Fortuna walst (wel) over Ajax: 5-2

Fortuna Sittard heeft Jong Ajax verslagen in een waar spektakelstuk: 5-2.

Deel van Ajax’s hoofdmacht in de basis.
​Jong Ajax-trainer Marcel Keizer kon maandagavond beschikken over flink wat Eredivisie-ervaring. Donny van de Beek, Mateo Cassierra, Václav Cerny, Frenkie de Jong, Abdelhak Nouri, Jairo Riedewald en Kenny Tete hadden allemaal al ervaring op het hoogste niveau. Bij dit talentvol gezelschap zaten dus ook de spelers uit de Ajax hoofdmacht die eerder nog dit weekend provinciegenoot roda jc over de spreekwoordelijke amsterdamse knie hadden gelegd.

​Toch was het niet -alleen- de verontwaarding van de aanwezigheid van Ajax’s  hoofdmacht die het eerste uur van de wedstrijd de boventoon voerde, het was ook niet de irritatie over de maandagavond als speeldag en de verontwaardiging ging zelfs niet over het “knollenveld”. Neen, het was de wanprestatie van de scheidsrechter die de gevoelens van onrechtvaardigheid bij de Fortuna fans hoog en veel te vaak deed opwellen!!!!

Het gaat daarbij veel te ver om de ruststand van 0-2, door treffers van Cerny en Cassierra, alleen op het conto van de scheids te plaatsen, maar dat hij er een aandeel in had was iedereen in Limburg wel duidelijk. Fortuna Sittard mag en kon in de eerste helft echter ook naar zichzelf kijken. Drie grote opgelegde kansen werden niet verzilverd.  Iets waar trainer Oliseh vooraf nog wel zo op had gehamerd.

Fortuna Sittard vernedert talenten Ajax in 2e helft.
De thuisploeg van trainer Sunday Oliseh, die in de periode 1997-99 voor Ajax speelde, kwam echter fabelachtig terug. Finn Stokkers scoorde in de 51e minuut de verdiende aansluitingstreffer uit een prima voorzet van Gavin Vlijter. En ook in het vervolg van de tweede helft kreeg Fortuna een aantal goede kansen. De ploeg kreeg in de 76e minuut loon naar werken toen Perr Schuurs de gelijkmaker aantekende. Gavin Vlijter zette de geel-groenen in de 78e minuut vervolgens op voorsprong met een onwaarschijnlijk mooi doelpunt: een klassiek “driehoek balletje”!!

Daarmee was het nog niet gedaan; want de voor Roald van Hout ingevallen Djibril Dianessy maakte er vanuit een razendsnelle counter in de 81e minuut 4-2 van. Die counter vertrok overigens bij Marco Ospitalieri, die een uitstekende partij speelde. De 5-2 (85e minuut), eveneens gescoord door Djibril Dianessy maakte de avond compleet.

Fortuna Sittard pakt hiermee de eerste thuisoverwinning onder de leiding van Oliseh en belangrijker nog, het laat zien dat de ploeg potentieel heeft om dit seizoen nog hele leuke wedstrijden op de “mat” te leggen. Yesssss!

Voor nu… “Don’t worry about a thing, ‘Cause every little thing gonna be all right. Singin’: “Don’t worry about a thing, ‘Cause every little thing gonna be all right!” Read more: Bob Marley – Everythings Gonna Be Alright

2-2!!!!!!

en het bleef nog lang onrustig 🙂

Meer media nieuws:

Fortuna vernedert Ajax talenten (dagblad de limburger)
Fortuna ruim langs Ajax (VI)
Fortuna geeft Ajax klop (Sittard-Geleen)