Fortuna – Ajax (0-2) in de media

Ruim twaalfduizend toeschouwers zagen dat Fortuna Sittard zaterdagavond in een uitverkocht stadion een maatje te klein was voor Ajax. Door twee doelpunten van Kasper Dolberg en Hakim Ziyech in de tweede helft werd de wedstrijd beslist: 0-2. Een media-overzicht met als eerste de samenvatting. Vanaf 23.30 minuut kun je die HIER zien.

Op de clubsite van Fortuna Sittard is een tekstverslag van de wedstrijd te lezen en een prachtig fotoverslag van Niels van Renen te zien. René Eijer liet weten dat de teleurstelling overheerste. ,,,Er had voor ons gevoel toch meer ingezeten vanavond. Dat proefde ik ook bij onze spelers in de kleedkamer na afloop.” Ajax-trainer Erik ten Hag vond dat zijn ploeg het name in het laatste half uur erg moeilijk had gehad: “Fortuna Sittard ging opportunistischer spelen, daar hadden we veel moeite mee. In die fase heeft onze keeper enkele belangrijke reddingen verricht.” Ten Hag had genoten van de sfeer in het stadion gaf hij aan: “De supporters zorgen voor een goede stemming. Complimenten voor hen en zeker ook voor Fortuna Sittard als team. Ze hebben het ons erg lastig gemaakt.” Het hele verslag vind je HIER.

Op Twitter wordt lovend gesproken over de sfeeractie voorafgaand aan de wedstrijd:

Ook de NOS staat uitgebreid stil bij de wedstrijd. Doelpuntenmaker Dolberg zegt voor de camera: ,,Het voelt heel goed om er weer te zijn. Ik ben er om te scoren, dus natuurlijk ben ik blij dat dat gelukt is. Het is moeilijk om te zeggen hoe fit ik werkelijk ben. Ik heb nog geen negentig minuten gespeeld, maar ik heb nu twee keer een helft gespeeld in de eredivisie zonder problemen.” Eijer stelt voor diezelfde camera dat Fortuna in de eerste helft heel goed stond. ,,Maar daarna krijg je toch nog drie opgelegde kansen op de 1-1, maar Onana stond in de weg. Dan ga je wat forceren en kom je op een 0-2 achterstand. Dat is jammer.” Maar ook: ,,Ik vind het enorm sneu voor de jongens. Er heerst een enorme teleurstelling.” Het hele item zie je HIER.

Ajax-speler Lasse Schöne was overigens enthousiast over de speelkwaliteit van Fortuna. ,,Ik vind het leuk om te zien. Ze proberen druk te zetten. In plaats van de meeste clubs die achteruit gaan, gaat Fortuna vooruit. Complimenten. Ook voor de velden, fantastisch”, liet hij weten tijdens een interview dat hieronder te zien is.

Ook de pyro aan Ajax-zijde komt op Twitter aan bod:

Op de site van Ajax Foto Side is een uitgebreid fotoverslag van de wedstrijd te zien. Beelden zie je HIER.

Fortuna-doelman Alexei Koselev moet tijdens de wedstrijd raar hebben opgekeken van de oproep die in het stadion gedaan werd. Het bleek zijn auto te zijn die de Ajax-spelersbus blokkeerde. Fortuna liet de Mini Countryman snel verplaatsen.