Forum

Trainingscomplex Fo...
 
Meldingen
Alles wissen

Trainingscomplex Fortuna Sittard

8 Berichten
4 Gebruikers
1 Vind-ik-leuks
2,992 Bekeken
Fortunees1990
(@remco-hannen)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 333
Topic starter  

Goed nieuws voor Fortuna. Eindelijk is er een vast trainingscomplex gevonden waar de selectie zijn trainingen kan afwerken. Zie het bericht dat vanmorgen in de Limburger stond

Fortuna Sittard heeft na jaren van ploeteren binnenkort dan eindelijk een nieuwe trainingsaccommodatie. In Buchten krijgt de club de beschikking over drie eigen velden.

Er was de laatste seizoenen veel te doen over het rondreizend circus dat Fortuna heette. Het ene na het andere sportpark werd aangedaan, maar nooit voor lang. De slechte velden en het gebrek aan mogelijkheden voor spelers om zich ter plekke om te kleden, was de spelersgroep en de technische staf een doorn in het oog.

Drie velden

Met Buchten - waar Fortuna in het verleden ook al eens een periode trainde - moet dat tot de verleden tijd behoren. Fortuna sprak de afgelopen maanden met Doenrade, Geleen-Zuid en Buchten over een eigen trainingsaccommodatie. Uiteindelijk viel de keus op die laatste optie. „We krijgen daar drie velden voor onszelf en kunnen gebruikmaken van de medische ruimte en de kleedlokalen. Ik ben heel blij dat we nu eindelijk weer een eigen plek hebben. Een volgende stap in de professionalisering”, noemt algemeen directeur Ivo Pfennings het.

De bedoeling is dat de komende weken bij twee velden wordt begonnen met het leggen van de drainage, het installeren van de sproei installaties en speelklaar maken van de velden. Dat gebeurt deels met geld dat al gereserveerd was, maar ook voor een deel met geld dat afkomstig is van de transfers van Amadou Ciss en Mark Diemers. „Op deze manier hebben we dan twee goede trainingsvelden en het stadion om te trainen met het eerste elftal. Het derde veld in Buchten zullen we op een later moment aanpakken.”

Ohé en Laak

De bedoeling is dat Fortuna over ongeveer vier maanden terecht kan in Buchten, volgens Pfennings. Tot die tijd zal Fortuna nog in Ohé en Laak trainen. „Dat is voorlopig de beste optie. Die club doet er echt alles aan om het ons naar de zin te maken.” Overigens krijgt Fortuna geen kunstgrasveld in Buchten. Daarvoor zal de club indien nodig bij Sanderbout blijven trainen. Ook de jeugd blijft bij Sanderbout trainen.

Op zich mooi dat het in de gemeente Sittard-Geleen-Born blijft. Het is denk ik de beste oplossing die Fortuna nu kan aangrijpen. Een complex naast het stadion zou het mooiste zijn, maar dat is financieel gewoon niet haalbaar. Daarnaast, er zijn meerdere clubs die ergens anders trainen.

Ik kan er alleen niet uithalen of de jeugd ook weer terug naar Buchten gaat voor de trainingen.

 

Fortuna supporter sinds 1999
Eerste wedstrijd: Afscheidswedstrijd Mark van Bommel - De Baandert


   
Citeren
(@paul-jans)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 2108
 

in een ander artikel stat dat de jeugd in sanderbout blijft.

te lezen op fortuna-online

En nu verhuist de selectie naar de locatie waar de jeugdopleiding ooit haar trainingen afwerkte. Het betekent niet dat selectie en jeugdopleiding worden herenigd; laatstgenoemde traint inmiddels op Sportcomplex ‘Mijn Zuid’ van VV Sanderbout. Op deze accommodatie traint ook Fortuna Sittards G-elftal.

Dit bericht is gewijzigd 3 jaar geleden 2 keer door Paul Jans

   
BeantwoordenCiteren
(@douwe)
Honorable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 556
 

Letterlijk de laatste zin van het artikel. De jeugd zal in sanderbout blijven. Maar goed nieuws en natuurlijk zien we allemaal graag nieuwe spelers, maar het geld is nu geïnvesteerd in de toekomst en dat is ook wat waard. En dus is er nu ook intern duidelijk wat er op dit moment mogelijk is, zonder eventuele tussenkomst van Icali en kunnen ze weer proberen door te pakken op andere gebieden.


   
BeantwoordenCiteren
(@marc-brouwers)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 15
 

Dit is een behoorlijk ondergewaardeerd stuk en topic. 

Wil Fortuna naar de toekomst toe ooit een stabiele club worden dan is het hebben van een goede trainingsfaciliteit noodzakelijk. Het past perfect in de strategie van spelers ontwikkelen, hoewel ik denk dat uiteindelijk de jeugdopleiding op de zelfde locatie gevestigd dient te worden. Maar eerlijk gezegd, dit is een veel belangrijkere stap dan welke spelers er voor komend seizoen worden aangetrokken, dit is echt gericht op de toekomst, ongeacht de resultaten op de korte termijn. 

 


   
Fortunees1990 reageerde
BeantwoordenCiteren
Fortunees1990
(@remco-hannen)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 333
Topic starter  

Het is zoals je leest ook al een goed teken dat de velden door Fortuna aangepakt gaan worden. Dit wilt ook al zeggen dat het voor de lange termijn de bedoeling is op dit complex te blijven. Je gaat geen drainage en sproei installatie plaatsen als je volgend jaar weer weg bent.
Daarnaast helpt een 'eigen' complex ook bij het overhalen van spelers, zij zien/horen ook van de randvoorwaarde van een club. Een prima zet, nu de jeugd erbij zoals Marc zegt en je kunt echt vooruit bouwen.

Fortuna supporter sinds 1999
Eerste wedstrijd: Afscheidswedstrijd Mark van Bommel - De Baandert


   
BeantwoordenCiteren
(@paul-jans)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 2108
 

@marc-brouwers

zeker een hele belangrijke stap. Maar naar mijn mening niet belangrijker dan goede spelers. Als je door niet de juiste spelers aan te trekken volgend jaar weer kkd spelen wordt zon complex al snel weer afgestoten want te duur.

Dit bericht is gewijzigd 3 jaar geleden door Paul Jans

   
BeantwoordenCiteren
(@marc-brouwers)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 15
 

Paul Jans:

Zou kunnen, maar persoonlijk lijkt me dat onwaarschijnlijk. Normaal gesproken zal een financieel gezonde club zijn vaste lasten begroten op de vaste inkomsten en de variabele lasten op de variabele inkomsten. Vandaar ook dat de drainage van de velden nu uit de liquide middelen betaald wordt en niet op de balans geactiveerd wordt. 

Ik heb enkele business bijeenkomsten mogen bijwonen waar dhr Günn zijn filosofie omtrent inkomsten en uitgaven uiteen gezet heeft. In de uitgave wordt voortdurend rekening gehouden met wat er aan besteedbaar kapitaal zou zijn in geval van degradatie. Zo moet er bijvoorbeeld op het einde van een seizoen de mogelijkheid bestaan om in salarishuis terug te gaan van een eredivisie begroting naar een eerste divisie begroting.

Uit alles wat ik weet en hoor lijkt Günn me er niet de persoon naar om veel geld te investeren in een trainingscomplex wanneer behoud van dat trainingscomplex afhankelijk is van eredivisie voetbal.

 

 


   
BeantwoordenCiteren
Fortunees1990
(@remco-hannen)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Berichten: 333
Topic starter  

Is er al iets bekend over de status van het complex in Buchten? Je ziet/hoort er vrij weinig van.

Fortuna supporter sinds 1999
Eerste wedstrijd: Afscheidswedstrijd Mark van Bommel - De Baandert


   
BeantwoordenCiteren