Fortuna – Emmen (0-0) in de media

Zowel Fortuna als Emmen wist zaterdagavond niet tot scoren te komen en dus bleek de beginstand ook de eindstand: 0-0. Gezien het spelbeeld was dit een terechte uitslag, want beide ploegen kwamen niet bepaald lekker voor de dag. Toch kijkt vooral de thuisploeg met bittere nasmaak terug: een zuivere penalty werd Fortuna onthouden en de tweede gele kaart die Branislav Ninaj in de extra tijd ontving krijgt het etiket kinderachtig. Een mediaoverzicht.

Uitgebreide tekst- en beeldverslagen van de degradatiekraker vind je HIER (clubsite Fortuna), HIER (Fortuna Supporterscollectief), HIER (VI), HIER (De Telegraaf) en HIER (1Limburg) terug. De samenvatting van de wedstrijd kun je HIER terugzien. Het item over Fortuna start na 25.10 minuten.

Reacties te over na het teleurstellende gelijkspel. Zo verscheen hoofdtrainer Sjors Ultee na de wedstrijd voor de camera’s van Fox Sports. Hij werd bevraagd over de overtreding op Amadou Ciss, waar zowel de scheidsrechter van dienst als de VAR de handen niet aan durfde te branden. “In de rust hoor je van de scheidsrechters dat het een penalty was. Die snapten niet dat de VAR niet ingreep. Wij begrepen van Fortuna mensen al dat het een strafschop had moeten zijn. Dan vraag je bij het betreden van het veld aan de scheidsrechter of ze de beelden ook hebben teruggekeken. Toen zeiden zij, heel correct: ‘Je had ‘m kunnen geven’. Je kunt niet zeggen dat hij de bal speelt… Ik snap het niet. Dit is echt bizar. Echt heel slecht.” Tegenover de NOS zegt hij vervolgens: “De belangen waren groot vandaag. Het spel was slecht, maar dan kan zo’n penalty helpen. Dan is het onbegrijpelijk dat de VAR niet ingrijpt.” HIER lees je meer NOS-informatie over Fortuna – Emmen.

Op Twitter liet eigenaar Isitan Gün van Fortuna zijn frustraties de vrije loop gaan. Hij spreekt over ‘a disgrace to foorball. A referee saying that he saw the penalty but VAR did not mention anything so chose not to decide for it.’

Statistieken door de NOS. Tekst loopt door onder de afbeelding

Tweets over de wedstrijd die je niet mag missen:

Geef een antwoord