Forum

FC Emmen-Fortuna Si...
 

FC Emmen-Fortuna Sittard  

Pagina 6 / 9
 

Paul Jans
(@paul-jans)
Dorel Zegrean
Lid geworden: 2 jaar geleden
Berichten: 526
18 oktober 2020 22:00  

eerste helft krijg je 2 kansen en scoor je twee keer. Maar achter ook weinig weggegeven. Kosolev ving zowaar een paar ballen.

tweede helft weet ik niet waar ik naar zat te kijken maar was gewoon zielloos. Elke afvallende bal was voor emmen. Met een beetje mazzel pak je in de laatste 10 minuten toch nog de wedstrijd. Jammer maar tweede helft was gewoon zwak dus zou niet verdiend zijn geweest.


ReageerCitaat
Douwe Blanca
(@douwe-blanca)
Panos Vouis
Lid geworden: 5 maanden geleden
Berichten: 47
18 oktober 2020 22:02  

Seuntjes viel me heel erg tegen. In de centrale rol in deze tactische aanpassing is er minder ruimte voor Tekie, die vandaag ook niet denderend speelde. Ik zou toch voor een 4-3-3 kiezen, met Hanson op links ipv Seuntjes en Semedo gewoon op rechts. Dan komen Flemming en Tekie ook beter tot hun recht.
Het resultaat is natuurlijk teleurstellend na 0-2 voor, maar vorig jaar verloren we deze. Dus laten we daar maar het positieve uithalen

This post was modified 2 dagen geleden by Douwe Blanca

ReageerCitaat
Rob Peters
(@rob-peters)
Pascal Averdijk
Lid geworden: 2 jaar geleden
Berichten: 11
18 oktober 2020 22:07  

Bah, vooraf wellicht tevreden geweest met een gelijkspel, maar nu overheerst toch wel een klotegevoel. Heb er gewoon penspijn van. Hoe is het toch mogelijk dat we deze 0-2 nog weggeven? We hadden Emmen precies waar we ze wilde hebben. Dit is toch om gek van te worden! 

Ik app in de rust met Erwin nog dat we eerste 10/15 minuten alert moeten zijn. En weer krijgen we direct na rust een tegendoelpunt tegen. De zoveelste keer dat dit gebeurt! Wat komen wij vaak slecht uit een pauze. Je weet toch dat Emmen nog een laatste keer gaat komen. En wij laten het gewoon weer gebeuren en helpen de tegenstander voor de zoveelste keer weer in het zadel in een uitwedstrijd...

Waarom zijn wij niet in staat om deze pot gewoon uit te voetballen en met een overwinning over de streep te trekken? Jammer dat we na die 0-2 niet bleven voetballen. We riepen het ook weer lekker over ons zelf af. Snap dat niet. Dat terug voetballen en tegenhouden heeft ons nog nooit resultaat opgeleverd.

 

Ondanks het punt ben ik er behoorlijk ziek van. Het moet maar eens afgelopen zijn met die waardeloze resultaten in uitwedstrijden! 

 

 


ReageerCitaat
Rick Janssen
(@rick-janssen)
Panos Vouis
Lid geworden: 2 jaar geleden
Berichten: 75
18 oktober 2020 22:08  

Ondanks dat ik de indruk kreeg dat het ook een beetje aan het kunstgras lag (soms net een seconde te lang nodig om een bal goed te leggen en zo) ben ik niet erg onder de indruk. Je mag blij zijn dat Emmen niet erop en erover gaat na die 2-2. Op het laatst maak je zelf weer de grootste aanspraak om te winnen, maar zit het net (weer) effe tegen.

Al bij al was Emmen voetballend gewoon zwaar de betere ploeg. Dat resulteerde dan wel weer niet in een kansenfestijn. Ik vond Janssen en Angha niet onverdienstelijk spelen. Ik vraag me wel af waarom er buiten Hansson niet gewisseld wordt. Je haalt een verdediger die het tempo niet aankan en als er ergens een plek was om in te grijpen was het wel centraal, want Tekie en Smeets zijn gewoon te licht voor de Eredivisie.

Daarnaast begin ik me meer en meer te irriteren aan Seuntjens die als een primadonna binnen de middencirkel schuifelt maar vrijwel niks goed doet. Polter laat zien dat ie dodelijk is maar wel bediend moet worden en Semedo scoort door een fout van de keeper waar ie 'm weer af had moeten geven.

Als je naar Fortuna kijkt heb je qua organisatie altijd, constant, het idee dat een tegendoelpunt niet ver weg is en we heel veel moeite moeten doen om er eentje te maken. Wordt een zwaar seizoen. Hopelijk is die Congolees de sleutel.

EDIT: ook nog effe een knipoog naar die gasten van Fortuna SC TV die bij de oefenpot tegen VVV wat stoer lagen te doen dat ze blij waren dat Diemers weg is, want dat is precies een soort speler die we missen.

This post was modified 2 dagen geleden by Rick Janssen

ReageerCitaat
Patrick Laheije
(@patrick-laheije)
Panos Vouis
Lid geworden: 2 jaar geleden
Berichten: 79
18 oktober 2020 22:11  
Geplaatst door: @leo-van-gansewinkel

Fortuna komt erg goedkoop aan zijn doelpunten. Koselev is geen puntenpakker. Te sterke terugval in tweede helft. Fortuna blijft met deze selectie en technische leiding een degradatiekandidaat. Voor of tijdens de kerst gaat er in mijn huidige visie  ingegrepen worden.

De kwaliteit van de huidige selectie is toch voor Fortuna begrippen niet slecht dacht ik....

 

Als je dit toch niet fatsoenlijk aan de praat krijgt moet je je dan niet afvragen of de kwaliteit van de Technische staf wel voldoende is??  

Ik vind het te makkelihk om steeds te roepen  "het heeft tijd nodig"

De vorige wedstrijden konden we terug grijpen naar het excuus van "sterke/goede" tegenstanders....maar vandaag tegen Emmen was het voetbal toch wederom slecht....?


ReageerCitaat
Nuujsjtadt
(@nuujsjtadt)
Pascal Averdijk
Lid geworden: 2 jaar geleden
Berichten: 9
18 oktober 2020 22:29  
Geplaatst door: @rick-janssen

Je haalt een verdediger die het tempo niet aankan en als er ergens een plek was om in te grijpen was het wel centraal, want Tekie en Smeets zijn gewoon te licht voor de Eredivisie.

Als je naar Fortuna kijkt heb je qua organisatie altijd, constant, het idee dat een tegendoelpunt niet ver weg is en we heel veel moeite moeten doen om er eentje te maken. Wordt een zwaar seizoen. Hopelijk is die Congolees de sleutel.

EDIT: ook nog effe een knipoog naar die gasten van Fortuna SC TV die bij de oefenpot tegen VVV wat stoer lagen te doen dat ze blij waren dat Diemers weg is, want dat is precies een soort speler die we missen.

Tekie is prima voor Fortuna, komt er niet altijd uit en Smeets is meer dan prima! Het zal niet altijd op z'n plaats vallen maar om nu te zeggen dat ze te licht zijn voor de Eredivisie....

En Diemers? Ik ben er niet rouwig om dat hij weg is. Prima voetballer maar ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat hij zelf er alles aan heeft gedaan om bij Fortuna weg te komen. Straalde weinig motivatie uit...


ReageerCitaat
F91
 F91
(@f91)
Arie van der Padt
Lid geworden: 2 dagen geleden
Berichten: 1
18 oktober 2020 22:34  
Fortuna blijft met deze selectie en technische leiding een degradatiekandidaat. Voor of tijdens de kerst gaat er in mijn huidige visie  ingegrepen worden
Lees hier al jaren mee om Fortuna nieuws mee te krijgen. En nu eindelijk mijn eerste post:
Zoals al door enkelen net wordt aangeven. Werkelijk om te kotsen wat door bepaalde personen keer op keer aan negatieve bijdragen wordt gepost hier op het forum. Bovenstaande post is weer zo’n typisch voorbeeld. Alles maar dan ook echt alles denken beter te weten.
 
“In mijn huidige visie”... gast wat ben je interessant aan het wazelen. Niemand zit op zo’n oncunstructief gedrag te wachten. Enige wat je doet is proberen een negatieve stemming te creëren. Reageer dan gewoon niet en bespaar de echte fan (die niet in de openbaarheid keer op keer mensen van de club lopen af te branden om alles en niks) een hoop negativiteit. Dat je een mening hebt hoeft niet te betekenen dat dit elke keer tot in den treure benoemd moet worden.
 
Ik zou bijna zeggen hef het forum maar op, zodat dergelijke personen geen podium meer krijgen. Lijkt soms wel een verzamelplaats van depressiviteit. Maar helaas zal dat weinig zin hebben omdat dezelfde mensen ook schaamteloos op alle facebook berichten van Fortuna menen te moeten reageren als hen weer eens iets niet aanstaat.

ReageerCitaat
Patrick Verheesen
(@patrick-verheesen)
Pascal Averdijk
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 11
18 oktober 2020 23:42  

Het is natuurlijk frustrerend dat we een voorsprong uit handen geven. Je vraagt je af of we ooit nog eens een uitwedstrijd gaan winnen. Toch ben ik lang niet zo negatief als de meesten hier. Ja, Emmen combineerde gemakkelijker dan Fortuna. Maar voor de rust creëerden zij bijna niets (alleen Tibbling kreeg een kans). Zelf kregen we voor rust vier behoorlijke kansen. Dus zo onlogisch was de voorsprong bij rust niet.

Na rust verkloot Fortuna het in korte tijd. We vergaten gewoon te voetballen, de 2-2 was op dat moment dikverdiend. Maar de laatste vijftien minuten kregen we toch weer kansen, het had zomaar 2-3 kunnen worden. Mijn conclusie: stom dat Fortuna de voorsprong weggeeft, maar uiteindelijk hebben we een verdiend punt gepakt. En dat in een uitwedstrijd!

En ik ga toch eens vergelijken met vorig seizoen. Ook toen hadden we na vijf wedstrijden twee punten. Toch ervaar ik de huidige situatie als totaal anders. Vorig jaar zag ik na vijf wedstrijden geen enkel perspectief, de situatie was in mijn ogen uitzichtloos. Er was toen gewoon veel te weinig kwaliteit aanwezig in onze selectie. In die eerste wedstrijden kregen spelers als Essers, Amiot, Harries, Ugur, Zeka, Carbonell, Ioannidis, El Ablak en Raitanen speeltijd. Dat zegt eigenlijk alles over onze kwaliteit. Of beter gezegd, over het gebrek daaraan. Ik schatte onze kans op handhaving op dat moment echt kleiner in dan vijf procent. De enige spelers met meerwaarde waren in mijn ogen Diemers, Passlack en misschien Damascan.

Hoe anders is dat nu. Met spelers als Tekie, Semedo, Polter, Hansson, Flemming, Seuntjens en Rienstra zijn we er in mijn ogen spectaculair op vooruit gegaan. Van die nieuwe Congolees verwacht ik ook wel wat. De huidige selectie heeft echt veel meer mogelijkheden dan die van een jaar geleden. Eerlijk gezegd ben ik veel positiever en optimistischer dan toen.

Zeg ik hiermee dat handhaving gemakkelijk en vanzelfsprekend is? Nee, want verdedigend zijn we nog steeds kwetsbaar. Ook hebben sommige aanwinsten tot nu toe weinig laten zien. Dat geldt wat mij betreft vooral voor Polter, Hansson en Rienstra. Maar dat het er nog niet uitkomt wil niet zeggen dat het er niet inzit. Sterker nog, de nieuwe spelers hebben in het verleden aangetoond over de nodige kwaliteit te beschikken. Op basis daarvan zie ik het verdere verloop van de competitie toch wel met vertrouwen tegemoet.


Phil van Roij en Fortuna54 vonden het leuk
ReageerCitaat
Erwin Stachowiak
(@erwin-stachowiak)
Panos Vouis
Lid geworden: 2 jaar geleden
Berichten: 116
19 oktober 2020 08:03  
Geplaatst door: @rob-peters

Bah, vooraf wellicht tevreden geweest met een gelijkspel, maar nu overheerst toch wel een klotegevoel. Heb er gewoon penspijn van. Hoe is het toch mogelijk dat we deze 0-2 nog weggeven? We hadden Emmen precies waar we ze wilde hebben. Dit is toch om gek van te worden! 

Ik app in de rust met Erwin nog dat we eerste 10/15 minuten alert moeten zijn. En weer krijgen we direct na rust een tegendoelpunt tegen. De zoveelste keer dat dit gebeurt! Wat komen wij vaak slecht uit een pauze. Je weet toch dat Emmen nog een laatste keer gaat komen. En wij laten het gewoon weer gebeuren en helpen de tegenstander voor de zoveelste keer weer in het zadel in een uitwedstrijd...

Waarom zijn wij niet in staat om deze pot gewoon uit te voetballen en met een overwinning over de streep te trekken? Jammer dat we na die 0-2 niet bleven voetballen. We riepen het ook weer lekker over ons zelf af. Snap dat niet. Dat terug voetballen en tegenhouden heeft ons nog nooit resultaat opgeleverd.

 

Ondanks het punt ben ik er behoorlijk ziek van. Het moet maar eens afgelopen zijn met die waardeloze resultaten in uitwedstrijden! 

 

 

Klopt helemaal Rob!!!

Ik wordt er ziek van op de manier hoe we onze welverdiende voorsprong weggeven. (Emmen had meer van het spel maar de grootste mogelijkheden waren toch echt voor ons)

2e helft waarom niet zeggen we gaan voorruit verdedigen ipv met de kont in de eigen 16 meter te gaan hangen (dit kunnen wij niet) en loeren op een counter.

Emmen enorm zwak in hun laatste linie waarom niet druk zetten op hun laatste linie, onze linies kort opeen (ook al geef je ruimte weg achterin, snelheid hebben ze niet voorin) 

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden hoe vaak het ons gebeurt dat we binnen 10/15 minuten weer een tegendoelpunt(en) om de oren krijgen.

Ook ons positiespel vond ik ons erg matig! Dat moet echt verbeteren (de mensen die daarin het voortouw moeten nemen laten het afweten, Tekie, Seuntjens erg matig gisteren, Polter mag ook wel wat balvaster zijn)

En waarom zo lang wachten met wisselen, je haalt 2 nieuwe mensen (waarom...…..) laat ze ook spelen dan, of invallen op zijn minst....

 

Pffffffff dit was een uitgelezen mogelijkheid om eindelijk af te rekenen met ons uitsyndroom!! (Ik wordt hier gestoord van...)


ReageerCitaat
Maurice I
(@maurice-indemans)
Panos Vouis
Lid geworden: 2 jaar geleden
Berichten: 85
19 oktober 2020 09:41  

Met alle respect, maar heeft alles te maken met waardeloze tactiek. Tegen een van de mindere ploegen en dan niet durven voetballen, snap ik niet. Je ziet bij de doelpunten hoe kwetsbaar ze zijn en ook laatste 5 a 10 min. Je zet dan iets van druk en de kansen komen. Nee wij gaan hun laten ballen, wij zakken terug en dan nog zo veel ruimte in onze rug weggeven. Zo ziek van dit puntenverlies. Zo veel kwaliteit in het team en je gebruikt het niet of verkeerd. Tekie te wisselvallig, hoe goed vorige wedstrijden, hoe minnetjes gister weer. Gooi dan Samuel erin, heeft tegen Marokko hele pot gebald, zal toch wel fit zijn. Laat seuntjes van links en Flemming op 10, ging zo goed. Snap t niet. Tegen deze ploegen moet je toch van eigen kracht uit gaan. Kijk ajax, psv en nu in mindere mate AZ, moet je waarschijnlijk aanpassen, maar de rest voetbalt zich niet zo makkelijk onder de druk vandaan. Erg jammer, kwaliteit is er, ga hem nu gebruiken. Slecht begin, ook niet het makkelijkste begin. Maar goed, ik blijf erbij we hebben een leuk team, zit veel meer in.


Erwin Stachowiak vond het leuk
ReageerCitaat
Pagina 6 / 9

Inloggen van Registreer aub