. Als die pingel erin gaat kan Fortuna in de 85 minuten ervoor heer en meester geweest zijn(~70% balbezit 3 a 4 keer zo veel schoten, veel meer corners, veel meer op de helft van de tegenstander) maar dan weet je dat je bijna 10 hele zware minuten gaat krijgen.

Bij MVV durft niemand zijn verantwoordelijkheid te nemen en moet nota bene Martina(jeugdproduct MVV vergelijkbaar met Essers bij ons) achter de bal gaan staan. Afijn, de rest is bekend.

Slotakkoord is voor Askovski die op briljante wijze wraakt neemt op die dwerg van een Guvenc die een paar jaar terug de Maastrichtse vlag op onze middenstip plantte. Begrijpelijk dat ie vervolgens met van alles en nog wat bekogeld word en daar moet je dan ook niet over zeuren. Dat maakt in mijn ogen juist een derby.

Over de hele wedstrijd gezien was Fortuna veel feller en zaten tussen bijna iedere pass en veel aanvallen werden redelijk simpel onschadelijk gemaakt. MVV heeft zich als een mak lammetje naar de slachtbank laten sturen, zelfs na een 2-0 achterstand werd er eigenlijk maar wat halfslachtig gepoogd aangevallen. Na mate de 1e helft vorderen werd het uitvak ook stiller en stiller, die voelde de bui waarschijnlijk al hangen. Sfeer bij ons was ook niet je van het maar het is wel 90 min geprobeerd en met vlagen zelfs gewoon goed.

PS :Veld is ontzettend slecht natuurlijk, maar wat hadden we dan moeten doen? Nog eens aflasten? Kan me niet voorstellen dat daar veel mensen blij mee waren geweest. Daar over zeuren terwijl je zelf op nota bene kunstgras voetbalt komt er bij mij echt niet in. Voetbal hoort op echt gras, hoe slecht de kwaliteit ook is!

En nu op naar Eindhoven!!!
Zijnet
dinsdag 06 maart 2018 / 10:15

Ik heb genoten gisteravond, wat een heerlijke pot voetbal. De druk die Fortuna kon brengen in de eerste helft was overweldigend, met 72% balbezit en 4 megakansen. Dan vliegt die kogel van Dianessy er echt op het juiste moment in.

In de tweede helft werd het veld zwaarder maar kun je er ook nog een paar maken. Dat Askovski er in blessuretijd nog 3-0 van maakt is dan wel erg lekker, staat toch mooi en wat mij betreft totaal niet geflatteerd.

Op naar Eindhoven, gisteravond 181 kaarten verkocht en er zijn dus nog kaarten beschikbaar!
nuujsjtadt
dinsdag 06 maart 2018 / 10:18

Veld was voor beide partijen slecht. Daarbij heeft Fortuna ook op het strakke kunstveld van MVV gewonnen...
maarten van k.
dinsdag 06 maart 2018 / 10:24

Mvv speelde naar beste kunnen. De winstpartijen tegen Almere, Cambuur en Nec waren mooi en gunstig voor ons. Het lijken gelukstreffers. Gisteren hebben zij laten zien helaas flink tekort te komen voor de nacompetitie. Mvv staat weer op de plek waar zij thuishoren. Let wel; ik zeg niet dat wij succesvol zijn in de nc. Maar Mvv heeft daar helemaal niets te zoeken.

Complimenten voor het “Zweden-spandoek”. De Mvv-supporters beschikken over een goede dosis humor.

De actie van Askovski na de 3-0 had misschien niet gehoeven, maar ook dat hoort er bij. Net zoals het planten van de Mvv-vlag in het Fortuna-middenstip een paar jaar geleden.

Al met al gisteren genoten van een goed voetballend Fortuna. Voetballen op een maandagavond is drie keer niks. Maar als het op deze manier gaat dan maakt dat het weer helemaal goed…
hepani
dinsdag 06 maart 2018 / 10:32

Wat een geweldige pot..geweldige sfeer...geweldige uitslag..
TOP avond......genoten...
Totaal niet te vergelijken met speelstijl van Oliseh.
Lekker aanvallend proberen te spelen...met af en toe het risico van een counter/omschakelmoment...maar wel zelf veel kansen creeeren door aanvallend te spelen.
En met alle respect voor Santos, maar die Aykut straalt toch wel wat uit zeg..en keept ook nog goed.

Aykut...top
Essers...1 slippertje in het begin daarna zeer degelijk
Schuurs/Dammers...heel goed koppel dat zich perfect aanvoelt
Heering...de verrassing op links...degelijk ondanks te kort aan snelheid (waar was ospi/pinto)?
Dianessy...prachtige goal...veel dreiging, alleen het vervolg vaak niet goed
Hutten...wat een klasbak...
Cantwell....heerlijk..ziwel aanvallend als verdedigend..en wat een overzicht...(die heeft meer longen als een mens)
Semedo....de onvoorspelbaarheid zelve...heerlijk als hij het op zijn heupen heeft
Stokkers....ondanks alle kritieken hier...voir mij nog steeds een topspits voor Fortuna....sleuren/trekken/aanspeelbaar zijn/ruimte en kansen creeeren.....helaas net niet gescoord..maar dat gaat met deze speelstijl snel goedkomen...TOPpot
Smeets...klein bijtertje..mooi
Askovski...die weet zich altijd wel een kans te creeeren...zorgde voor mooi slot..alleen die aktie voir het uitvak hoefde voor mij niet
Die kroaat....paste zich goed in....

Nu op naar Eindhoven en ook hier met lef spelen.
Met ook hier een gied resultaat zal het maandag tegen het sterke Graafschap wederom druk worden in het stadion.
Dit geeft de mannen weer een extra boost om te vlammen..
Heb er al zin in!
Ignace
dinsdag 06 maart 2018 / 11:18

Fortuna verdiend gewonnen zeker op basis van de eerste helft. Toen had het 4-1 kunnen zijn dus 0-0 met de rust was fijn geweest om zo toch nog blanco die 2e helft de strijd aan te gaan. Dianessy stak daar een stokje voor op een perfect moment zo op slag van rust met een wonderschone treffer al staat Ciranni slecht te dekken. 2e helft beter uit de kleedkamer gekomen. Moet dan die aansluiting krijgen via kansje Schroijen voorlangs, opgelegde kans Yildirim en een penalty via hands van Schuurs. Higler geeft hem aan de andere kant wel heel makkelijk aan Caldwell stond aan de rechterkant in het uitvak er met m'n neus bovenop. Stak nog z'n tong uit daarna van kijk mij dat eens versierd hebben. Vandaar ook dat die uitgefloten werd daarna. Na de 2-0 over en sluiten voor MVV en ging alles mis wat mis kon gaan. Sowieso al de hele wedstrijd minder strijd op dat knollenveld dan de Fortunezen die daar beter mee omgingen dat is al niet goed te praten bij een derby. Geen verantwoordelijkheid van een specialist als Koolhof bij de penalty die je wel krijgt, na de duw van Dammers op Houben. Een hopeloze penalty van Shermar Martina die dus neemt en vervolgens daarna ook nog meteen z'n 2e geel pakt. Nys ook nog geblesseerd naar de kant en speel je met 9 tegen 11. Alles of niets en dan kan Askovski die al eerder voorlangs schoot zo op Verrips af die verzuimt eruit te komen. Had eigenlijk rood moeten hebben shirt + provocatie uitvak. Staat het weer gelijk na de actie van Güvenc vorig jaar op de middenstip. In ieder geval m'n lege aanstekers kwijt. Als je alle kansen met name Stokkers had toch moeten scoren met al die kansen is het een terechte uitslag. Begin 2e helft had je weer mee kunnen doen, 3-0, 4-1, 7-2 had allemaal gekund. Sfeer was tot de 2-0 redelijk daarna met de stand op het bord meer feest op de N-Side natuurlijk. Succes nog!
Gohf
dinsdag 06 maart 2018 / 11:30

Ignace schreef:
Fortuna verdiend gewonnen zeker op basis van de eerste helft. Toen had het 4-1 kunnen zijn dus 0-0 met de rust was fijn geweest om zo toch nog blanco die 2e helft de strijd aan te gaan. Dianessy stak daar een stokje voor op een perfect moment zo op slag van rust met een wonderschone treffer al staat Ciranni slecht te dekken. 2e helft beter uit de kleedkamer gekomen. Moet dan die aansluiting krijgen via kansje Schroijen voorlangs, opgelegde kans Yildirim en een penalty via hands van Schuurs. Higler geeft hem aan de andere kant wel heel makkelijk aan Caldwell stond aan de rechterkant in het uitvak er met m'n neus bovenop. Stak nog z'n tong uit daarna van kijk mij dat eens versierd hebben. Vandaar ook dat die uitgefloten werd daarna. Na de 2-0 over en sluiten voor MVV en ging alles mis wat mis kon gaan. Sowieso al de hele wedstrijd minder strijd op dat knollenveld dan de Fortunezen die daar beter mee omgingen dat is al niet goed te praten bij een derby. Geen verantwoordelijkheid van een specialist als Koolhof bij de penalty die je wel krijgt, na de duw van Dammers op Houben. Een hopeloze penalty van Shermar Martina die dus neemt en vervolgens daarna ook nog meteen z'n 2e geel pakt. Nys ook nog geblesseerd naar de kant en speel je met 9 tegen 11. Alles of niets en dan kan Askovski die al eerder voorlangs schoot zo op Verrips af die verzuimt eruit te komen. Had eigenlijk rood moeten hebben shirt + provocatie uitvak. Staat het weer gelijk na de actie van Güvenc vorig jaar op de middenstip. In ieder geval m'n lege aanstekers kwijt. Als je alle kansen met name Stokkers had toch moeten scoren met al die kansen is het een terechte uitslag. Begin 2e helft had je weer mee kunnen doen, 3-0, 4-1, 7-2 had allemaal gekund. Sfeer was tot de 2-0 redelijk daarna met de stand op het bord meer feest op de N-Side natuurlijk. Succes nog!


Sportieve reactie!
Don Leo
dinsdag 06 maart 2018 / 11:44

Ignace schreef:
Als je alle kansen met name Stokkers had toch moeten scoren


Stokkers werkt wel heel hard hoor, je mag hem niet afrekenen op zijn gebrek aan scorend vermogen! :mrgreen:
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 11:50

Don Leo schreef:
Ignace schreef:
Als je alle kansen met name Stokkers had toch moeten scoren


Stokkers werkt wel heel hard hoor, je mag hem niet afrekenen op zijn gebrek aan scorend vermogen! :mrgreen:


Luuk De Jong wordt ook niet afgerekend op zijn doelpunten maar is wel heel waardevol voor het elftal. Hutten gisteren op middenveld beviel me zeer uitstekend. Ospi weer linksback en voor de rest niets veranderen aan het elftal. Prima elftal wat gisteren op het veld stond.
Gohf
dinsdag 06 maart 2018 / 11:55

Rdorenberg schreef:
Don Leo schreef:
Ignace schreef:
Als je alle kansen met name Stokkers had toch moeten scoren


Stokkers werkt wel heel hard hoor, je mag hem niet afrekenen op zijn gebrek aan scorend vermogen! :mrgreen:


Luuk De Jong wordt ook niet afgerekend op zijn doelpunten maar is wel heel waardevol voor het elftal. Hutten gisteren op middenveld beviel me zeer uitstekend. Ospi weer linksback en voor de rest niets veranderen aan het elftal. Prima elftal wat gisteren op het veld stond.


Wat is eigenlijk met Ospi en/of Pinto aan de hand? Geblesseerd of gewoon gepasseerd? Beide gister ook niet bij het bedanken van het publiek gezien. Zaten ze uberhaubt wel bij de selectie?
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 12:01

Zaten niet bij de selectie, waren niet fit genoeg. Als die er nog bij zijn hebben we een top selectie en keus genoeg voor Hofland en Braga.
Marco@Stein
dinsdag 06 maart 2018 / 12:21

Ignace schreef:
Fortuna verdiend gewonnen zeker op basis van de eerste helft. Toen had het 4-1 kunnen zijn dus 0-0 met de rust was fijn geweest om zo toch nog blanco die 2e helft de strijd aan te gaan. Dianessy stak daar een stokje voor op een perfect moment zo op slag van rust met een wonderschone treffer al staat Ciranni slecht te dekken. 2e helft beter uit de kleedkamer gekomen. Moet dan die aansluiting krijgen via kansje Schroijen voorlangs, opgelegde kans Yildirim en een penalty via hands van Schuurs. Higler geeft hem aan de andere kant wel heel makkelijk aan Caldwell stond aan de rechterkant in het uitvak er met m'n neus bovenop. Stak nog z'n tong uit daarna van kijk mij dat eens versierd hebben. Vandaar ook dat die uitgefloten werd daarna. Na de 2-0 over en sluiten voor MVV en ging alles mis wat mis kon gaan. Sowieso al de hele wedstrijd minder strijd op dat knollenveld dan de Fortunezen die daar beter mee omgingen dat is al niet goed te praten bij een derby. Geen verantwoordelijkheid van een specialist als Koolhof bij de penalty die je wel krijgt, na de duw van Dammers op Houben. Een hopeloze penalty van Shermar Martina die dus neemt en vervolgens daarna ook nog meteen z'n 2e geel pakt. Nys ook nog geblesseerd naar de kant en speel je met 9 tegen 11. Alles of niets en dan kan Askovski die al eerder voorlangs schoot zo op Verrips af die verzuimt eruit te komen. Had eigenlijk rood moeten hebben shirt + provocatie uitvak. Staat het weer gelijk na de actie van Güvenc vorig jaar op de middenstip. In ieder geval m'n lege aanstekers kwijt. Als je alle kansen met name Stokkers had toch moeten scoren met al die kansen is het een terechte uitslag. Begin 2e helft had je weer mee kunnen doen, 3-0, 4-1, 7-2 had allemaal gekund. Sfeer was tot de 2-0 redelijk daarna met de stand op het bord meer feest op de N-Side natuurlijk. Succes nog!


Waarom blijven door emmeren over Askovski en het veld?! Dit zijn de mooie acties,je genoot toch ook toen Guvenc die vlag op de middenstip pootte. Met je rode kaart. Geel voor shirt uit trekken,klaar. En het veld,ja slecht,voor beiden of niet? En ja jullie hebben kunstgras,en daar heeft fortuna dit seizoen ook op gewonnen. Ik vond mvv tegenvallen,en heb geen moment het idee gehad dat fortuna het moeilijk zou krijgen. Op dit moment is fortuna een maatje te groot voor mvv. Dat kan volgend seizoen weer anders zijn.
Joe Pesci
dinsdag 06 maart 2018 / 12:23

Wat een heerlijke wedstrijd met veel strijd,passie en een ongekend aantal super slidings/tackels.
Marco@Stein
dinsdag 06 maart 2018 / 12:32

Over grootheidswaanzin gesproken! Komt van mvv forum:

"De 3-0 en die actie van die speler is natuurlijk veelzeggend. Hilger die ik echt top vond fluiten gister mag die jongen van mij rood geven, wat een provocaties dat slaat echt nergens op en is ook niet nodig , was de wedstrijd helemaal niet naar en waar dat van af komt. Wellicht voelt men zich in Sittard geprikkeld en wat de mindere van Maastricht, want ik denk dat wel leeft in Sittard ... Maastricht heeft gewoon veel meer uitstraling en naam dan speel je toch tegen het "grote" Maastricht en daar wil je van winnen."

Dan doe je je naam als sjeng weer eer aan. :lol:
Marco@Stein
dinsdag 06 maart 2018 / 12:35

En godmiljaar, Cantwell,wat een beest!!!
Gohf
dinsdag 06 maart 2018 / 12:42

Marco@Stein schreef:
Over grootheidswaanzin gesproken! Komt van mvv forum:

"De 3-0 en die actie van die speler is natuurlijk veelzeggend. Hilger die ik echt top vond fluiten gister mag die jongen van mij rood geven, wat een provocaties dat slaat echt nergens op en is ook niet nodig , was de wedstrijd helemaal niet naar en waar dat van af komt. Wellicht voelt men zich in Sittard geprikkeld en wat de mindere van Maastricht, want ik denk dat wel leeft in Sittard ... Maastricht heeft gewoon veel meer uitstraling en naam dan speel je toch tegen het "grote" Maastricht en daar wil je van winnen."

Dan doe je je naam als sjeng weer eer aan. :lol:


nja goed, voor sommige Maastrichtenaren is dat een manier om hun verlies iets dragelijker te maken. Ik zou daar verder niet al te veel aandacht aan besteden. Dat Maastricht meer uitstraling heeft als Sittard of een andere willekeurig stad in Limburg is toch ook gewoon zo? Daar hoeven we verder niet al te moeilijk over te doen.

Dat een typische chauvinistische sjeng dan vervolgens direct een koppeling legt dat wij ons de "mindere" zouden voelen van Maastricht :lol: Vrij infantiele denkwijze als je het mij vraagt die redenatie.

De ironie in dit geval is juist dat die houding(wij zijn verheven boven de rest) een overwinning op MVV extra zoet doet laten smaken.
hepani
dinsdag 06 maart 2018 / 12:46

Cantwell voor 10 jaar vastleggen !
Harald
dinsdag 06 maart 2018 / 12:46

Beste man van het veld toch echt Cantwell......de slechste (zonder twijfel) de scheids.
Wat die gast weer aan het doen was allemaal.....had na 5 minuten geel MOETEN geven na de overtreding op Dianessy maar doet het weer af met het algemeen bekende gebaar 'nooit meer doen'. Voor de rest kaarten geven waar het niet nodig was, en de kaarten op zak houden bij een paar harde ingrepen. Twee twijfelachtige penalties, dus dat is weer wegstrepen tegen elkaar.

Hoe dan ook, een echt heerlijke pot voetbal, los van het resultaat. We speelden echt MVV van de mat af en dat was na weken/maanden van dramavoetbal toch echt weer eens genieten. Er stond weer een team, dat voor elke meter knokte en dat heb ik toch al langere tijd gemist. Zeer sterke Hutten ook vond ik.
Hebben we toch meer dan 12 man schijnbaar................
Tenslotte Askovski....lekkere aktie, maar je komt mijn top 3 binnen op 2, de nummer 1 blijft onaantastbaar voor Nico Vanek :lol: :lol: (niet omdat het moet, maar omdat het met deze wedstrijden wel eens kan)

Gisteren na thuiskomst nog even de wedstrijd teruggekeken...en verdomd, ook daar wonnen we met 3-0 !
nuujsjtadt
dinsdag 06 maart 2018 / 12:52

hepani schreef:
Cantwell voor 10 jaar vastleggen !


Als hij al eens een seizoen verlengd! Geweldige speler!
En Özer ook! Maar die blijft nog zeker een jaar....toch? ;)
Arthur Hoyer
dinsdag 06 maart 2018 / 12:55

Harald schreef:
Beste man van het veld toch echt Cantwell......de slechtse (zonder twijfel) de scheids.
Wat die gast weer aan het doen was allemaal.....had na 5 minuten geel MOETEN geven na de overtreding op Dianessy maar doet het weer af met het algemeen bekende gebaar 'nooit meer doen'. Voor de rest kaarten geven waar het niet nodig was, en de kaarten op zak houden bij een paar harde ingrepen. Twee twijfelachtige penalties, dus dat is weer wegstrepen tegen elkaar.


helemaal mee eens, scheidsrechter was dramatisch
Marco@Stein
dinsdag 06 maart 2018 / 13:08

Gohf schreef:
Marco@Stein schreef:
Over grootheidswaanzin gesproken! Komt van mvv forum:

"De 3-0 en die actie van die speler is natuurlijk veelzeggend. Hilger die ik echt top vond fluiten gister mag die jongen van mij rood geven, wat een provocaties dat slaat echt nergens op en is ook niet nodig , was de wedstrijd helemaal niet naar en waar dat van af komt. Wellicht voelt men zich in Sittard geprikkeld en wat de mindere van Maastricht, want ik denk dat wel leeft in Sittard ... Maastricht heeft gewoon veel meer uitstraling en naam dan speel je toch tegen het "grote" Maastricht en daar wil je van winnen."

Dan doe je je naam als sjeng weer eer aan. :lol:


nja goed, voor sommige Maastrichtenaren is dat een manier om hun verlies iets dragelijker te maken. Ik zou daar verder niet al te veel aandacht aan besteden. Dat Maastricht meer uitstraling heeft als Sittard of een andere willekeurig stad in Limburg is toch ook gewoon zo? Daar hoeven we verder niet al te moeilijk over te doen.

Dat een typische chauvinistische sjeng dan vervolgens direct een koppeling legt dat wij ons de "mindere" zouden voelen van Maastricht :lol: Vrij infantiele denkwijze als je het mij vraagt die redenatie.

De ironie in dit geval is juist dat die houding(wij zijn verheven boven de rest) een overwinning op MVV extra zoet doet laten smaken.Maar volgens mij word dat hier wel in de verkeerde context geplaatst door deze gast ,dat maastricht een mooie stad is. Ze moeten zich zelf niet groter maken dan dat ze zijn. Ze spelen ook gewoon al jaren in de juup league.
Franco Zennaro
dinsdag 06 maart 2018 / 13:40

Post aub geen zooi van het MVV forum hier. Het is en blijft een FSC forum. Ik vind het al storend dat er al zoveel fans van andere clubs hier posten, laat staan dat we gaan reageren op posts van een fansite van MVV..
Zitterd11
dinsdag 06 maart 2018 / 13:44

Top top. Gesjpeeld wie se n derby mos sjpeele. Mvv hie vilt niks te haole.
En himmler pfffffff
Sjors
dinsdag 06 maart 2018 / 14:33

Netjes!
Hoewel de verdediging er (nog steeds) regelmatig problematisch uitziet en MVV met pech niet op de anschlusstreffer komt (want dan was het een andere wedstrijd geworden) vind ik het een zeer nette overwinning. Het werd ook tijd want het was aardig klote de laatste weken.
Benieuwd of ze het kunnen herpakken of dat het weer inzakt na gister.

Chapeau!
Sjors
dinsdag 06 maart 2018 / 14:45

Ignace schreef:
Fortuna verdiend gewonnen zeker op basis van de eerste helft. Toen had het 4-1 kunnen zijn dus 0-0 met de rust was fijn geweest om zo toch nog blanco die 2e helft de strijd aan te gaan. Dianessy stak daar een stokje voor op een perfect moment zo op slag van rust met een wonderschone treffer al staat Ciranni slecht te dekken. 2e helft beter uit de kleedkamer gekomen. Moet dan die aansluiting krijgen via kansje Schroijen voorlangs, opgelegde kans Yildirim en een penalty via hands van Schuurs. Higler geeft hem aan de andere kant wel heel makkelijk aan Caldwell stond aan de rechterkant in het uitvak er met m'n neus bovenop. Stak nog z'n tong uit daarna van kijk mij dat eens versierd hebben. Vandaar ook dat die uitgefloten werd daarna. Na de 2-0 over en sluiten voor MVV en ging alles mis wat mis kon gaan. Sowieso al de hele wedstrijd minder strijd op dat knollenveld dan de Fortunezen die daar beter mee omgingen dat is al niet goed te praten bij een derby. Geen verantwoordelijkheid van een specialist als Koolhof bij de penalty die je wel krijgt, na de duw van Dammers op Houben. Een hopeloze penalty van Shermar Martina die dus neemt en vervolgens daarna ook nog meteen z'n 2e geel pakt. Nys ook nog geblesseerd naar de kant en speel je met 9 tegen 11. Alles of niets en dan kan Askovski die al eerder voorlangs schoot zo op Verrips af die verzuimt eruit te komen. Had eigenlijk rood moeten hebben shirt + provocatie uitvak. Staat het weer gelijk na de actie van Güvenc vorig jaar op de middenstip. In ieder geval m'n lege aanstekers kwijt. Als je alle kansen met name Stokkers had toch moeten scoren met al die kansen is het een terechte uitslag. Begin 2e helft had je weer mee kunnen doen, 3-0, 4-1, 7-2 had allemaal gekund. Sfeer was tot de 2-0 redelijk daarna met de stand op het bord meer feest op de N-Side natuurlijk. Succes nog!


+1
Sjors
dinsdag 06 maart 2018 / 14:53

Geen uitzending op veronica in jupiler league raar
RonB
dinsdag 06 maart 2018 / 15:30

Beste Sjors dat was vannacht om 1.30 veel te laat trouwens .
Richard Coenen
dinsdag 06 maart 2018 / 16:16

Het was gewoon een geweldige derby!
vlinderstraatjes
dinsdag 06 maart 2018 / 16:36

het mooie is nu dat Braga en hofland de zaakjes op orde hebben gekregen, na het vertrek van Oliseh, zelfs het speelsysteem is op korte termijn bijgesteld wat betekent dat het team veel meer drukt en aanvalt en waar nodig, verdedigt, was dijdelijk te zien. 3 gespeeld onder een nieuwe treaner 2 gelijk en 1 gewonnen, dan heb je al een mooi begin, je had helemaal niet het gevoel van een maandagavond tijdens de wedstrijd, lekker druk, volop sfeer, en een goed gevult stadion met dik 7000 suporters fantasties op een maandag avond. we gaan nog veel op maandag spelen vanaf nu, als die wedstrijden ook zo worden gespeeld zit het wel goed.
vlinderstraatjes
dinsdag 06 maart 2018 / 16:39

al is spelen op een vrijdag of zaterdag beter omdat dan veel mensen vrij hebben.
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 17:54

NEC krijgt een nieuwe trainer en hij weet geen raad met de spelersgroep die hij tot beschikking heeft, vervolgens krijgt Fortuna een nieuwe trainer en binnen 15-18 dagen heeft hij een elftal samengesteld wat voetbalde met passsie vreugde beleving, hoe kan het dat het bij Fortuna wel lijkt te werken en bij NEC niet? het was een genot om er naar te kijken gisteren. Hopelijk is Fortuna uit de dip geklommen en gaan ze weer een mooie serie neerzetten, ja dat kan met de tegenstanders van komende wedstrijden. Tot nu toe bevalt me Hofland & Braga uitstekend(vooral de interviews met Hofland bevalt me enorm, wedstrijden kunnen lezen en analyseren). Komende maanden met zn alle achter achter de ploeg, ze verdienen het.
YGA
dinsdag 06 maart 2018 / 18:10

Ik denk dat we sadikki niet snel terug zien. Het middenveld liep gister als een tiet. Er werd nu ook echt gevoetbald ipv tegengehouden en de bal snel inleveren bij een snelle aanvaller. Echt genieten.
Pats
dinsdag 06 maart 2018 / 18:17

Rdorenberg schreef:
NEC krijgt een nieuwe trainer en hij weet geen raad met de spelersgroep die hij tot beschikking heeft, vervolgens krijgt Fortuna een nieuwe trainer en binnen 15-18 dagen heeft hij een elftal samengesteld wat voetbalde met passsie vreugde beleving, hoe kan het dat het bij Fortuna wel lijkt te werken en bij NEC niet? het was een genot om er naar te kijken gisteren. Hopelijk is Fortuna uit de dip geklommen en gaan ze weer een mooie serie neerzetten, ja dat kan met de tegenstanders van komende wedstrijden. Tot nu toe bevalt me Hofland & Braga uitstekend(vooral de interviews met Hofland bevalt me enorm, wedstrijden kunnen lezen en analyseren). Komende maanden met zn alle achter achter de ploeg, ze verdienen het.


In Nijmegen hebben ze iemand aangetrokken die vanuit de theoretische achtergrond in de top heeft gewerkt. Limburger Lijnders maakt tijdens een Powerpoint-presentatie in de bestuurskamer vast een verpletterende indruk met zijn jargon en het continu droppen van namen uit die top. Lees de interviews maar eens van die gast. Pseudo-wetenschappelijk geleuter en name-dropping. Tot zover okay, maar dan moet je die visie dus wel gaan overbrengen op het type Tedje van de Pavert. Het doet me erg denken aan toen Gerald Vanenburg trainer werd. Zijn ideeën waren top, zijn visie ook. Maar na 3 volzinnen was hij de spelersgroep al kwijt. Dat gebeurt nu in Nijmegen ook.

Hofland (die mij zéér verrast) is een jongen uit de praktijk die weet hoe het werkt in de kleedkamer omdat hij 15+ jaar profvoetbal heeft gespeeld op diverse niveaus. Dát is het grote verschil. Al had ik echt niet gedacht dat op zo'n korte termijn Fortuna opeens het voetbal begint te spelen dat NEC en Lijnders nastreven: dominant, aantrekkelijk, met veel en hoog druk zetten. Heb gisteravond met openvallende mond de wedstrijd bekeken... Echt niet normaal hoe goed Fortuna speelde.
Gohf
dinsdag 06 maart 2018 / 19:18

YGA schreef:
Ik denk dat we sadikki niet snel terug zien. Het middenveld liep gister als een tiet. Er werd nu ook echt gevoetbald ipv tegengehouden en de bal snel inleveren bij een snelle aanvaller. Echt genieten.


Zou ik persoonlijk ook niet erg vinden. Blijft wel een uitstekende wissel natuurlijk. We hebben tegenwoordig echt wat te kiezen en meerdere opties.
Kiek-oet-dao-valle-goole
dinsdag 06 maart 2018 / 19:55

Zou het ook niet raar vinden als Jorrit Smeets een of twee wedstijden overslaat. Hij is momenteel niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Beter nu wat rust pakken, dan straks lange tijd uitgeschakeld. Met Cantwell en Hutten staat er nu genoeg voetballend vermogen op het middenveld om dat op te vangen, daar kan Saddiki prima achter spelen, al mis je dan wel een linkspoot op het middenveld.
paultje
dinsdag 06 maart 2018 / 20:54

Rdorenberg schreef:
Mooie tweet van Isitan en zo zie ik het ook:

Standing ovation to the whole team, best game of the season so far in my opinion. What a spirit

#SamenNaoVeure

@FortunaSittard

de wedstrijd uit tegen jong PSV was natuurlijk veel beter en thuis tegen jong AZ was ook beter.
Verder wel duidelijk waarom hij het zegt en vind ik toch een beetje jammer.


het was natuurlijk een hele leuke wedstrijd om te zien en volop strijd. Maar let wel als yildrim met scherp had geschoten en de penalty erin was gegaan hadden we niet gewonnen ondanks dat we veel beter waren.
YGA
dinsdag 06 maart 2018 / 20:58

ben het zeker met gun eens. beste wedstrijd van de laatste jaren zelfs. totaal-voetbal.
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 20:58

paultje schreef:
Rdorenberg schreef:
Mooie tweet van Isitan en zo zie ik het ook:

Standing ovation to the whole team, best game of the season so far in my opinion. What a spirit

#SamenNaoVeure

@FortunaSittard

de wedstrijd uit tegen jong PSV was natuurlijk veel beter en thuis tegen jong AZ was ook beter.
Verder wel duidelijk waarom hij het zegt en vind ik toch een beetje jammer.


het was natuurlijk een hele leuke wedstrijd om te zien en volop strijd. Maar let wel als yildrim met scherp had geschoten en de penalty erin was gegaan hadden we niet gewonnen ondanks dat we veel beter waren.


Ik vind dat Gün gelijk heeft. Gisteren klopte het van minuut 1 tot het laatste fluitsignaal. Ik heb de wedstrijd vanmiddag terug gekeken en het was gewoon genieten. MVV werd van de mat gespeeld en ze hadden geluk dat het maar 1-0 in de rust was. 3-1/4-1 had niemand van opgekeken. tegen PSV ging er ook ontzettend veel goed maar ook heel veel fout en wonnen we met mazzel na een 2-0 achterstand. Iedereen heeft zo zijn mening hoe hij/zij de wedstrijd beleefd heeft.
paultje
dinsdag 06 maart 2018 / 21:19
Sp33lfiets
dinsdag 06 maart 2018 / 21:32

paultje schreef:
Rdorenberg schreef:
Mooie tweet van Isitan en zo zie ik het ook:

Standing ovation to the whole team, best game of the season so far in my opinion. What a spirit

#SamenNaoVeure

@FortunaSittard

de wedstrijd uit tegen jong PSV was natuurlijk veel beter en thuis tegen jong AZ was ook beter.
Verder wel duidelijk waarom hij het zegt en vind ik toch een beetje jammer.


het was natuurlijk een hele leuke wedstrijd om te zien en volop strijd. Maar let wel als yildrim met scherp had geschoten en de penalty erin was gegaan hadden we niet gewonnen ondanks dat we veel beter waren.


Zo, had je ook kunnen zeggen als Fortuna met scherp schoot, waren het dubbele cijfers geworden. Zei ook eentje van de harde kern bij mij op het werk.
rambo1990
dinsdag 06 maart 2018 / 21:36

Vooral dat laatste vind ik mooi wat ze zeggen op Fox Sports. Een likje verf doet wonderen.....
Prima wedstrijd als ik zo de reacties lees. Ik heb enkel de laatste 15 minuten van de wedstrijd via radio Fortuna gehoord maar wat een spanning, Zeker moet de 2-0 voorsprong toen MVV de penalty kreeg. Had al een doemscenario in gedachte. GElukkig was hij op van de zenuwen en kan iemand de bal mee naar huis nemen :D
paultje
dinsdag 06 maart 2018 / 21:39

tuurlijk kan dat ook en is de overwinning volledig verdiend. Maar toch net als wat Kevin na afloop zei we geven MVV ook een paar kansen en dat moet er ook uit. Als je pech hebt wordt daar zomaar uit gescored en krijg je een andere wedstrijd.

vooral doorgaan in de weg die we nu weer zijn ingeslagen. En als ze dit de komende wedstrijden door blijven zetten gaat het weer heel leuk worden. Heb er zin in!
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 21:46

paultje schreef:
tuurlijk kan dat ook en is de overwinning volledig verdiend. Maar toch net als wat Kevin na afloop zei we geven MVV ook een paar kansen en dat moet er ook uit. Als je pech hebt wordt daar zomaar uit gescored en krijg je een andere wedstrijd.

vooral doorgaan in de weg die we nu weer zijn ingeslagen. En als ze dit de komende wedstrijden door blijven zetten gaat het weer heel leuk worden. Heb er zin in!


Elke ploeg krijg een kans om te score, dat is voetbal. Heb jij wel eens een wedstrijd gezien dat een van de twee ploegen geen kans hebben gehad om een doelpunt te maken? Vooral in de Jupiler en eredivisie krijg je als ploeg zijnde altijd een kans om te score, dat betekend niet dat je slecht speelt. De ene kans is groter als de andere.

PS Kijk de samenvatting nog maar eens terug van de wedstrijd tegen Jong PSV, hoeveel fouten er gemaakt werden door Fortuna, veel meer als gisteren. Tegen PSV was het wel fantastische hoe ze terug kwamen, deden aanvallen, en dan nog winnen in de laatste minuten, kippenvel toen en een van de mooiste uitwedstrijden.
paultje
dinsdag 06 maart 2018 / 21:52

Rdorenberg schreef:
paultje schreef:
tuurlijk kan dat ook en is de overwinning volledig verdiend. Maar toch net als wat Kevin na afloop zei we geven MVV ook een paar kansen en dat moet er ook uit. Als je pech hebt wordt daar zomaar uit gescored en krijg je een andere wedstrijd.

vooral doorgaan in de weg die we nu weer zijn ingeslagen. En als ze dit de komende wedstrijden door blijven zetten gaat het weer heel leuk worden. Heb er zin in!


Elke ploeg krijg een kans om te score, dat is voetbal. Heb jij wel eens een wedstrijd gezien dat een van de twee ploegen geen kans hebben gehad om een doelpunt te maken? Vooral in de Jupiler en eredivisie krijg je als ploeg zijnde altijd een kans om te score, dat betekend niet dat je slecht speelt. De ene kans is groter als de andere.

waar zie je mij zeggen dat ze slecht spelen?
ik zeg juist dat ze veel beter waren en inderdaad ook ruimer hadden kunnen winnen....maar toch als het tegen had gezeten scored mvv ook uit een paar grote kansen en kan het zomaar anders lopen. ik heb zat wedstrijden gezien waar een winst minder in gevaar heeft gezeten.
Sp33lfiets
dinsdag 06 maart 2018 / 22:12

paultje schreef:
tuurlijk kan dat ook en is de overwinning volledig verdiend. Maar toch net als wat Kevin na afloop zei we geven MVV ook een paar kansen en dat moet er ook uit. Als je pech hebt wordt daar zomaar uit gescored en krijg je een andere wedstrijd.

vooral doorgaan in de weg die we nu weer zijn ingeslagen. En als ze dit de komende wedstrijden door blijven zetten gaat het weer heel leuk worden. Heb er zin in!


Ben ik zeker met je eens. Gelukkig zat het ons deze wedstrijd eens mee qua kansen tegen krijgen en geen doelpunt tegen :lol:
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 22:40

paultje schreef:
Rdorenberg schreef:
paultje schreef:
tuurlijk kan dat ook en is de overwinning volledig verdiend. Maar toch net als wat Kevin na afloop zei we geven MVV ook een paar kansen en dat moet er ook uit. Als je pech hebt wordt daar zomaar uit gescored en krijg je een andere wedstrijd.

vooral doorgaan in de weg die we nu weer zijn ingeslagen. En als ze dit de komende wedstrijden door blijven zetten gaat het weer heel leuk worden. Heb er zin in!


Elke ploeg krijg een kans om te score, dat is voetbal. Heb jij wel eens een wedstrijd gezien dat een van de twee ploegen geen kans hebben gehad om een doelpunt te maken? Vooral in de Jupiler en eredivisie krijg je als ploeg zijnde altijd een kans om te score, dat betekend niet dat je slecht speelt. De ene kans is groter als de andere.

waar zie je mij zeggen dat ze slecht spelen?
ik zeg juist dat ze veel beter waren en inderdaad ook ruimer hadden kunnen winnen....maar toch als het tegen had gezeten scored mvv ook uit een paar grote kansen en kan het zomaar anders lopen. ik heb zat wedstrijden gezien waar een winst minder in gevaar heeft gezeten.


Wat ik wil aangeven is dat Fortuna in de wedstrijd tegen PSV meer fouten maakte als gisteren tegen MVV terwijl jij zegt dat ze tegen PSV beter waren. Ieder zijn mening uiteraard, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik ben blij dat we weer over voetballen lullen :lol:
paultje
dinsdag 06 maart 2018 / 22:50

ieder zijn eigen mening ja.
Tegen psv maakte ze echt minder fouten. PSV kreeg twee kansen en scoorde beide. Maar in die wedstrijd had ik continu het gevoel dat we het toch wel gingen winnen want Fortuna creëerde zoveel kansen.

Als MVV de afronding van PSV had gehad dan was het heel anders geweest.

die wedstrijd tegen psv was echt episch kijk nog maar eens terug.
De wedstrijd tegen MVV was zeer goed met veel strijd en leuke combinaties en individuele acties. zeker gezien het veld een top prestatie. Zeker een van de top wedstrijden van de laatste 10 jaar maar uit PSV was beter :) veel beter
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 22:59

paultje schreef:
ieder zijn eigen mening ja.
Tegen psv maakte ze echt minder fouten. PSV kreeg twee kansen en scoorde beide. Maar in die wedstrijd had ik continu het gevoel dat we het toch wel gingen winnen want Fortuna creëerde zoveel kansen.

Als MVV de afronding van PSV had gehad dan was het heel anders geweest.

die wedstrijd tegen psv was echt episch kijk nog maar eens terug.
De wedstrijd tegen MVV was zeer goed met veel strijd en leuke combinaties en individuele acties. zeker gezien het veld een top prestatie. Zeker een van de top wedstrijden van de laatste 10 jaar maar uit PSV was beter :) veel beter


Haha oké, maakt verder ook niet uit. Als Fortuna het voetbal kan vast houden van gisteren ben ik tevreden. Van Eindhoven MOET je eigenlijk gewoon winnen, en heb er vertrouwen in dat het gaat gebeuren. Even een serie neerzetten en vertrouwen tanken komende weken zou fijn zijn. , of hebben ze ons zand in de ogen gestrooid gisteren? 8-) Ik heb na gisteren weer enorm veel vertrouwen, best gevaarlijk.
paultje
dinsdag 06 maart 2018 / 23:05

ja toch een geruststellende gedachte dat ze nog beter kunnen :)
Tegen Eindhoven moeten ze inderdaad winnen maar uit zijn ze (uitgezonder bij psv :lol: ) niet zo sterk als thuis al het hele seizoen niet ook in de eerste seizoenshelft niet.
en dan weer een topper tegen de graafschap. Uit bij de graafschap waren ze kansloos en wist Oliseh niks aan te passen gedurende de wedstrijd. Kijken wat we nu kunnen :)
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 23:09

paultje schreef:
ja toch een geruststellende gedachte dat ze nog beter kunnen :)
Tegen Eindhoven moeten ze inderdaad winnen en dan weer een topper tegen de graafschap. Uit bij de graafschap waren ze kansloos en wist Oliseh niks aan te passen gedurende de wedstrijd. Kijken wat we nu kunnen :)


Over kansen krijgen en ze niet benutten....de eerste minuten op de Vijverberg, als die kansen erin gingen kreeg je ook een andere wedstrijd haha. Maar ben het met je eens, een van de mindere wedstrijden dit seizoen(spanning voor de periode zullen we maar zeggen). Ik ben niet zo bang voor De graafschap thuis(uit wel) :mrgreen:
Dennis the Menace
dinsdag 06 maart 2018 / 23:14

Eindhoven zit in een behoorlijke dip. Lieder wordt daar flink gemist. Als Fortuna met dezelfde instelling aantreedt als tegen MVV dankomt het wel goed.
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 23:17

Dennis the Menace schreef:
Eindhoven zit in een behoorlijke dip. Lieder wordt daar flink gemist. Als Fortuna met dezelfde instelling aantreedt als tegen MVV dankomt het wel goed.


En Keeper Swinkels is ook geblesseerd.
paultje
dinsdag 06 maart 2018 / 23:22

Dennis the Menace schreef:
Eindhoven zit in een behoorlijke dip. Lieder wordt daar flink gemist. Als Fortuna met dezelfde instelling aantreedt als tegen MVV dankomt het wel goed.

ja eindhoven bakt er niks van laatste wedstrijden verliezen van jong az, dordrecht en Volendam wie doet dat nu.....hahaha :shock:
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 23:26

paultje schreef:
Dennis the Menace schreef:
Eindhoven zit in een behoorlijke dip. Lieder wordt daar flink gemist. Als Fortuna met dezelfde instelling aantreedt als tegen MVV dankomt het wel goed.

ja eindhoven bakt er niks van laatste wedstrijden verliezen van jong az, dordrecht en Volendam wie doet dat nu.....hahaha :shock:

En dat lijkt me juist gevaarlijk, dat ze er te makkelijk over denken, en dan gaat het juist fout. Je kan beter een team treffen wat in een flow zit, ben je tenminste mes scherp(zie MVV). :lol:
Sjors
dinsdag 06 maart 2018 / 23:26

Dennis the Menace schreef:
Eindhoven zit in een behoorlijke dip. Lieder wordt daar flink gemist. Als Fortuna met dezelfde instelling aantreedt als tegen MVV dankomt het wel goed.


Dat zegt natuurlijk niks. Dit is de jubilee league waar iedereen van iedereen kan winnen. Hoe vaak wonnen wij niet terwijl de regenstander beter was vantevoren of in een flow zat?
Maandag was daar een prachtig voorbeeld van :D
Sjors
dinsdag 06 maart 2018 / 23:26

Rdorenberg schreef:
paultje schreef:
Dennis the Menace schreef:
Eindhoven zit in een behoorlijke dip. Lieder wordt daar flink gemist. Als Fortuna met dezelfde instelling aantreedt als tegen MVV dankomt het wel goed.

ja eindhoven bakt er niks van laatste wedstrijden verliezen van jong az, dordrecht en Volendam wie doet dat nu.....hahaha :shock:

En dat lijkt me juist gevaarlijk, dat ze er te makkelijk over denken. Je kan beter een team treffen wat in een flow zit, ben je tenminste mes scherp(zie MVV). :roll:

Telepathie?
paultje
dinsdag 06 maart 2018 / 23:31

Rdorenberg schreef:
paultje schreef:
Dennis the Menace schreef:
Eindhoven zit in een behoorlijke dip. Lieder wordt daar flink gemist. Als Fortuna met dezelfde instelling aantreedt als tegen MVV dankomt het wel goed.

ja eindhoven bakt er niks van laatste wedstrijden verliezen van jong az, dordrecht en Volendam wie doet dat nu.....hahaha :shock:

En dat lijkt me juist gevaarlijk, dat ze er te makkelijk over denken, en dan gaat het juist fout. Je kan beter een team treffen wat in een flow zit, ben je tenminste mes scherp(zie MVV). :lol:ik hoef mijn post toch niet uit te leggen he? hahaha
Rdorenberg
dinsdag 06 maart 2018 / 23:32

Sarcastische woahhh...
Marco@Stein
woensdag 07 maart 2018 / 01:07

paultje schreef:
Rdorenberg schreef:
paultje schreef:
tuurlijk kan dat ook en is de overwinning volledig verdiend. Maar toch net als wat Kevin na afloop zei we geven MVV ook een paar kansen en dat moet er ook uit. Als je pech hebt wordt daar zomaar uit gescored en krijg je een andere wedstrijd.

vooral doorgaan in de weg die we nu weer zijn ingeslagen. En als ze dit de komende wedstrijden door blijven zetten gaat het weer heel leuk worden. Heb er zin in!


Elke ploeg krijg een kans om te score, dat is voetbal. Heb jij wel eens een wedstrijd gezien dat een van de twee ploegen geen kans hebben gehad om een doelpunt te maken? Vooral in de Jupiler en eredivisie krijg je als ploeg zijnde altijd een kans om te score, dat betekend niet dat je slecht speelt. De ene kans is groter als de andere.

waar zie je mij zeggen dat ze slecht spelen?
ik zeg juist dat ze veel beter waren en inderdaad ook ruimer hadden kunnen winnen....maar toch als het tegen had gezeten scored mvv ook uit een paar grote kansen en kan het zomaar anders lopen. ik heb zat wedstrijden gezien waar een winst minder in gevaar heeft gezeten.Als ik heel eerlijk ben ,was ik in de loop van de wedstrijd geen moment bang dat mvv het fortuna moeilijk zou gaan maken. Die vielen me dus behoorlijk tegen zelfs.
Marco@Stein
woensdag 07 maart 2018 / 01:10

paultje schreef:
ieder zijn eigen mening ja.
Tegen psv maakte ze echt minder fouten. PSV kreeg twee kansen en scoorde beide. Maar in die wedstrijd had ik continu het gevoel dat we het toch wel gingen winnen want Fortuna creëerde zoveel kansen.

Als MVV de afronding van PSV had gehad dan was het heel anders geweest.

die wedstrijd tegen psv was echt episch kijk nog maar eens terug.
De wedstrijd tegen MVV was zeer goed met veel strijd en leuke combinaties en individuele acties. zeker gezien het veld een top prestatie. Zeker een van de top wedstrijden van de laatste 10 jaar maar uit PSV was beter :) veel beterZo veel kansen heeft mvv niet gehad,en dreigend vond ik ze helemaal niet. Die kansen waren meer te danken aan wat fouten van onze mensen. Werden weg gegeven. Ik had vooraf best wel een moeilijke wedstrijd verwacht,maar dit was best wel zonder al te veel weerstand van mvv.
Zitterd11
woensdag 07 maart 2018 / 08:34

vond ze ook tegen vallen. En een heerlijke pot voetbal van Fortuna. Waar ik den dat smeets en zeker Semedo nog stukken beter kunnen. Maar top was het gewoon, genieten.
Eindhoven met deze instelling pakken en tegen de graafschap revanche nemen op periode 1 die je daar weg gooit, nu kun je hun dwarszitten met periode 3.
hepani
woensdag 07 maart 2018 / 10:12

Mvv viel me ook zwaar tegen..maar ik denk dat iedereen dat vond.
Maar...waardoor?
Ja...dankzij Fortuna die vanaf het begin goed in de wedstrijd zaten en MVV ook geen minuut het gevoel gaven dat er iets te halen was (voetballend).
Hopelijk kunnen ze dit vaker opbrengen!
from the wilderness
woensdag 07 maart 2018 / 10:18

Heb niets met Mvv!! maar als je hele jaar op kunstgras voetbalt en dan op dit veld moet spelen dan kun je er van op aan dat je problemen hebt en dat was heel goed te zien want wie Mvv vorige week heeft zien spelen vreesde je toch dat het zomaar effe gewonnen pot was voor ons realistisch gezien .
Je zag van die goede pot van hun vorige week totaal niets meer terug bij Mvv ben in ieder geval blij met deze 3 punten verdiend en geweldige pot voetbal !!
wumke
woensdag 07 maart 2018 / 10:33

Schei toch uit met dat gelul dat MVV slecht was. Fortuna speelde een berepartij. Bij de strot pakken en niet meer loslaten. Beste teamprestatie van dit seizoen. En gelukkig hebben wij spelers die willen werken op onze Limburgse klei.
smeets
woensdag 07 maart 2018 / 10:35

Als het maar niet eenmalig is.
Wanneer ze eindhoven en de graafschap pakken gaan we nog echt meedoen
Marco@Stein
woensdag 07 maart 2018 / 10:51

wumke schreef:
Schei toch uit met dat gelul dat MVV slecht was. Fortuna speelde een berepartij. Bij de strot pakken en niet meer loslaten. Beste teamprestatie van dit seizoen. En gelukkig hebben wij spelers die willen werken op onze Limburgse klei.mvv was niet slecht,maar vielen wel behoorlijk tegen. Had van mvv veel meer weerstand verwacht vooraf,maar was geen moment onder de indruk van hun spel. En het kwam ook vrij weinig dreigend over. En 100% waar Fortuna speelde een hele goede partij. 1 van de betere dit seizoen.
Marco@Stein
woensdag 07 maart 2018 / 10:57

from the wilderness schreef:
Heb niets met Mvv!! maar als je hele jaar op kunstgras voetbalt en dan op dit veld moet spelen dan kun je er van op aan dat je problemen hebt en dat was heel goed te zien want wie Mvv vorige week heeft zien spelen vreesde je toch dat het zomaar effe gewonnen pot was voor ons realistisch gezien .
Je zag van die goede pot van hun vorige week totaal niets meer terug bij Mvv ben in ieder geval blij met deze 3 punten verdiend en geweldige pot voetbal !!Ik vind dat altijd zo zoeken naar excuses,het veld. Zeker het is heel slecht. Maar het lijkt me toch voor beide teams. Daarbij komt je voetbalt uit en thuis en in de uitwedstrijden zijn overal andere omstandigheden dan thuis dat is voor iedere club zo,dat weet je. Dus dat is te simpel,het veld.
Don Leo
woensdag 07 maart 2018 / 10:59

Marco@Stein schreef:
from the wilderness schreef:
Heb niets met Mvv!! maar als je hele jaar op kunstgras voetbalt en dan op dit veld moet spelen dan kun je er van op aan dat je problemen hebt en dat was heel goed te zien want wie Mvv vorige week heeft zien spelen vreesde je toch dat het zomaar effe gewonnen pot was voor ons realistisch gezien .
Je zag van die goede pot van hun vorige week totaal niets meer terug bij Mvv ben in ieder geval blij met deze 3 punten verdiend en geweldige pot voetbal !!Ik vind dat altijd zo zoeken naar excuses,het veld. Zeker het is heel slecht. Maar het lijkt me toch voor beide teams. Daarbij komt je voetbalt uit en thuis en in de uitwedstrijden zijn overal andere omstandigheden dan thuis dat is voor iedere club zo,dat weet je. Dus dat is te simpel,het veld.


Fortuna heeft dik verdiend gewonnen maar het veld is echt een aanfluiting, straalt negatief af op de club. Hopelijk wordt daar na afloop van het seizoen eindelijk écht een keer iets aan gedaan.
vlinderstraatjes
woensdag 07 maart 2018 / 11:06

Don Leo, het grasveld word in de zomerstop vervangen voor een nieuwe, had Isitan Gun al eerder laten weten.
Marco@Stein
woensdag 07 maart 2018 / 11:15

Don Leo schreef:
Marco@Stein schreef:
from the wilderness schreef:
Heb niets met Mvv!! maar als je hele jaar op kunstgras voetbalt en dan op dit veld moet spelen dan kun je er van op aan dat je problemen hebt en dat was heel goed te zien want wie Mvv vorige week heeft zien spelen vreesde je toch dat het zomaar effe gewonnen pot was voor ons realistisch gezien .
Je zag van die goede pot van hun vorige week totaal niets meer terug bij Mvv ben in ieder geval blij met deze 3 punten verdiend en geweldige pot voetbal !!Ik vind dat altijd zo zoeken naar excuses,het veld. Zeker het is heel slecht. Maar het lijkt me toch voor beide teams. Daarbij komt je voetbalt uit en thuis en in de uitwedstrijden zijn overal andere omstandigheden dan thuis dat is voor iedere club zo,dat weet je. Dus dat is te simpel,het veld.


Fortuna heeft dik verdiend gewonnen maar het veld is echt een aanfluiting, straalt negatief af op de club. Hopelijk wordt daar na afloop van het seizoen eindelijk écht een keer iets aan gedaan.Klopt,maar dat is al jaren zo. Vind niet dat excuses moeten worden gezocht bij verlies. Want als het veld super was geweest dan had fortuna daar ook profijt bij gehad.
Don Leo
woensdag 07 maart 2018 / 11:28

vlinderstraatjes schreef:
Don Leo, het grasveld word in de zomerstop vervangen voor een nieuwe, had Isitan Gun al eerder laten weten.


Goed nieuws, hopelijk kan dan ook veldverwarming hersteld worden en drainage verbeterd worden. Dan moet het toch wel lukken om een goede grasmat te hebben.
Obsession
woensdag 07 maart 2018 / 12:28

Die veldverwarming moet toch zo langzaam gemaakt worden met de eredivisie in het zicht :?
vlinderstraatjes
woensdag 07 maart 2018 / 15:20

dan kan er even ook een nieuwe beeldbording komen, waarin je levensgroot het doelpunt kunt aankondigen, wie weet?
rambo1990
woensdag 07 maart 2018 / 17:13

Het beste zal uiteraard zijn om de drainage én de veldverwarming én een hybride veld te maken (dus grasmat verstevigd met kunstgras. Maargoed, dat is een geldkwestie waar wij als supporters geen kijk op (zullen) hebben.
Ragnar Sittard blok
donderdag 08 maart 2018 / 19:55

Boh...wat heb ik genoten van Fortuna, bezieling, veel lopen zonder bal, continu aanvallen...een goede keeper...alles klopte...heerlijke avond gehad :) :)

Bij dat Larsje Hutten in de basis stond, was niet meer zo een fan van Dianessy, maar boh wat speelde die ook een top wedstrijd.

Als ze dit kunnen vasthouden...is alles mogelijk! :)
Dannie
donderdag 08 maart 2018 / 20:58

Don Leo schreef:
vlinderstraatjes schreef:
Don Leo, het grasveld word in de zomerstop vervangen voor een nieuwe, had Isitan Gun al eerder laten weten.


Goed nieuws, hopelijk kan dan ook veldverwarming hersteld worden en drainage verbeterd worden. Dan moet het toch wel lukken om een goede grasmat te hebben.Waarom heeft iedereen het over veldverwarming. Maak een tent systeem zoals Wimbledon en hitte kanonnen eronder. Veld verwarming is duur in aanleg, onderhoud en exploitatie. Voor die 2 maal per jaar (als je die al haalt) dat het nodig is.
jori
donderdag 08 maart 2018 / 21:42

Dannie schreef:
Don Leo schreef:
vlinderstraatjes schreef:
Don Leo, het grasveld word in de zomerstop vervangen voor een nieuwe, had Isitan Gun al eerder laten weten.


Goed nieuws, hopelijk kan dan ook veldverwarming hersteld worden en drainage verbeterd worden. Dan moet het toch wel lukken om een goede grasmat te hebben.Waarom heeft iedereen het over veldverwarming. Maak een tent systeem zoals Wimbledon en hitte kanonnen eronder. Veld verwarming is duur in aanleg, onderhoud en exploitatie. Voor die 2 maal per jaar (als je die al haalt) dat het nodig is.


Waarom wilt iedereen in godsnaam voor de mussen lopen te stoken met veldverwarming of tenten of weet ik veel wat? Die paar keer dat het vriest de wedstrijd gewoon aflassen. De dagen dat je veldverwarming of wat dan ook nodig hebt doe je de supporter toch al geen echt plezier met een wedstrijd door te laten gaan (als het gras het al te koud heeft voor de wedstrijd dan staat de fan ook aardig te onderkoelen). Buiten het feit dat het natuurlijk volstrekt belachelijk en toch wel het toppunt van decadentie is om 1,5 uur simpel entertainment zo'n verwarming god weet hoe lang te laten stoken. Niet echt milieubewust zeg maar.
Richard Coenen
dinsdag 13 maart 2018 / 08:15

Ligt het aan mij maar hoe kan het dat die Martina beide wedstrijden na Fortuna heeft gespeeld terwijl hij rood kreeg? Of heb ik iets gemist.
Les
dinsdag 13 maart 2018 / 08:17

Nu je het zegt..

Edit: ik zie nu op internet dat het een tweeling is. Snapte al niet waarom er soms Shermar werd gezegd en soms Shermaine :lol:
Zal dus de andere Martina zijn geweest.
Loos
dinsdag 13 maart 2018 / 09:23

Richard Coenen schreef:
Ligt het aan mij maar hoe kan het dat die Martina beide wedstrijden na Fortuna heeft gespeeld terwijl hij rood kreeg? Of heb ik iets gemist.

Haha serieus? :lol: Ze lijken wel er veel op elkaar die tweelingen ja ;)
Richard Coenen
dinsdag 13 maart 2018 / 09:54

Ok dan zal het daaraan liggen haha ja ben niet zo bekend met die spelertjes uit mestreech.
Reageer ook op dit bericht:

U dient ingelogd te zijn om een bericht achter te laten.
Nog geen account:Klik hier om een account aan te maken