Ajax – Fortuna (5-0) in de media

Fortuna Sittard hield woensdagavond een helft lang stand tegen Ajax, dat op spaarstand leek te spelen. Daar waar de 230 Fortunezen in het uitvak voorzichtig begonnen te hopen op een puntje of zelfs meer, verwees de landskampioen die gedachten vlak na rust richting de prullenbak. Uiteindelijk scoorde Ajax vijf en Fortuna nul maal, wat de eindstand op 5-0 bracht. Een mediaoverzicht.

Uitgebreide tekst- en beeldverslagen vind je HIER (clubsite Fortuna), HIER (De Telegraaf), HIER (VI) en HIER (1Limburg). De samenvatting van Ajax – Fortuna kun je HIER terugzien. Na 17.35 minuten zendt NPO de samenvatting van de pot uit.

Op de vraag van de NOS-verslaggever van dienst hoe het komt dat het contrast tussen de eerste en de tweede helft van Fortuna’s spel zo groot was, antwoordt trainer Sjors Ultee voor de camera: “Het simpelste antwoord: omdat Ajax heel goed is. We hebben een hele helft goed gespeeld, zowel verdedigend als aanvallend. Maar we hebben niet de kwaliteiten om daar uiteindelijk anderhalf uur in mee te gaan. Als wij een tegengoal krijgen, knakken wij te snel. Maar het kwaliteitsverschil is er gewoon. Daar hoeven we ons niet voor te schamen. Uiteindelijk wordt dat uitgedrukt in een te groot aantal tegendoelpunten.”

Voor rust kreeg Fortuna via Bassale Sambou en Felix Passlack twee grote kansen om wel nog op voorsprong te komen. Ultee: “We vertelden vantevoren: we gaan hier een paar kansen krijgen. Dat zullen er nooit veel zijn. Dat zijn cruciale momenten in de wedstrijd. Helaas hebben we daar niet van kunnen profiteren.”

Ultee geeft tegen de NOS aan vooral te balen dat de 2-0 zo snel na de eerste tegentreffer valt. “Dat besliste de wedstrijd meteen. Je weet dat als je hier met 2-0 achterstaat het veld veel te groot gaat worden als je risico’s neemt. De 1-0 kan vallen, maar dan moet je zorgen dat het daar bij blijft. Dan kun je van de wedstrijd nog een wedstrijd maken.” Het volledige interview met Ultee van de NOS zie je HIER.

Statistieken van de NOS. Tekst loopt door onder de afbeelding.

Tweets die je niet gemist mag hebben:

Geef een antwoord