Fortuna-Utrecht (1-1) in de media

Fortuna Sittard hield subtopper FC Utrecht zaterdagavond in eigen huis op 1-1.  In een matig, maar vooral spannend duel was het de thuisclub dat met vijf verdedigers acteerde en achterin redelijk solide oogde. Het was dus aan Utrecht om het spel te maken. De Domstedelingen hadden daar duidelijk moeite mee en creëerden amper uitgelezen kansen.  Daar waar de uitploeg wel gevaarlijk werd was doelman Alexei Koselev een ware sta-in-de-weg. Zowel Fortuna als Utrecht kreeg voor rust enkele spaarzame mogelijkheden de score te openen. Urby Emanuelson brak in de tweede helft dan toch de ban door de bal hard binnen te schieten. Zes minuten later was het Andrija Novakovic die de gelijkmaker binnen tikte. Kort daarna had hij zelfs de 2-1 op het hoofd, ware het niet dat de paal Utrecht redding bood.

De samenvatting van deze wedstrijd terugkijken? Dat kan HIER vanaf 35.40 minuut.

Hoofdtrainer René Eijer toonde zich na afloop tevreden, zo weet Dagblad de Limburger te melden. ,,De passie en strijd waren er en de nieuwe jongens (ook Ciranni, Ospitalieri en Ninaj verschenen aan de aftrap) hebben het uitstekend gedaan”,, doelde Eijer op Ciranni, Ospitalieri en Ninaj die in de basis begonnen en Rodriguez die verdienstelijk inviel. Tegenover FOX Sports (VIDEO) zegt Eijer te balen dat die laatste kopbal van Novakovic in de slotfase er niet inging. ,,Tegen PSV krijg je in de slotfase zo’n bal tegen. Je hoopt dat je dan nu zelf een beetje geluk hebt.”

In de eerste helft kwam Fortuna onder druk te staan doordat de verdediging te veel naar achteren liep, zei Eijer voor de camera. ,,We hebben ze in de rust flink op hun donder gegeven. Ze moesten meer passie en strijd leveren, niet angstig moeten voetballen, maar meer naar voren.” Fortuna koos voor een ander systeem dan voorheen: een 5-3-2 systeem en volgens Eijer moesten de spelers daar ook wat aan wennen. ,,We hebben er wel de hele week op getraind, maar in de praktijk is dat dan toch wat anders.

Over invaller Amadou Ciss was Eijer allesbehalve tevreden, zei hij voor de camera van FOX. ,,Dat was meer een glijpartij. Dit is de eredivisie en dan moet je niet op badslippers gaan voetballen. Zo simpel is het. Dit was gewoon niet professioneel. We hebben hem al een standje gegeven, dus hij kent de boodschap. Hij moet pinnen aan doen, geen rubbertjes.”

Fortuna staat momenteel met twee punten uit vier wedstrijden voorlaatste. ,,Als ze de passie laten zien zoals tegen PSV en de tweede helft tegen FC Utrecht, dan heb ik er wel goed vertrouwen in”, zegt Eijer.

Geef een antwoord