Fortuna Sittard morele winnaar na gelijk spel in “dying seconds”

Het duel tussen twee ploegen die vorig jaar nog in de eerste divisie acteerden, eindigde in 3-3. Fortuna knokte zich na een 3-1 achterstand tegen beter weten terug in de laatste tien minuten. In de blessuretijd kopte de Spanjaard José Rodríguez de Sittardenaren naar een welkom punt. Wat een thiller.

Het was nog donker toen de eerste fans zich melden voor de lange busreis naar het Noorden van het land. Bijna 300 helden deden het echter toch. Om 10 uur kwamen ook zo’n 40 fans op  de markt bijeen om samen met spek & Ei en uiteraard gepast gerstenat de wedstrijd te beleven. Het werd een ongekende dag, maar wel met heel veel hartverzakkingen.

De eerste helft was namelijk dra-ma-tisch. Daar waren vriend en vijand het wel over eens. Het was FC Emmen dat uit een van de handvol mogelijkheden de score opende, weliswaar door een eigen goal van Fortuna Sittard. Onze keeper zag er overigens ook niet helemaal joviaal uit bij die goal. Ruststand 1-0 en meer valt er niet over die helft te zeggen. Na rust moest het roer om, dat was duidelijk.

Na rust werd de veldbezetting aanvallender mede door de komst van de griekse aanwinst Lamprou. Die viel op de linkerflank uitstekend in en door een algeheel verbeterende voetbal instelling creëerde Fortuna Sittard ook voor het eerst een aantal goede mogelijkheden. Het was echter Emmen die randje buitenspel de 2-0 kon maken en op dat moment leek het doek gevallen. Pijnlijk, want van Emmen mag je niet verliezen.

Fortuna gaf zich echter niet gewonnen en nadat invaller Lazaros Lamprou een dramatische pass van Veendorp onderschepte, stelde de Griek Semedo in staat 2-1 te maken. Fortuna leek zich op te maken voor een slotoffensief, maar Emmen sloeg razendsnel toe. Bannink werd na een counter diep gestuurd en passeerde Koselev voor de derde keer (3-1). Zucht.

Heel Emmen kwam niet bij van het lachen en het “ze gaan janken in de bus”  werd fanatiek door de Drentenaren ingezet. Flauw voor de fans die de barre tocht hadden gemaakt, maar het tekende de opluchting van de thuis fans die eindelijk een thuisoverwinning gingen meemaken.

Kevin Hofland deed wat die doen moest. Hij wisselde een middenvelder voor een spits. Die keuze pakte goed uit want de ingekomen Stokkers prikte hem binnen enkele minuten binnen en met nog een dikke tien minuten te spelen leek warempel een gelijkspel nog mogelijk!!  In de slotfase wist Emmen het spel echter -helaas- dood te maken.

Toen in de 91e minuut er nog een vrije trap door Fortuna Sittard genomen mocht worden wist elke voetballiefhebber dat dit nog de enige mogelijkheid op een goal voor Fortuna zou zijn. Diemers achter de bal, een heerlijke krul en het beest Rodríguez  klopte zijn directe tegenstander waarna de bal steenhard achter de verbouwereerde keeper verdween: 3-3.  Oer geluiden waren in Emmen en Sittard hoorbaar…. 3-3….. laten we er van genieten (maar hopelijk ook heel veel leren)

3-3 ziet er zo uit….