Fortuna – Heracles (3-0) in de media

Na een wedstrijd (VVV – Fortuna (3-2)) te zijn weggeweest, keert het media-overzicht terug op deze kalme zondag. Nou ja, kalm? De adrenaline na de zowel spectaculaire als ongeflatteerde 3-0 zege op nummer vier in de Eredivisie, Heracles Almelo, siddert nog na in het lichaam. Of zijn het de ontwenningsverschijnselen van het bier dat gisteravond rijkelijk vloeide tijdens het vieren van deze prachtoverwinning? Doet er eigenlijk niet toe, dus laten we direct ter zake komen: hier lees je wat media publiceerden over ons clubke.

Menig media stal show met fraaie koppen waarbij Fortuna wordt geprezen om haar prestatie van zaterdagavond. Zo schrijft Fox Sports: ‘Fortuna Sittard swingt langs Heracles Almelo’. Ook NOS Sport doet een duit in het zakje, getuige de onderstaande tweet: ‘Wie stopt Fortuna Sittard?’ Zijn deze enthousiaste termen terecht? Ons inziens absoluut wel. Want laten we wel wezen: wie had twee jaar geleden durven denken dat Fortuna zich nu als nummer negen in de Eredivisie zou melden?

Het linkerrijtje. Daar staan we na speelronde dertien in en daar is de eclatante overwinning op Heracles Almelo mede debet aan. HIER kun je nagenieten van de samenvatting, waarbij Fortuna-Heracles na 25.42 minuut  te zien is.

Voor de camera’s van de NOS verscheen doelpuntenmaker Finn Stokkers. Het was voor hem de vierde maal raak dit seizoen. Daarover zegt hij: ,,Vlak voor tijd had ik mijn tweede kunnen maken, maar de keeper pakte hem goed. Het was een uitdraaiende hoekschop die werd verlengd. Ik prikte hem bij de tweede paal binnen. Dat is een lekkere goal voor een spits.” Fortuna speelde met name in de eerste helft veel beter dan Heracles. ,,We zetten ze vroeg onder druk en daar kwamen ze niet onderuit. We geven geen kansen weg, dat hebben we goed gedaan vandaag.” Over de concurrentiestrijd met de geblesseerde Andrija Novakovich zegt Stokkers: ,,Ik moet hem achter zijn donder aanzitten. Zo maken we elkaar beter. Van de concurrentiestrijd ben ik beter geworden.”

Tim Breukers van Heracles laat tegenover de NOS weten het ‘schandalig’ te vinden wat zijn ploeg voor prestatie op de mat legde. HIER kun je de interviews met Stokkers en Breukers terugzien.

FOX Sports trok spelmaker Mark Diemers voor de camera. Hij zegt: ,,Het gaat heerlijk, zeker als je hier thuis weer met 3-0 wint. Thuiswedstrijden spelen we over het algemeen goed. We hebben zestien punten en als promovendus is dat een keurige tussenstand. Ik vond dat we wel goed begonnen en die 1-0 zorgde wel voor een bevrijding. Na de 2-0 was het zaak niet achterover te leunen en op zoek te gaan naar de 3-0… We hebben het heel goed gedaan, denk ik.”

Over zijn benutte pingel vraagt de verslaggever of-ie ‘m ook wel eens in een andere hoek schiet. Diemers’ antwoord daarop is: ,,Tot nu toe schoot ik al mijn penalty’s in dezelfde hoek, dus misschien moet ik maar eens in de andere hoek schieten. Al denk ik dat wanneer je een strafschop goed inschiet, die in principe onhoudbaar is voor een keeper.” Het hele interview zie je HIER.

De dienstdoende journalist van VI is lovend over Fortuna:

Hieronder volgt nu een verzameling tweets die u moet hebben gezien:

 

 

 

2 thoughts on “Fortuna – Heracles (3-0) in de media

Geef een antwoord