Fortuna – Heracles (1-1) in de media

Fortuna speelde gisteren met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo en dus bekijken we naar wat de media schrijven, zeggen en in beeld brachten over deze pot: het media-overzicht. Uitgebreide tekst- en beeldverslagen vind je HIER (clubsite Fortuna), HIER (1Limburg), HIER (VI) en HIER (De Telegraaf) terug.

De samenvattingen van de zondagse speelronde van de Eredivisie zie je HIER terug. Vanaf 35.44 minuten begint de samenvatting van Fortuna Sittard tegen Heracles Almelo.

Zoals iedereen zondag heeft kunnen zien speelde Fortuna niet al te best en was er een klein wonder voor nodig om een punt uit het vuur te slepen. Dat wondertje werd verricht door scheidsrechter Kevin Blom en diens VAR-assistenten in Zeist. Zo keurde Blom na ingrijpen van de videoscheidsrechter de 1-0 van Heracles in de dertiende minuut af wegens een te betwisten aanvallende fout. Daarnaast legde de arbiter de bal in de verre slotfase van het duel in het voordeel van de thuisploeg op de strafschopstip. Daarmee nam Blom een beslissing die wederom kwestieus was.

Heracles-trainer Wormuth reageerde na afloop klip en klaar voor de camera’s van de NOS. Hij zegt: “Voor het publiek was het een spektakel. Voor de spelers was het vermoeiend en voor de scheidsrechter was het een zwarte dag.” Blom zelf reageerde koeltjes. Bij de eerste afgekeurde goal was er volgens hem sprake van onvoorzichtigheid omdat hij zijn directe Fortuna-tegenstander voorafgaand aan het doelpunt ten val brengt.” En ook bij het toekennen van een strafschop aan Fortuna is hij wel duidelijk: “De speler gooit zich voor de bal waarna de bal de arm raakt. Het is de arm die omhoog gaat en je ziet daarna ook de beweging naar beneden toe waardoor hij ook zelf denk: ‘shit, ik raak de bal met de arm’. Maar dan is het al te laat.”

De jonge Fortuna-trainer Sjors Ultee reageerde na afloop als volgt: “Heracles laat ons tijdens het duel nog leven en we bleven tot het einde vechten, ook al liepen er velen met de tong op hun schoenen. En dan is het wel een hele mooie beloning voor het werken dat je nog een punt pakt.” De rest van de NOS-interviews zie je HIER terug.

Artikel loopt door onder de NOS-wedstrijdstrijdstatistieken.

 

Tweets die je niet gemist mag hebben:

Het veld lag er in elk geval lekker bij:

Net als de nieuwe mural op Oost:

Op C, D en E hangen tegenwoordig reclameborden… Damn.

Jong en oud samen op de tribune:

Samen juichen, samen huilen:

Gelukkig was er bier:

En nog meer bier:

Understatement van het weekend:

Bassala Sambou maakte zijn eerste minuten:

Prima middagje. Kevin, bedankt!

Laten we het positief zien, er zijn genoeg puntjes om te verbeteren:

Geef een antwoord