Alessandro Ciranni versterkt Fortuna Sittard

De eerste versterking voor het nieuwe eredivisie seizoen is binnen. De oer-Genkie Alessandro Ciranni (21) maakt de transfer naar Fortuna Sittard. De Belg tekent bij de kersverse eredivisionist een driejarig contract. De overgang hing sinds deze week in de lucht.

Ciranni is een product van de hoog aangeslagen  Genkse jeugdopleiding. De jonge Belg doorliep de gehele jeugdopleiding van KRC Genk.Vervolgen was hij nog aanvoerder van Jong KRC Genk. Hij speelde in de afgelopen drie seizoenen 96 duels in dienst van MVV, waarin hij tekende voor negen goals en veertien assists.

Ciranni was een van de uitblinkers bij de Sterrendragers, waar hij bovendien als tweede aanvoerder fungeerde. Ciranni's contract bij MVV liep deze zomer af, waardoor de Limburger transfervrij naar Fortuna Sittard kan vertrekken.

Navraag bij Racing Genk fans levert ons het inzicht op dat Ciranni een centrale Verdediger / rechtsback is met vooral voetballende kwaliteiten. Daarnaast beschikt hij over een goede vrije trap. "Alessandro is aanvallend ingesteld, waarbij zijn snelheid natuurlijk goed van pas komt. Echt een speler die goed past in de lange termijn strategie van de club", aldus de trotse clubeigenaar Isitan Gun.

Zoals het er nu naar uitziet kan Ciranni dus mogelijke een centrale rol naast Dammers gaan krijgen of hij gaat de concurrentie aan met Essers, die afgelopen seizoen vriend en vijand verraste met zijn sterke ontwikkeling.

Wij wensen Ciranni veel succes in de eredivisie bij Fortuna Sittard!

 

Rdorenberg
vrijdag 11 mei 2018 / 13:14

Afbeelding

Alessandro Ciranni (22) verruild MVV voor de nieuwbakken Eredivisionist Fortuna Sittard. De Belg tekent in Sittard een contract voor 3 jaar. De talentvolle jongeling wordt gehaald als versterking voor de achterhoede. Na de zomerstop start Ciranni samen met de selectie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

“Alessandro is een getalenteerde jonge speler met veel groeipotentieel. Hij komt voort uit de jeugdopleiding van KRC Genk. Een club en een opleiding van naam en faam in België”, aldus voorzitter Isitan Gün. “Alessandro is aanvallend ingesteld, waarbij zijn snelheid natuurlijk goed van pas komt. Echt een speler die goed past in de lange termijn strategie van de club.”

Ciranni werd niet alleen getrokken door de ambitie van de club, maar zeker ook door het familiaire karakter. ”Tijdens de gesprekken kwam het familiegevoel dat binnen deze club heerst meteen naar voren. Dat vind ik heel belangrijk. Daarnaast ben ik een ambitieuze speler en die ambitie vind ik ook terug bij Fortuna Sittard. Dat hebben ze dit seizoen wel bewezen. Daarom wil ik meegaan in dit project. Samen met mijn medespelers wil ik ervoor zorgen dat we ons volgend seizoen handhaven en een rol van betekenis kunnen spelen. We gaan niet ‘zomaar’ meedoen. Ik wil mijn steentje bijdragen door zoveel mogelijk te spelen. Daarnaast heb ik een naam hoog te houden als het gaat om vrije trappen. Die naam wil ik ook in de Eredivisie hooghouden!”

Ciranni speelde sinds begin 2016 voor MVV, waar hij als rechtsback al snel uitgroeide tot vaste waarde. In eerste instantie werd hij gehuurd van KRC Genk. Na een half jaar namen de Maastrichtenaren hem definitief over. De jonge Belg doorliep de gehele jeugdopleiding van KRC Genk. Vervolgen was hij nog aanvoerder van Jong KRC Genk.

Bron: Fortuna Sittard
Dennis the Menace
vrijdag 11 mei 2018 / 13:22

Kan een fijne versterking worden. Heeft een goede pass/schot in de been.
Marco@Stein
vrijdag 11 mei 2018 / 13:31

Zeer nette versterking!
Kiek-oet-dao-valle-goole
vrijdag 11 mei 2018 / 13:35

De afgelopen twee seizoenen geen wedstrijd gemist. Oorspronkelijk rechtsbuiten. Goede techniek, snelheid en (vrije) traptechniek. Weinig kaarten, dus blijft verdedigend op de been. Tevreden mee.
Amneys
vrijdag 11 mei 2018 / 13:38

Blij met deze versterking! Samen met (vooral) Okita toch de betere van MVV en daarnaast zijn zijn vrije trappen ook een mooie bijkomstigheid. Ben benieuwd wie we straks als rechtsback gaan zien!
YGA
vrijdag 11 mei 2018 / 13:43

De beste speler van MVV, nu al. Terwijl hij pas 22 is. Dus zeer tevreden met deze aankoop.
Achter Fortuna
vrijdag 11 mei 2018 / 13:45

Ook in bezit van geweldige vrije trap. Super aanwinst.
Achter Fortuna
vrijdag 11 mei 2018 / 13:46

Fortuna zet in op jong hongerig.
YGA
vrijdag 11 mei 2018 / 13:48

Achter Fortuna schreef:
Fortuna zet in op jong hongerig.


Inderdaad. Wat hebben wij een geluk met Gun.
Gohf
vrijdag 11 mei 2018 / 13:58

YGA schreef:
Achter Fortuna schreef:
Fortuna zet in op jong hongerig.


Inderdaad. Wat hebben wij een geluk met Gun.


Precies dit! Daarnaast ook super dat er spelers worden aangetrokken vanuit de regio ipv dat het blikveld alleen maar op totaal onbekende spelers ligt. Zo krijg je een goede mix!
Meater
vrijdag 11 mei 2018 / 14:01

Zeer tevreden met dit nieuws.
Heeft een mooi seizoen gedraaid.
Het meeste is al hierboven genoemd.
Dit ziet er in ieder geval al prima uit... heb er zin in!!
JordyW
vrijdag 11 mei 2018 / 14:02

Gohf schreef:
YGA schreef:
Achter Fortuna schreef:
Fortuna zet in op jong hongerig.


Inderdaad. Wat hebben wij een geluk met Gun.


Precies dit! Daarnaast ook super dat er spelers worden aangetrokken vanuit de regio ipv dat het blikveld alleen maar op totaal onbekende spelers ligt. Zo krijg je een goede mix!


Ciranni kan gewoon lekker blijven wonen waar hij nu al woont en kan bij een andere club op een hoger niveau acteren. Win-win situatie.
vlinderstraatjes
vrijdag 11 mei 2018 / 14:44

degelijke speler, is snel, straalt rust uit, kan zich mooi verder ontwikelen bij onze mooie clup. welkom bij de Fortuna familie, Alessandro Ciranni. mooie versterking, top Fortuna.
Mjweetje
vrijdag 11 mei 2018 / 15:02

Goed nieuws om mee thuis te komen van mijn mountainbike morgen.
Dit soort spelers transfervrij oppikken is precies wat Fortuna moet doen om zonder al te veel financieel risico verder te groeien.
FScon
vrijdag 11 mei 2018 / 15:07

Welkom Ciranni
Achter Fortuna
vrijdag 11 mei 2018 / 15:19

Hartverwarmende reacties onder item Ciranni op website Vi.nl
paultje
vrijdag 11 mei 2018 / 15:49

Welkom Ciranni.

mooie aanwinst en transfer vrij gekomen. Spelers kiezen weer voor Fortuna dat is gewoon geweldig.
Roy Zwakhalen
vrijdag 11 mei 2018 / 16:14

Ik denk dat Allessandro een mooie aanwinst voor het team en supporters is.
Ignace
vrijdag 11 mei 2018 / 17:24

Het zat er al aan te komen aangezien hij al verschillende gesprekken met Fortuna reeds gevoerd had. Nu dus definitief! 2,5 jaar één van de sterkhouders van MVV. Goede techniek, balbehandeling, drive naar voren, mentaliteit zit een goede kop op. En is natuurlijk in het bezit van een uitstekende vrije trap, zijn handelsmerk een echte specialist geworden. Heeft ook wat punten waar hij nog aan moet werken zoals 1 op 1, moet er dichter op zitten meer druk op de man. En na een goede vooractie je voorzet niet bekronen. Nog relatief veel slechte voorzetten in doelrijke positie. Maar al met al een goede aanwinst voor jullie. Ben benieuwd naar de concurrentiestrijd met Clint Essers ook al een speler uit Maastricht. Het is Alessandro gegund dat hij zich nu op het hoogste niveau in de Eredivisie mag laten zien. Voor mij hoefde het niet naar Fortuna te zijn als ik eerlijk ben, maar goed ik zal zijn keus moeten respecteren. Dank voor bv. de uitwedstrijd in Breda waar hij met een afgemeten trap van 20 meter het uitvak in vuur en vlam heeft gezet. Momenten om nooit te vergeten.

Veel succes bij Fortuna!
Withoot
vrijdag 11 mei 2018 / 17:33

Welkom Ciranni bij deze club. Hopelijk laat je veel mooie dingen zien in de Eredivisie.
Joe Pesci
zaterdag 12 mei 2018 / 11:44

Alweer n speler met snelheid,mooi !
Sjors
zaterdag 12 mei 2018 / 17:28

Mooie aanwinst maar...of dit eredivisie niveau is....?
Rdorenberg
zaterdag 12 mei 2018 / 17:33

Sjors schreef:
Mooie aanwinst maar...of dit eredivisie niveau is....?


Carinni mag met Essers uitvechten wie de rechtsback van Fortuna wordt. Als je Essers ziet voetballen dan is dat niet de positie waar je genoodzaakt bent om een eredivisie speler aan te trekken lijkt me.
Herte
zondag 13 mei 2018 / 10:44

Prima aanwinst! Transfervrij, jong en met al veel ervaring. Het belooft nog wat voor de rest van de versterkingen omdat ik denk dat we met Clint Essers al een prima basisrechtsback hebben. Mooi als we alle posities op deze manier dubbel bezet krijgen.
Reageer ook op dit bericht:

U dient ingelogd te zijn om een bericht achter te laten.
Nog geen account:Klik hier om een account aan te maken