Forum

Afbouw Fortuns stad...
 

Afbouw Fortuns stadion!!  

 

Fortuna54
(@fortuna54)
Dorel Zegrean
Lid geworden: 11 maanden geleden
Berichten: 507
9 januari 2019 10:41  
 

Jongen meldt doorbraak: ‘Jumbo naast brandweerkazerne’

Jumbo gaat nog dit jaar een supermarkt van 1800 vierkante meter openen bij het Fortuna Sittard Stadion. Jongen Projectontwikkeling meldt dat het contract is getekend en de bouwvergunning binnenkort wordt aangevraagd.

Het Jumbo-concern in Veghel wil dat niet bevestigen, maar erkent wel ‘die optie serieus te onderzoeken’ en onderschrijft de voordelen van de genoemde locatie, naast de brandweerkazerne aan de Lissabonlaan. Die plek is goed bereikbaar, heeft een ruime parkeerplaats en aantrekkingskracht door de er al gevestigde Aldi. Twintig jaar na opening van het nieuwe Fortuna Sittard-stadion komt de afbouw van het gebied in een stroomversnelling, zegt Jongen verheugd.

Sanderbout

De gemeente staat nieuwbouw alleen toe als Jumbo elders in Sittard-Geleen een winkel sluit. Bedoeling is dat dit gebeurt met de bestaande Jumbo in de wijk Sanderbout, die 550 vierkante meter groot is. Jumbo noemt dat filiaal ‘niet toekomstvast’.

Volgens Jongen krijgt de nieuwe supermarkt bij het stadion een afmeting van 1800 vierkante meter.

Aldi en Jumbo krijgen bij het Fortuna Sittard Stadion zo samen 1200 vierkante meter minder vloeroppervlak dan ooit beoogd was voor de Albert Heijn XL die hier zou komen. Het plots afhaken van Albert Heijn in 2011 gooide de ontwikkeling rond het ­voetbalstadion lange tijd in het slot.

De supermarkten vormen publiekstrekkers, die andere partijen over de streep trekken. Het is volgens Jongen ook belangrijk dat het weer goed gaat met Fortuna Sittard. Wereldrestaurant Kodo gaat volgens de ontwikkelaar in maart of april open in het stadion. Die zaak beslaat 2600 vierkante meter, krijgt 650 zitplaatsen en een speelvoorziening voor kinderen. De deal met Novomatic voor een speelhal van 928 vierkante meter in het stadion is ook rond, maar de gewenste automatenvergunning laat nog op zich wachten, meldt Jongen.

Intersport

De ontwikkelaar zegt ook in gesprek te zijn met Intersport op Gardenz over verhuizing naar het stadiongebied, naar een locatie nabij de hoofdingang van Fitland. Daar kan een winkel komen met een oppervlakte van 1650 tot 3000 vierkante meter.

Tegen de komst van retail bij het stadion is sinds jaar en dag verzet vanuit de centra van Geleen en Sittard. Jongen denkt niet dat de stadionontwikkeling schadelijk is. „De afgelopen jaren is er niks met het stadion gedaan en is er toch leegstand in de centra gekomen. Deze heeft dus niets met de stadionontwikkeling te maken”, zegt een woordvoerder. Hij merkt ook op dat alle supermarkten in Sittard-Geleen de kans is geboden om naar de stadionomgeving te verhuizen.

Leisure

Jongen Projektontwikkeling zoekt nog partijen om enkele andere ruimtes in te vullen, onder meer voor afbouw van de ­stadionzijde aan de Madrid­straat. Het concern zou hier het liefst leisure-activiteiten laten landen. 

Bron: De Limburger. 

This topic was modified 5 maanden geleden by Fortuna54

Citaat
Ivanhooo
(@ivanhooo)
Panos Vouis
Lid geworden: 11 maanden geleden
Berichten: 69
9 januari 2019 11:02  

Dit is echt goed nieuws!

This post was modified 5 maanden geleden by Ivanhooo

ZITTERD TILL WE DIE


ReageerCitaat
Remco Hannen
(@remco-hannen)
Panos Vouis
Lid geworden: 11 maanden geleden
Berichten: 72
9 januari 2019 18:52  

Goed nieuws. Snel de schop de grond in. Het is niet te hopen dat dit net z'n contracten zijn zoals bij de Decathlon in Roermond waar het 2 jaar van tevoren al bekend was dat ze zouden komen eer dat er echt iets ging gebeuren.

Kleine afweiking: Dit bericht had ook in het topic Stadion en omgeving (bedrijvenstad Fortuna) toegevoegd kunnen worden. Gaat om hetzelfde.

Fortuna supporter sinds 1999


ReageerCitaat
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub