Fortuna v AZ (3-3) in de media

Gerechtigheid met een hoofdletter G. Dat is van toepassing op het blijven strijden en sleuren door het elftal Fortuna-spelers, met uiteindelijk een verdiende 3-3 tegen AZ als resultaat. Een media-overzicht na deze enerverende pot, die goed is voor het moraal.

HIER (Fortuna SC), HIER (1Limburg), HIER (De Telegraaf) en HIER (VI) vind je uitgebreide tekst- en beeldverslagen terug van de wedstrijd Fortuna – AZ. De samenvatting van deze wedstrijd zie je HIER terug bij de NOS. Het item over os clubke begint na 11.48 minuten.

Fortuna Sittard moest vol aan de bak om na twee toch redelijk kansloze nederlagen tegen SC Heerenveen en FC Twente een goed resultaat te boeken. Vanzelfsprekend zou dat niet zijn. Met tegenstander AZ trof Fortuna de nummer twee van de Eredivisie van vorig jaar. Toch lagen er ook op voorhand kansen. AZ is niet in beste doen, werd deze week uitgeschakeld door Dinamo Kiev in de voorronde van de Champions League en kampte met personele problemen. Calvin Stengs en Oussama Idrissi ontbraken vanwege een schorsing en een blessure.

De wedstrijd was een waar spektakelstuk, waarin Fortuna het beste uit de startblokken kwam: Flemming maakte al gauw de 1-0. Door blunders achterin van Seuntjens, Koselev en Ninaj leek AZ echter een onoverbrugbare voorsprong (1-3) te hebben gecreëerd. De geel-groenen lieten de koppies echter niet hangen. Hanson en wederom Flemming (in de laatste minuut) bezorgden AZ een flinke kater.

“We wilden elkaar vandaag koste wat kost niet laten vallen”, zegt matchwinner Flemming na afloop voor de camera’s van de NOS. “We zouden als team bij elkaar blijven er de volle 90 minuten voor gaan, wat er ook zou gebeuren. Dan kun je winnen, verliezen, maar ook van 1-3 terugkomen tegen AZ.”

AZ-trainer Arne Slot vond dat AZ het puntenverlies bij Fortuna Sittard volledig aan zichzelf te wijten had, schrijft De Telegraaf. „Het is niet zo dat dit ons overkomt, we doen het zelf. Bij die laatste twee tegengoals hadden we geen druk op de bal, ze konden daardoor zomaar binnenschieten”, aldus Slot. Aanvoerder Teun Koopmeiners vindt dat AZ de problemen over zichzelf af had geroepen. “We zakten te ver terug. Dan roep je het over jezelf af. Het is dan bijna wachten op zo’n moment dat iemand vrij kan inschieten. Dat zoiets vlak voor tijd gebeurt, is heel zuur”, zei Koopmeiners tegenover FOX Sports.

De wedstrijd in statistieken. Bron: NOS.

Tweets over deze wedstrijd die je niet gemist mag hebben:

Geef een reactie