FC Twente – Fortuna Sittard (2-0) in de media

Fortuna Sittard maakte zaterdagavond geen schijn van kans tegen een veel frisser ogend FC Twente. De Tukkers tapten overduidelijk uit een ander vaatje en veegden de hoge geel-groene verwachtingen die velen hebben aan de kant. In Enschede werd het 2-0. Een ramp? Nee. Het seizoen is nog lang. Een mediaoverzicht.

De NOS maakte een samenvatting van de wedstrijd, die je HIER kunt terugkijken. Na 29.18 minuten start het item over FC Twente-Fortuna. Uitgebreide tekst- en beeldverslagen vind je HIER (Fortuna SC), HIER (Fortuna Online), HIER (Fortuna Sittard) en HIER (1Limburg).

Zoals gezegd: Fortuna stelde diep teleur. Zo creëerde de uitploeg geen enkel schot op doel en bleek de verdediging andermaal de achilleshiel. Kevin Hofland is achteraf duidelijk tegenover VI. “We hebben elkaar keihard laten vallen. Als je ziet hoe je eigenlijk overal tekortkomt en niks creëert, op een halve schietkans na. In bepaalde fases konden we het niet opbrengen om een stapje harder te lopen.” Hofland vervolgt: “Deze wedstrijd staat los van onze ambities, die blijven. Wel is dit een harde knal. Zo’n duel speel je twee, drie keer per jaar, maar dat je tijdens de eerste wedstrijd zoveel fouten maakt… ik ben vooral teleurgesteld dat we elkaar dan niet helpen. Dit is een wake-upcall.”

Als nieuwbakken Mats Seuntjes voor de camera’s van Fox Sports verschijnt, druipt de frustratie en teleurstelling van zijn gezicht af. Hij wist het verschil nog niet te maken tegen Twente. “Je verwacht er wel iets anders van, dan dat we vandaag hebben laten zien. Ik miste de trots en bravoure. Dan verlies je persoonlijke duels en zijn de tweede ballen voor FC Twente. En daardoor krijgen ze dan de overhand”, zegt Seuntjens bij Fox Sports.

Seuntjens beseft dat de verwachtingen hoog liggen bij Fortuna. “Dit moet een wake-up-call zijn voor ons. Je moet het ook in de echte wedstrijden gaan tonen”, vervolgt Seuntjens, die zelf nog niet kon uitblinken. “Je bent nog niet volledig op elkaar ingespeeld. Uiteindelijk hoop ik dat we als team meer ritme in elkaar gaan vinden.”

Statistieken zijn van de NOS. Onder de afbeelding loopt de tekst verder.

Bij de NOS ook veel aandacht voor trainer Ron Jans van FC Twente, die voor de 469ste keer in de Eredivisie naast het veld stond.
Tweets die je niet gemist mag hebben:

Geef een antwoord