Even voorstellen: Nancy Kisters en RKHVV thuis

Mijn naam is Nancy Kisters, ben 24 jaar en woon in Bocholtz. Ik ben afgestudeerd als lerares basisonderwijs, maar gezien de geringe werkgelegenheid in het onderwijs, ben ik op het moment werkzaam in de horeca.
Ik ben op 7-jarige leeftijd begonnen met voetballen bij RKVV WDZ. Aangezien de 5
e klasse naar mijn idee toch echt iets te laag voor mij was, heb ik 5 jaar geleden de overstap naar RKTSV gemaakt. Het was een grote stap, maar ik werd heel goed opgevangen door het team. We hebben een aantal mooie seizoenen beleefd in Kerkrade. De overstap naar Fortuna was voor ons echter toch een mooie stap voorwaarts. Ik moet ook heel eerlijk zijn en zeggen dat ik dit nooit had willen missen. Ondanks het feit dat ik graag wat meer speelminuten zou willen maken, is Fortuna een fantastische ervaring. Vooral de steun van de vele supporters is uniek.

Laten we even terug kijken op de wedstrijd tegen RKHVV. Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Aan beide kanten werd er niet goed gevoetbald. Het spel oogde rommelig en onverzorgd. Toch hadden wij enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. We verzuimden dit echter. Katja werd de eerste helft nauwelijks op de proef gesteld door de tegenstander.

We kwamen vol goede moed uit de kleedkamers en dit was ook aan ons spel te zien. We creëerden vanaf het fluitsignaal een aantal goede mogelijkheden. De beste misschien nog wel van Mayke Ploemen. De bal belandde echter op de paal. Ondanks de druk op de doelvrouw van RKHVV wist de tegenstander uit een counter te scoren. We lieten onze kopjes echter niet hangen en voerden de druk op. De resulteerde is een snelle gelijkmaker. Het leek alsof Annika de bal per ongelijk tegen haar hoofd kreeg, waardoor de bal mooi over de keeper van RKHVV viel. Wij weten natuurlijk allemaal dat dit een bewuste actie van Annika was, ze had al lang gezien dat de keeper iets te ver voor haar doel stond. Klasse Annie!!

Een dikke twintig minuten voor tijd werd er twee keer gewisseld door Fortuna. Vera maakte haar rentree. Maartje maakte plaats voor haar. Nancy kwam in het veld voor Mayke Ploemen. Het spel ging op en neer, maar de grootste kansen waren toch voor de Sittardse vrouwen. Onze strijd werd beloond met een doelpunt. Al leek het verdacht veel op een eigen doelpunt van de verdedigster van RKHVV. Colette was vervolgens dicht bij de 3-1. Ook zij raakte echter de paal. Maar enkele minuten later wist ze toch het net te vinden. Eindstand: FORTUNA SITTARD…DRIE…RKHVV ÉÉN!!