Fortuna – Heerenveen (2-1) in de media

Na een verlengde winterstop wat betreft mediaoverzichten is deze rubriek terug van weggeweest. Konden we daarvoor een beter moment uitzoeken dan na de overwinning die Fortuna op middenmoter Heerenveen boekte? Hoe het ook zij: Fortuna deed zondag uitermate goede zaken door de Friezen met 2-1 opzij te zetten. Daar staan we hier met dit mediaoverzicht bij stil.

Starten doen we met de samenvatting van Fortuna – Heerenveen. Die kun je HIER terugzien. Het item over onze Sittardse trots begint na 41.30 minuten. Uitgebreide tekst- en beeldverslagen vind je HIER (clubsite Fortuna), HIER (1Limburg), HIER (VI) en HIER (De Telegraaf) terug.

Aanvoerder Wessel Dammers slaakte een diepe zucht toen Heerenveen via een kopbal op de paal in de extra tijd bijna de gelijkmaker scoorde. “Beelden zeggen soms meer dan woorden”, houdt de NOS-verslaggever hem voor tijdens het interview. Onze captain reageert als volgt: “Ja, het was een hele grote opluchting. We hadden deze overwinning heel hard nodig. We stonden bij die vrije trap – net als tegen Feyenoord in de beker – eigenlijk gewoon niet goed. Ik moet zeggen dat we het geluk vandaag wel aan onze zijde hadden.” Over het vertoonde spel is Dammers bij de NOS duidelijk: “Ik denk dat vanuit beide kanten het voetbal slecht was. Er waren heel weinig kansen, zowel voor ons als voor Heerenveen. Het was echt een gevecht op het middenveld. Wat betreft de goals: onze eerste was natuurlijk een beetje geluk en die tweede kwam voort uit een standaardsituatie. Het is toch heel fijn dat we eindelijk ook zelf eens scoren uit zo’n standaardsituatie.”

Ook hoofdtrainer Sjors Ultee verscheen voor de NOS-camera. Hij was – vanzelfsprekend – uitermate blij met het behaalde resultaat. Aangezien Fortuna nu drie punten voor staat op de degradatieplay-offstreep, maar ook slechts drie punten achter nummer tien Heracles staat. “Niet goed spelen en toch winnen is toch ook een bepaalde kwaliteit die we met deze groep hebben. De strijd die ze kunnen opbrengen, duels winnen, deze groep vertoont veel strijd. Daarmee dwing je denk ik toch ook geluk af.” Alle interviews en een verkorte samenvatting van de NOS vind je HIER terug.

Tekst loopt verder onder de wedstrijdstatistieken van NOS:

Tweets die je niet gemist mag hebben:

Geef een antwoord