Forum

Meldingen
Alles wissen

[Gesloten] Forumregels

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,757 Bekeken
(@admin)
Active Member Admin
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Welkom op het FortunaSC Forum. Neem even de tijd om het volgende door te lezen, want het is belangrijk. Het zijn de basisbeginselen van ons forum.

Om de kwaliteit van de discussies en de overzichtelijkheid van de onderwerpen te handhaven zijn er een aantal huishoudelijke regels van kracht. Deze regels zijn niet bedoeld om jou dwars te zitten, maar om het forum voor iedereen aantrekkelijk en overzichtelijk te houden.

Toegang
Het forum is voor iedereen toegankelijk en iedereen kan het forum lezen. Als je zelf berichten wilt plaatsen, moet je zijn ingelogged op de site

Kiezen gebruikersnaam
Kies een duidelijke gebruikersnaam. Het is niet toegestaan om je met een naam van een site aan te melden, want je wilt tenslotte meepraten over Fortuna en niet je medegebruikers irriteren met je gespam. Namen die beginnen of eindigen met .nl, .com, .tk of welke extensie dan ook worden verwijderd.

Berichten plaatsen
Kies de juiste plek voor je bericht. Controleer of er al een topic is over het onderwerp waar je iets over kwijt wilt en plaats daar je bericht. Wees terughoudend met het openen van nieuwe topics. Doe dit alleen als het onderwerp compleet nieuw is. Nieuwe topics voor 'kleine' berichten komen de overzichtelijkheid van het forum niet ten goede en worden verwijderd.

Schrijf je berichten in correct Nederlands (of eventueel in het Engels). Let op je spelling en gebruik leestekens. We zullen je niet afrekenen op foutjes, die maakt iedereen, maar probeer het wel zo leesbaar mogelijk te houden voor je medegebruikers. Gebruik nooit alleen HOOFDLETTERS in je bericht. Dat komt schreeuwerig en irritant over. Gebruik ook geen Breezer- of sms-taal. Gebruik gewoon Nederlands zoals je dat op school hebt geleerd.
Verder is het niet de bedoeling om tussen elke regel een enter te plaatsen zodat je overal ruimtes tussen krijgt, plaats de zinnen gewoon normaal onder elkaar.

Je hebt de mogelijkheid om je bericht op te maken met behulp van opmaak-elementen (kleur, vet etc.). Doe dit alleen om je bericht duidelijker te maken. Maak gebruik van de mogelijkheden om je bericht te wijzigen (in plaats van een tweede bericht er meteen achteraan) of te verwijderen (mocht je het per ongeluk vaker hebben ingestuurd).

Auteursrecht
Het is uitdrukkelijk niet toegestaan om artikelen van andere (nieuws)websites op ons forum te publiceren, ook niet wanneer je naar de bron verwijst. Fortuna SC kan als gevolg hiervan aansprakelijk worden gesteld voor schending van het auteursrecht en de kosten die hiermee gemoeid zijn, zijn hoog. Fortuna SC ziet zich dan ook genoodzaakt om eventuele vorderingen op de plaatser van het artikel te verhalen en, indien noodzakelijk, diegene de toegang tot het forum te ontzien.

Het bovenstaande geldt eveneens voor het publiceren van foto's van derden. Je mag enkel je eigen gemaakte foto's en afbeeldingen plaatsen. Doe je dit niet, handel je ook dan in strijd met het auteursrecht en zullen de kosten op jou worden verhaald.

Wees fatsoenlijk
Schelden, afzeiken of beledigen is niet nodig omdat een medegebruiker er toevallig een andere mening op nahoudt. Het uitschelden, beledigen, afzeiken of afkraken van spelers, bestuursleden, werknemers, begeleiders of ex-spelers van Fortuna hoort ook niet thuis in dit forum.

Voeg iets toe
Oneliners als 'Helemaal mee eens', 'Goed zo!' of 'Ik ook' voegen niks toe aan een discussie en zullen verwijderd worden om de discussie schoon te houden. Dit betekent niet dat men geforceerd meerdere regels in een post moet persen of spaties moet gaan gebruiken om het bericht nog ergens op te laten lijken. Soms kan één zin genoeg informatie bevatten om nuttig te zijn. Iedereen weet van zichzelf wel of zijn bijdrage echt iets toevoegt of niet.

Quoten
Quoten is de optie om op een specifiek gedeelte uit de reactie van een medegebruiker te reageren. Quote niet hele lappen tekst, maar pik de zinnen van je medegebruiker er uit waar je op wilt reageren. Neem niet automatisch het hele bericht over van een voorganger. Aan quotes in quotes (...in quotes, etc.) hebben we op dit forum een hekel. Op die manier ontstaat er een soort herhaling van reacties en dat komt de overzichtelijkheid van de discussie niet ten goede. Zulke reacties worden dan ook verwijderd. Als je iemand aan wilt spreken op een reactie, gebruik dan de quotefunctie en niet een '@' om iemand aan te spreken.

Smilies en emoticons
Hier geldt: gebruik ze, maar misbruik ze niet. Smilies verfraaien je bericht, maar teveel smilies zijn bijzonder irritant voor je medegebruikers. Hou als richtlijn aan: maximaal 3 smilies per bericht.
Dat houd niet in dat je op drie regels, drie smillies moet neerzetten.

Handtekening onder berichten
De handtekening onder je berichten is alleen bedoeld voor tekst in een normale lettergrootte. Je kunt maximaal 140 karakters gebruiken. 
Maximaal twee regels tekst. Promoot ook niet een website met een link in je handtekening. Het forum is geen reclamezuil.

Avatars
Een avatar is een herkenbaar plaatje dat bij je berichten geplaatst kan worden. Je avatar mag niet breder zijn dan 90 pixels en niet hoger dan 90 pixels, omdat er anders teveel met de layout van het forum wordt geschoven. Wil je de avatar wijzigen, klik dan hier!

Ontopic posten
Probeer zoveel mogelijk bij het onderwerp te blijven. Discussie in discussies zijn irritant en onoverzichtelijk. Posts die naar de mening van de beheerders niet in het topic thuishoren worden in het juiste topic geplaatst, of verwijderd.

Wannabee-beheerders
Mocht je berichten van anderen zien die in bovenstaande categorie vallen, val diegene dan niet meteen aan, maar wijs hem op een normale manier op zijn fout.

Verwijderde/verdwenen berichten
Het kan gebeuren dat als je een bericht gepost hebt, je deze later niet meer terug kan vinden. Waarschijnlijk heeft een beheerder het bericht dan verwijderd. Dit is gedaan omdat het waarschijnlijk niet voldeed aan de hierboven genoemde regels. De beheerder of moderator laat dan een bericht achter met nadere informatie. 
Uitsluiting
Bij grove of meermalige overtreding(en) van deze regels behouden we ons het recht voor je de toegang tot ons forum tijdelijk of definitief te ontzeggen. Het moet wel leuk blijven, voor iedereen. Doe normaal, post normaal, lees topics goed door en er is niks aan de hand.

We wensen je veel plezier op ons forum.

Dit onderwerp werd gewijzigd 3 jaar geleden 2 keer door Boydk