Fortuna Sittard geeft voetballes op Spangen: 1-2

Fortuna Sittard heeft zaterdagmiddag haarheerlijk serie in uitduels voortgezet. De Sittardenaren versloegen Sparta Rotterdam met 1-2 dankzij doelpunten van Lisandro Semedo en Sebastian Polter. Hierdoor pakt het team van Sjors Ultee maar liefst dertien punten in de laatste vijf duels buitenshuis en heeft het aansluiting met het linkerrijtje. (foto: Niels van Renen)

Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard troffen elkaar zaterdagmiddag voor een belangrijk duel. Beide ploegen stonden in de maand januari ook al tegenover elkaar. De ploeg van Henk Fraser trok toen aan het langste eind door met 0-1 in het Fortuna Sittard Stadion te winnen. In de eerste minuten van de wedstrijd hadden beide ploegen moeite om het spel te maken. Fortuna was het eerste dicht bij de openingstreffer. Semedo werd diep gestuurd door Ben Rienstra en ging alleen op het doel af, maar keeper Maduka Okoye was net iets eerder bij de bal dan Semedo. Laatstgenoemde kreeg kort daarna een tweede poging en die ging wel raak. Zian Flemming werd in de diepte gevonden met behulp van een heerlijke directe pass van Mats Seuntjens en zette Semedo vrij voor het doel. De  rappe aanvaller kon dit keer wel schieten en prikte de bal uiterst beheerst in de verre hoek van doelman Okoye.

Lang konden de geel-groenen echter niet van de voorsprong genieten. Doelman Van Osch hield Thy nog van scoren af, maar de jarige Danzell Gravenberch kon niet veel later van dichtbij voor de gelijkmaker zorgen. De overtreding die de Spartanen bij deze goal maakte werd door de matig leidende scheidsrechter weggewuifd. Direct na de aftrap kwam het team van Ultee overigens weer bijna op 1-2. En dat scheelde heel weinig. De kopbal van Flemming na een voorzet van Semedo ging centimeters naast het doel van Sparta.

De enerverende eerste helft zette zich kort voort in de tweede helft. Vlak na rust kwam Fortuna Sittard opnieuw op voorsprong op Het Kasteel. Seuntjens brak door aan de linkerkant en legde de bal perfect op het hoofd van de vrijstaande Polter, die zijn zevende treffer van het seizoen maakte: 1-2. Sparta ging wel op jacht naar de gelijkmaker, maar Fortuna had de zaakjes goed op orde na goal van Polter. Het speelde een hele volwassen en verzorgde 2e helft. De Sittardenaren waren dan ook meer op de helft van de thuisploeg te vinden dan andersom. Dat zorgde ervoor dat de 1-3 meer in de lucht hing dan de 2-2. Daar waar Sparta een overtreding mocht maken bij de gelijkmaker, werd een door de VAR toegekende penalty (zuiver hands) weer weggewuifd door de scheids. Zeer bijzonder. Fortuna bleef echter aanvallen en was dreigend, maar Sparta bleef tot in de slotfase in de wedstrijd.

Dankzij de overwinning van Fortuna op Sparta boekte het team uit Sittard haar vierde uitzege op rij. Daarmee werd er een record van 1988 (!) verbroken en dat is een zeer knappe prestatie.

Verslag De Limburger

Radio Rijnmond verslag 

Geef een reactie