Forumoverzicht Nieuwsberichten RKC weert 80-jarige Fortuna-fans

RKC weert 80-jarige Fortuna-fans

Nuujtsberichte die vur op de website publiceren

Bericht di apr 10, 2018 2:49 pm
Webmaster Geregistreerde gebruikers

Berichten: 593

Niet alleen op het veld speelde RKC maandagavond de anti-voetbalkaart. Naast het veld deden de Brabanders er alles aan om Fortunezen dwars te zitten. Zo ontzegde de nummer 19 van de Jupiler League minimaal tien Fortuna-supporters de toegang aan de poort. Bovendien pikten stewards een aantal fans van de tribune. Zelfs een echtpaar van 79 en 86, dat in bezit was van geldige wedstrijdkaartjes, mocht van RKC-stewards het stadion niet in.

Pauline Blonk: ,,Zo schandalig ben ik bij een voetbalclub nog nooit behandeld." Pauline (79) en Cor (86) volgen Fortuna Sittard al decennia lang en zijn op het gebied van 'veiligheidsmaatregelen' wel wat gewend. Het stel trotseerde menig combiregeling om waar dan ook in den lande hun cluppie aan te moedigen. 

De discutabele in allerijl door de lokale driehoek van Waalwijk opgelegde verplichte buscombi was hen echter te gortig. ,,We zijn al aardig op leeftijd en dan is reizen per auto comfortabeler."

´Ga maar naar huis´
​Kaarten voor een RKC-vak kochten ze online en ook aan de kassa wist een kennis een derde kaartje te bemachtigen. Bij de toegangscontrole stond hen echter een onplezierige verrassing te wachten. ,,Een hoofdsteward van RKC stond daar te grijnzen: 'Jullie komen er niet in. Ga maar naar huis', zei hij doodleuk, terwijl die man de kaartjes uit onze handen griste. Dat laat ik me normaal gesproken niet gebeuren. Maar ik was nu te verbouwereerd om iets te doen", vertelt de in Schiedam geboren Blonk.

Pauline en Cor lieten zich niet helemaal uit het veld slaan. Ze belden een politieagent uit Sittard, die eveneens in Waalwijk was. Hij regelde uiteindelijk dat de hondstrouwe 79- en 86-jarige fans alsnog het stadion van RKC mochten betreden. ,,Iemand in dienst van RKC bood ons zijn excuses aan. Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. We hebben bijna gejankt van ellende. We zijn toch geen hooligans? Die hoofdsuppoost had er zichtbaar nog lol in ook. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt." 

Meer fans geweigerd
Het verhaal van Pauline en Cor Blonk staat niet op zichzelf. RKC weigerde diverse Fortunezen die op de lange zijde wilden plaatsnemen aan de poort. Een Britse man kwam er niet in, anderen werden van de tribune gehaald door stewards.

Al met al blonken RKC, de politie en gemeente Waalwijk deze maandagavond en de weken ervoor allesbehalve uit in supportersvriendelijkheid en normalisatie. Iets dat op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen is. Want wie even in het geheugen graaft, herinnert zich dat RKC een aantal jaren geleden op supportersgebied geen strobreed in de weg gelegd werd om het kampioenschap van de Jupiler League uitgebreid te vieren in het Sittardse. Niet alleen kregen de Waalwijkers naast het uitvak ook het buffervak tot hun beschikking. Ook mochten honderden fans plaatsnemen op de hoofdtribune om de lokale trots te zien winnen. Dat is zoals voetbal hoort te zijn: het spelletje is namelijk van het volk en niet van instanties en bestuurders die vanwege angst eigenaardige 'veiligheidsmaatregelen' opleggen. Het is de voetbaltaal die ze in Waalwijk klaarblijkelijk niet spreken.

 

Bron: Fortuna SC

 

        

 


Bericht di apr 10, 2018 3:20 pm
FSCTilburg Geregistreerde gebruikers

Berichten: 9
Echt absurd dit. Wat aan pauper club! Maar geen zorgen, over drie jaar bestaan ze toch niet meer.

Bericht di apr 10, 2018 3:20 pm
vlinderstraatjes Geregistreerde gebruikers

Berichten: 820
onze trouwe suporters Pauline en Cor, en enkele mede suporters, zijn de dupe van het slechte seizoen van rkc, blijkbaar. waar is het sportieve gebaar gebleven in deze tijd, en respect voor de medemens-suporter. ongelooflijk.

Bericht di apr 10, 2018 3:33 pm
Big Ugly Head Avatar gebruiker
Geregistreerde gebruikers

Berichten: 585
Ga maar lekker failliet, køttclub. Sjongejonge, je valt van de ene verbazing in de andere met die pisvlekken.
Als volgend jaar R*da tegen ze moet ben ik voor R*da.
Hey, ik meen het, echt waar!! :twisted: :evil:
Fortuna, doe bès mien club.

Bericht di apr 10, 2018 4:07 pm
brian Geregistreerde gebruikers

Berichten: 1
Ik zeg "overspelen die wedstrijd" tegenwoordig kan toch alles bij de knvb

FortunaSC Sponsoren

Bericht di apr 10, 2018 4:49 pm
pascal averdijk Avatar gebruiker
Geregistreerde gebruikers

Berichten: 284
Maar een volwassen man die uitgebreid staat te sieg heilen naar het uitvak mag gewoon zijn ding doen terwijl er een stuk of 8 stewards 5 stoeltjes naast zitten.
Laatst bijgewerkt door pascal averdijk op di apr 10, 2018 5:14 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
'This is the time for action, the time to be seen!'

Bericht di apr 10, 2018 5:05 pm
Sjors Geregistreerde gebruikers

Berichten: 2400
pascal averdijk schreef:
Maar een volwassen man die uitgebreid staat te zieg heilen naar het uitvak mag gewoon zijn ding doen terwijl er een stuk of 8 stewards 5 stoeltjes naast zitten.


Het is Sieg Heil

Bericht di apr 10, 2018 5:05 pm
Sjors Geregistreerde gebruikers

Berichten: 2400
Triest

Bericht di apr 10, 2018 5:13 pm
pascal averdijk Avatar gebruiker
Geregistreerde gebruikers

Berichten: 284
Autocorrect :)
'This is the time for action, the time to be seen!'

Bericht di apr 10, 2018 5:22 pm
GeleanDeGekste Geregistreerde gebruikers

Berichten: 284
RKC = rotte klote combinatie !
Hopelijk snel failliet, grijze muizen.
*da zal vergaan, mvv onderaan, nooit met vvv samengaan, wij zingen nooit FC Limburg!

FortunaSC Sponsoren

Bericht di apr 10, 2018 9:34 pm
Arthur Hoyer Geregistreerde gebruikers

Berichten: 185
How low can you go?
Een man van 86 zijn kaartje afnemen..Wat een club

Bericht di apr 10, 2018 10:36 pm
Don Leo Geregistreerde gebruikers

Berichten: 2295
Arthur Hoyer schreef:
How low can you go?
Een man van 86 zijn kaartje afnemen..Wat een club


Erg triest ja, die steward moeten ze meteen de deur wijzen.

Bericht wo apr 11, 2018 1:36 am
Emrullah Güvenc Geregistreerde gebruikers

Berichten: 164
Don Leo schreef:
Arthur Hoyer schreef:
How low can you go?
Een man van 86 zijn kaartje afnemen..Wat een club


Erg triest ja, die steward moeten ze meteen de deur wijzen.


Een aantal jaar geleden werden een vader + zoontje(8-10 jaar) met sjaal bij FC Eindhoven door agenten aangesproken dat ze, als ze in de voorverkoop geen uitvak kaartje hadden ze er niet inkwamen. Met een positieve practische insteek ben ik me ermee gaan bemoeien met de mededeling dat als ze het sjaaltje in de auto zouden leggen en niet tussen de"harde kern" zouden gaan zitten het wel los zou lopen. Verschrikkelijk dat bij dit soort wedstrijden met risico 0,0 er van alles wordt opgelegd en te plekke niemand even normaal gaat doen.

Bericht wo apr 11, 2018 10:41 am
Nijmegen2018 Geregistreerde gebruikers

Berichten: 40
Vreemd bij de wedstrijd RKC-NEC zaten er genoeg buiten het vak, ik zelf ook. Stewards stonden erbij en keken erna.


FortunaSC Sponsoren

Bericht wo apr 11, 2018 7:51 pm
silvio62 Supporter

Berichten: 900
RKC heeft een klacht ingediend bij de KNVB omdat tijdens de wedstrijd twee personen 79 jaar en 86 jaar ,supporters van Fortuna,niet supporter-gerechtigd waren om deel te nemen aan deze wedstrijd,hun eis is dat de wedstrijd tegen Fortuna opnieuw gespeeld moet worden.Rkc vind namelijk dat die twee extra doorslaggevend was voor de gelijkmaker.Bij de KNVB was niemand bereikbaar voor commentaar,waren allemaal vertrokken naar Verweggistan . :D :D :D


Keer terug naar Nieuwsberichten