Forumoverzicht Nieuwsberichten Nieuwe competitie-opzet van de baan!

Nieuwe competitie-opzet van de baan!

Nuujtsberichte die vur op de website publiceren

Bericht di mei 16, 2017 12:20 pm
Webmaster Geregistreerde gebruikers

Berichten: 578

Een nieuwe Eredivisie-opzet is van de baan. Maar acht clubs stonden achter die plannen, en dat was veel te weinig. Dat bleek woensdag tijdens een vergadering van de Eredivisie CV, waar de plannen werden besproken.

Het afgelopen half jaar is een kleinere Eredivisie besproken, met tevens play-offs om de landstitel. Hier moest een vijfzesde meerderheid voor zijn om dit door te zetten. Dat komt neer op minimaal vijftien clubs die hierachter moeten staan.

Volgens Voetbal International gaven acht clubs hun 'ja-woord'. Willem II, Excelsior, NEC, Sparta, R*da JC, ADO Den Haag, FC Groningen, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en op het laatste moment Feyenoord waren tegen. De Rotterdammers zouden tegen zijn, omdat er geen afspraken waren gemaakt over een verbod op kunstgras.

Ook passeerde een Eredivisie met achttien clubs én play-offs voor de bovenste zes ploegen de revue. In dit model spelen zij in een enkelvoudige competitie ieder vijf wedstrijden. Ook de topclubs waren daar weinig enthousiast over.

Bron: https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/74 ... afel-.html

 


Bericht di mei 16, 2017 12:24 pm
AT-AT Avatar gebruiker
Geregistreerde gebruikers

Berichten: 1904
18 clubs in de JL? Dan wel zonder de jong-teams, maar dat zal de KNVB wel niet laten gebeuren. Met als gevolg dat echte BVO's grote kans hebben om failliet te gaan. Want ondanks een financieel vangnet redden BVO's het echt niet in de Tweede Divisie. Maar ik mag toch hopen dat de JL teams zich niet weer laten verleiden tot een domme beslissing voor wat extra geld, jong teams er uit of het gaat niet door.

Bericht di mei 16, 2017 7:45 pm

Berichten: 208
Minder wedstrijden? ik heb liever meer voetbal

Les Supporter

Berichten: 1485
Idoot voorstel van de elitaire KNVB maffia weer. Alleen gunstig voor een tiental clubs. Voor de rest een waarschijnlijk doodsvonnis. Kun je als jupiler club nooit akkoord mee gaan.

Bericht wo mei 17, 2017 8:43 am
FortunaVoorAltijd Geregistreerde gebruikers

Berichten: 8
Als je de "jong" teams weg haalt heb je direct minder clubs en is ook de competitievervalsing verdwenen. Win-win. KNVB Maffia hun zin met minder teams en de rest van Nederland blij dat die "jong" teams verdwenen zijn. Iedereen blij. O, nee. De KNVB kruipt altijd in de kont van de grote clubs... en die zijn dan niet blij en zal de KNVB Maffia dit never nooit doen.

FortunaSC Sponsoren

Fortuna&AjaxBoys Geregistreerde gebruikers

Berichten: 5
Jong teams kunnen beter een eigen competitie hebben. Wat we gezien hebben is dat iedere week andere spelers in de jong teams meedoen. Dat is gewoon niet eerlijk en dat heeft invloed in de stand.


Keer terug naar Nieuwsberichten