Radio Fortuna SC moet noodgedwongen stoppen.

RADIO FORTUNA SC STOPT (voorlopig) Zoals bekend is speelt Fortuna aankomend seizoen in de Eredivisie, iets waar wij nog steeds van aan het genieten zijn. Dit betekent dus een nieuwe competitie met daarin andere regels voor o.a. de pers. Zo mag er niet door iedere (radio)zender live verslag worden gedaan. Waar het bij de Jupiler League allemaal wat soepeler ging, is dat op het hoogste niveau van Nederland wat anders. Hier hebben wij ons bij neergelegd en ook geaccepteerd. Zeer spijtig, maar het is niet anders. Wij hebben het verslag met heel veel plezier, passie en enthousiasme gedaan! Wij willen jullie, de trouwe luisteraars die iedere wedstrijd met spanning naar ons verslag hebben geluisterd, onze oud collega's, de spelers van Fortuna Sittard die altijd bereid waren voor een interview, de sponsoren die onze livestream deden bekostigen, de uitclubs waar wij altijd vriendelijk werden ontvangen en natuurlijk ons eigen clubke Fortuna waar we altijd van harte welkom zijn geweest bedanken! De Facebookpagina zal gewoon blijven bestaan en hetzelfde geldt voor de interviews op YouTube die je altijd nog kunt blijven beluisteren. Hopelijk kopen jullie hierdoor een seizoenskaart en dan zien wij elkaar in het stadion! Bron: FaceBook Radio Fortuna SC. Mogelijk kunnen we wel nog uitzenden bij bekerwedstrijden en indien onze club onverhoopt weer zou degraderen. Iedereen bedankt voor jullie steun de laatste bijna 7 jaar. Namens het huidige team van Radio Fortuna SC, bestaande uit Erik, Mervyn en Ger.
nuujsjtadt
woensdag 30 mei 2018 / 23:37

Hmmm....erg jammer! Heb genoten van jullie uitzendingen! Jammer dat bij de Eredivisie weer andere regels gelden :(
Don Leo
donderdag 31 mei 2018 / 00:11

Heel erg jammer dit, bij uitwedstrijden zat ik gekluisterd aan Radio Fortuna, zorgde altijd voor extra beleving en betrokkenheid bij de club. En ook de interviews met spelers werden steeds beter het afgelopen seizoen. Hartelijk dank hiervoor!
Pats
donderdag 31 mei 2018 / 00:26

Wat zijn de obstakels? Wat kan hier eventueel aan gedaan worden? In hoeverre zouden supporters en club kunnen helpen om een scenario te ontwikkelen waarin dit door allen zeer gewaardeerde format doorgang kan vinden?

Persoonlijk erg bereid om (achter de schermen) mederwerking te verlenen opdat Radio Fortuna doorgang kan vinden, ook (of liever gezegd JUIST) in de eredivisie!

#samennaoveure
roepie-roepie
donderdag 31 mei 2018 / 09:38

HET obstakel is dat in de eredivisie Fox en de NOS de rechten hebben om uit te zenden.
Die moeten toestemming geven dat derden ook mogen uitzenden.
Die krijgen wij dus niet.

nuujsjtadt
donderdag 31 mei 2018 / 10:03

roepie-roepie schreef:
HET obstakel is dat in de eredivisie Fox en de NOS de rechten hebben om uit te zenden.
Die moeten toestemming geven dat derden ook mogen uitzenden.
Die krijgen wij dus niet.


Zien ze jullie dan als serieuze concurentie? Da's een compliment op zich! :D
Big Ugly Head
donderdag 31 mei 2018 / 10:52

Heel erg jammer. Ieder voordeel hep zijn nadeel, blijkt maar weer. Mannen van radio Fortuna: ontzettend bedankt voor de mooie uitzendingen. Ik heb genoten. Wellicht dat we in de toekomst weer van jullie mogen genieten ( wel in de ere, hè :lol: )
Gohf
donderdag 31 mei 2018 / 11:17

FOX heeft de rechten en het argument dat ze natuurlijk potentiële klanten verliezen omdat mensen naar radio Fortuna luisteren ipv een abbo op FOX nemen om Fortuna live te zien spelen.

Nou zal dat in de praktijk wel meevallen, maar als FOX hier 1x aan meewerkt kloppen andere partijen dadelijk ook aan.
wumke
donderdag 31 mei 2018 / 13:14

Ger, even voor de thuiswedstrijden: daar zou je toch gebruik kunnen maken van de omroepcabine, om van daaruit je verslag te doen. Eigen terrein, eigen ruimte. Dat kan je volgens mij niemand verbieden.
En breng het geheel onder bij de MVO- capaciteiten van de BVO Fortuna Sittard.
Jullie hebben zekers ook voor de mensen wonende in bejaardenhuizen en verzorgingscentra een duidelijke functie.
Dit mag men deze mensen niet onthouden. Zij kunnen zich geen betaalzender veroorloven.
vlinderstraatjes
donderdag 31 mei 2018 / 14:52

zeer jammer, bedankt voor die jaren, dat julie er altijd waren.
roepie-roepie
donderdag 31 mei 2018 / 20:00

Daar werkt Fortuna Sittard niet aan mee. Zelfs op "eigen terrein" mag je zonder toestemming niet uitzenden. En voor de duidelijkheid, het is niet Fox dat tegenstribbelt maar de NOS, die de radio-rechten heeft.
AT-AT
donderdag 31 mei 2018 / 20:04

roepie-roepie schreef:
Daar werkt Fortuna Sittard niet aan mee. Zelfs op "eigen terrein" mag je zonder toestemming niet uitzenden. En voor de duidelijkheid, het is niet Fox dat tegenstribbelt maar de NOS, die de radio-rechten heeft.

Erg jammer om te horen :cry:

In ieder geval heel erg bedankt voor alle radioverslagen de afgelopen jaren :mrgreen: Deed me altijd goed (trots) om te kunnen vertellen dat Fortuna een eigen radiozender had rondom de wedstrijden!
zefke mols
donderdag 31 mei 2018 / 20:40

DJUU!! :cry: :cry: :cry:
wat is dat spietig zeg, ummer genaote van Radio Fortuna
ich haup dat geer nog oppe ein of angere maneier truuk kump, mer bedank veur al die fein oetzendinge en interviews, beste Roepie Roepie en Mervin!! veural veur die luuj van gelaen en wiejer eweg
Arthur Hoyer
vrijdag 01 juni 2018 / 13:55

Eeuwig zonde!
Reageer ook op dit bericht:

U dient ingelogd te zijn om een bericht achter te laten.
Nog geen account:Klik hier om een account aan te maken