Fortuna – FC Den Haag (1-0) in de media

Fortuna Sittard heeft zichzelf zaterdagavond een uitermate goede dienst bewezen door een van de vele degradatiekrakers die de Eredivisie rijk is te winnen. Het ging allerminst soepel, maar uiteindelijk knokte de thuisploeg zich naar een 1-0 zege tegen FC Den Haag. Hierdoor staat de ploeg van Sjors Ultee na dertien speelrondes voor het eerst in deze competitie op een plek boven de nacompetitiestreep. Een mediaoverzicht.

Uitgebreide tekst- en beeldverslagen vind je HIER (clubsite Fortuna – volgt later), HIER (Fortuna SC), HIER (VI), HIER (1Limburg) en HIER (De Telegraaf) terug. Zaterdagavond zond de NPO samenvattingen van alle gespeelde Eredivisieduels uit, waaronder die van Fortuna Sittard. Die kun je HIER terugzien. Na 25.35 minuten begint de samenvatting.

Fortuna-trainer Sjors Ultee stond ZO-NWS na de wedstrijd uitgebreid te woord. Hij zegt: “Lekker he”, na een slechte, maar verdiende overwinning. “Er was sprake van heel veel strijd bij beide teams, veel chaos. Er waren weinig mooie aanvallen of goed voetbal. Dan zit er één ding op: zoveel strijd leveren dat je hier de drie punten pakt. Dat is dan veel belangrijker nu, in deze fase van de competitie, onderin de Eredivisie, dan dat je mooie aanvallen hebt. Dat heb je liever ook, maar toch ben ik wel tevreden met het eindresultaat.”

Na de complete offday van het hele Fortuna-elftal in en tegen Utrecht was het volgens Ultee een kwestie van ‘vooruit kijken’. “Het was een pijnlijke, maar losstaande 6-0 nederlaag. We wilden vandaag laten zien dat we veel meer kwaliteiten hebben dan we op die ene zondag in Utrecht lieten zien. We hebben een goede ploeg met veel energie, strijd en kwaliteit. Dat wilden we vandaag laten zien. Aan anderen, maar ook aan onszelf”, aldus Ultee.

Het hele interview zie je hier terug. Tekst loopt onder de video door.

Aan Den Haag-zijde sprak men met name over de in hun ogen onsportiviteit waarmee Fortuna voor de dag kwam. Speler Aaron Meijers zegt daarover bij Fox: “We hebben kansen gehad, maar wederom was het te weinig… In de eerste helft laten we ons vooral aftroeven. In de tweede helft gaan we opportunistischer spelen, maar dan scoren we niet. Fortuna kon te gemakkelijk voetballen. De mensen zijn hier gewoon heel onsportief. Die bank van Fortuna… Ze willen ons gewoon een rode kaart aannaaien. Dat heeft niks met het resultaat te maken, maar daar kan ik gewoon heel slecht tegen. Ik vind hen zeker nu geen leuke mensen. We hebben onszelf hierdoor uit de wedstrijd gespeeld.” Het hele interview zie je hier terug:

Wedstrijdstatistieken volgens de NOS. Verslag loopt onder deze afbeelding door.

 

Tweets over de belangrijke zege van Fortuna die je niet gemist mag hebben:

Geef een antwoord