Emmen – Fortuna (2-1) in de media

Fortuna Sittard bewees zichzelf zondagmiddag een slechte dienst door met 2-1 van FC Emmen te verliezen. De uitspelende ploeg kreeg met name voor rust voldoende kansen om de voorsprong (toen nog 0-1) verder uit te bouwen. Dat lieten de Sittardenaren na, waardoor Emmen in een sterke tweede helft over Fortuna heen kwam. Door deze benauwde nederlaag blijven we de geel-groenen terugvinden op een plek in de gevarenzone van de Eredivisie. Een mediaoverzicht.

Uitgebreide tekst- en fotoverslagen vind je HIER (clubsite Fortuna), HIER (De Telegraaf), HIER (1Limburg), HIER (Fortuna Online) en HIER (Fortuna SC) terug.

Zoals altijd in de Eredivisie verzorgde de NPO zondagavond een programma vol samenvattingen met daarin onder meer de wedstrijd Emmen v Fortuna. Die samenvatting zie je HIER terug. Het item met daarin Fortuna begint na 35.40 minuut.

Namens Fortuna schoof hoofdtrainer Sjors Ultee voor de camera’s van de NOS. “Een goed begin is het halve werk”, doelend op de eerste helft waarin Fortuna op voorsprong komt, stelt de verslaggever aan het begin van het interview. Ultee reageert: “Ja, al denk ik dat die ene helft niet goed genoeg was. Als je zoveel kansen creëert en zo’n overwicht hebt, is 0-1 gewoon te weinig. Dat kan genoeg zijn. Maar het grootste verwijt dat we onszelf moeten maken, is dat je met zoveel kansen maar met 0-1 gaat rusten. In totaal hebben we zeventien doelpogingen gehad, zij hebben maar drie schoten op doel gehad. Drie, daarvan scoren ze er twee. Wij hebben er acht op doel en scoren er één. Het gaat me erom dat wij slechts één keer scoren. Dat vind ik gek. Daar laten we het liggen.”

De eerste helft speelde Fortuna goed, aldus Ultee. “Daarna hadden we het een halfuur moeilijk, maar het laatste kwartier creëren we weer veel gevaar. Daar moeten we veel meer mee doen. Als we daar niks mee doen, pakken we geen punten. Om echt tevreden te kunnen zijn, moet je scoren. Dan moet de 2-2 komen, maar die komt niet. Ik voel vooral heel veel teleurstelling. Dat is het zure nu. Je moet jezelf veel meer belonen dan we nu gedaan hebben.” Andere NOS-interviews rondom deze wedstrijd zie je HIER terug.

Op de clubsite van Fortuna staat de volgende reactie van Ultee: “We speelden een goede eerste helft, en hadden in de omschakeling doeltreffender moeten zijn. Er zat veel meer in dan dat ene doelpunt. Er zijn ook in deze wedstrijd weer genoeg goede dingen om mee te nemen, maar dat is moeilijk om op dit moment te voelen. Dat komt misschien dinsdag of woensdag weer. Ik ben in ieder geval trots dat de jongens er nog zo’n slotfase uit konden persen.”

Wedstrijdstatistieken van de NOS:

Geef een antwoord