Fortuna – RKC (3-2) in de media

Fortuna Sittard toonde zaterdagavond tegen RKC veerkracht en kwam tweemaal terug na een achterstand. Het boog die zelfs om in een zeer belangrijke overwinning. Door de 3-2 thuiszege staat Fortuna voorlopig veilig op een dertiende plaats. De voorsprong op een nacompetitieplek bedraagt echter slechts drie punten, waardoor de Sittardenaren zich niet rijk mogen rekenen. Die zorgen zijn voor later; nu volgt een mediaoverzicht.

Uitgebreide tekst- en beeldverslagen van Fortuna – RKC (3-2) vind je HIER (clubsite Fortuna – volgt later), HIER (VI), HIER (De Telegraaf), HIER (1Limburg) en HIER (De Limburger). De samenvatting van de wedstrijd kun je HIER terugzien. Het item over Fortuna start na 13.06 minuten.

Fortuna Sittard boog dus zogezegd een achterstand om in de vijfde thuisoverwinning in de Eredivisie op rij. Mark Diemers vertolkte een hoofdrol in die comeback met een wereldgoal. Tegenover de NOS-verslaggever zegt hij: “De kap was zo bedoeld. Daarna wilde ik hem richting de tweede paal schieten, zodat als niemand hem raakt, hij erin gaat. En als iemand hem wel nog raakt ook. Deze bal was eigenlijk net iets te hoog. Maar hij ging er wel aardig in, geloof ik”, zegt de middenvelder met gevoel voor understatement.

Hoofdtrainer Sjors Ultee verscheen eveneens voor de camera’s van de NOS. Hij geeft aan: “Het is niet altijd goed, maar de inzet en strijd zijn er iedere week geweest. Het zijn jongens die elkaar vier maanden geleden voor het eerst hebben gezien, die uit een vreemd land komen en dan samen met elkaar moeten gaan spelen en dan toch zo vaak zo goed samen staan. Dat zie je denk ik ook terug in deze wedstrijd.” Alle interviews van de NOS zie je HIER terug. Bij Fox Sports zei Ultee: “We hebben vooral heel veel lange ballen gespeeld, terwijl we meer hadden moeten opbouwen: de ruimte moeten opzoeken. Het ging in de eerste helft echter alle kanten op.” Het veld was slecht, zei Ultee. “En er was heel veel spanning. Het ging zo op en neer, dan wordt het een flipperkast. Dan moet je zorgen dat je wint, compact staan. In de tweede helft speelden we dichter bij elkaar en verdedigden we meer naar voren toe. Daardoor konden we iets meer domineren.” Fortuna staat momenteel op 18 punten uit 17 gespeelde wedstrijden. Daarmee zet Fortuna koers richting directe handhaving in de Eredivisie. “Zeker als je je bedenkt dat we de eerste drie, vier wedstrijden enorm veel moesten zoeken…” Het hele interview met hem zie je HIER.

Ook Vitalie Damascan werd voor de camera van FOX Sports getrokken. Hij was belangrijk met twee doelpunten en is daarmee man of the match. “Mijn medespelers weten me steeds beter te vinden. Het is echt heel erg fijn te scoren om te winnen…” Het hele interview zie je HIER terug.

Statistieken via de NOS. Het mediaoverzicht loopt onder de afbeelding door.

De wedstrijd in tweets:

Geef een antwoord