Fortuna – Groningen (1-0) in de media

Bijna achtduizend toeschouwers zagen Fortuna Sittard zaterdagavond verdiend met 1-0 winnen van FC Groningen. Door een late treffer van Rasmus Karjalainen in de 79ste minuut heeft onze geel-groene club een klein gat geslagen met de drie onderste plaatsen. Dat is ook wel even nodig met het uitduel bij PSV van volgende week in het vooruitzicht. Eerst maar even terugblikken: een mediaoverzicht.

Uitgebreide tekst- en beeldverslagen vind je HIER (clubsite Fortuna – volgt later), HIER (1Limburg), HIER (VI) en HIER (De Telegraaf). De door de NOS samengestelde samenvatting van de wedstrijd kun je HIER terugzien. Het item over Fortuna – Groningen begint na 12.20 minuten.

De statistieken erbij pakkend bleek de thuisoverwinning tegen FC Groningen de vijfde op rij, als je de bekerpot tegen ADO er ook bij betrekt. Hoofdtrainer Sjors Ultee ziet daarin een stijgende lijn, zegt hij voor de camera’s van de NOS. “Ik zie vooral de volwassenheid groeien. Aan het einde van de wedstrijd krijg je wat scrimmages en wordt het onrustig, maar verder vond ik ons heel volwassen spelen. Dat is toch wel de grootste winst die we de afgelopen maanden hebben geboekt. Je kunt dus ook met 1-0 winnen, terwijl het aan het begin van dit seizoen qua tegengoals veel moeilijker was.”

Ook zegt Ultee: “Veel mensen zullen zeggen dat Groningen slecht was. Maar het was dan ook wel onze verdienste dat Groningen het zo slecht deed. Daarin hebben we het vandaag ook echt wel goed gedaan. Aan de bal hebben we te weinig naar voren kunnen voetballen, waardoor je niet het vermaak kan bieden dat je eigenlijk wilt. Maar de mensen hier hebben denk ik wel een hele leuke avond gehad.”

Ultees collega Danny Buijs zei het volgende over de wedstrijd: “We waren gewoon slecht vandaag en dat geldt dan ook gewoon voor mij. We hebben gewoon een ontzettend zwakke partij afgeleverd. Dit zagen we niet van tevoren aankomen. Dit ook een kwestie van kwaliteit: dat je toeslaat op het moment dat je je ergens kunt positioneren op de ranglijst. Dat moet je dan doen, maar dat hebben we vandaag niet afgedwongen. Nou ja, dan verlies je zo’n wedstrijd. Meer van de NOS over deze belangrijke overwinning van Fortuna zie en lees je HIER.

Statistieken door de NOS. Onder de afbeelding loopt de tekst door.

Opvallend is dat voor het tweede weekend op rij de wedstrijd van Fortuna tijdelijk werd stilgelegd. Waren het vorige week PEC Zwolle-supporters die veel vuurwerk afstaken waren het nu de Groningers die met veel fakkels in het uitvak zorgden voor fraaie sfeerplaatjes. Directeur Wouter Gudde van FC Groningen liet aan Dagblad van het Noorden weten niet te spreken te zijn over de gang van zaken. Zijn FC hoopt op basis van camerabeelden de aanstichters op te sporen. “De mensen die het doen snappen blijkbaar niet dat ze de club en de spelers ernstig benadelen. We zullen camerabeelden bij Fortuna opvragen om zo snel mogelijk de daders te identificeren en dan eventueel maatregelen te treffen.” Eenvoudig wordt dat niet, denkt hij. “Ze droegen waarschijnlijk allemaal weer bivakmutsen, zoals meestal gebeurt in zo’n geval. Ze hadden ook allemaal dezelfde kleding aan. Dit was duidelijk een voorbereide actie.” Het hele verhaal van Dagblad van het Noorden lees je HIER.

Tweets over de wedstrijd die je niet gemist mag hebben:

Geef een reactie