Forum

Fortuna - ADO  

Pagina 9 / 9
 

Fortuna54
(@fortuna54)
Ruud Kool
Lid geworden: 3 jaar geleden
Berichten: 1095
22 februari 2021 20:49  
Geplaatst door: @patrick-coumans

Fortuna moet proberen te zorgen dat ze structureel in de middenmoot van de eredivisie spelen.  Nu is het fantastisch en veel hossana en terecht overigens maar we hebben er niks aan als wij volgend jaar weer onderin bivakkeren als een Tekie Cox Tirpan & Semedo niet meer bij ons spelen. Daar staat dan misschien wel 2-4 miljoen tegenover(+ misschien extra investering van Ilicali?) maar het er is geen garantie dat daar gelijkwaardige of betere spelers voor terug komen en dan kan het er ook zomaar anders zien.  Daarom zie ik ook graag dat Fortuna er alles aan doet om deze spelers binnenboord te houden.  Dat zie ik liever dan dat ze straks eind van t seizoen allemaal vertrekken.  Maar goed, eerst nog genieten van het huidig seizoen en zo hoog mogelijk eindigen.  

Diep in ons hart zouden we allemaal willen dat de betere spelers bij ons blijven, maar rationeel is dat is niet realistisch in het huidige voetbal. Succesvollere clubs als Groningen, Heerenveen en zelfs psv hebben het beleidsmatig nodig om de goede spelers te verkopen, wie zijn wij dan om te verwachten dat Fortuna het anders moet of kan doen? Ik herinner me de tijd dat hier grootheden als Haeldermans, Geerinckx en Krijgsman meteen contracten voor vier/vijf jaar kregen en je ze vervolgens in tijden van nood aan de straatstenen niet kwijt kan. Die tijden zijn gelukkig voorbij, dit soort contracten worden heel verstandig thans alleen nog aangeboden aan jonge spelers met verkoopwaarde(Flemming).

Iemand als Semedo heeft straks toch 3 jaar voor ons gespeeld, een super lange tijd tegenwoordig voor een aanvaller, heeft zijn verdienste gehad, en zal met een kleine winst worden verkocht: iedereen gelukkig inclusief Semedo zelf, goed verdienmodel toch? Als je hem nu wederom een langjarig contract geeft, valt het maar te bezien of hij hetzelfde brengt als dit jaar, goed mogelijk dat dan zijn motivatie minder is om er nog meer van te maken. Herinner je Arthur Hoyer nog?.... Geweldige speler, topscoorder die we konden verleiden tot een contractverlening, maar het jaar daarna was het helemaal niets en is hij met verlies verkocht aan Den Bosch....dat kan tegenwoordig niet meer. Valt me wel op dat onze supporters vaak nog in het oude gedachtengoed lijken te blijven hangen, terwijl supporters bij andere clubs het continue transfereren van spelers hebben omarmd als een onontkoombaar en prettig gegeven. We hebben schijnbaar nog steeds niet het volledige vertrouwen dat de huidige leiding in staat is met de winsten voor minder geld gelijkwaardige of zelfs betere spelers aan te trekken, terwijl dit seizoen tot dusverre is gebleken dat dit wel degelijk gelukt is, dus ligt misschien dat ook aan onze eigen gemoedstoestand. Ik heb dat vertrouwen in onze leiding wel.     

Ik ben gewoon bang dat als Tirpan Semedo Cox en of Tekie vertrekken dat het heel lastig wordt om dat 1 op 1 te vervangen.  Fortuna heeft nu gewoon prima ingekocht, dikke klasse voor Ars en consorten maar het is geen garantie dat er volgend seizoen weer een goed elftal staat.  Dan kies ik liever voor zekerheid en zie ik het liefste dat ze investeren om Tekie Semedo Cox & Tirpan een contract te geven voor 2-3 jaar en vul het elftal aan met nog een paar gerichten aankopen.  Misschien is het ook dat ik nog een beetje huiverig ben omdat er ook veel miskopen zijn gedaan. Wellicht dat we volgend jaar rond deze tijd weer in een hossana sfeer zitten en dan is het prima. Cashen is leuk voor Fortuna maar ik geloof meer om het elftal bij elkaar te houden en dit aan te vullen. Ik snap ook dat als Semedo of Tekie niet willen verlengen dat Fortuna niks anders kan dan verkopen.  Zoals ik al eerder zei het is een zorg voor later maar ik ben wel ontzettend benieuwd welke kant het opgaat en ik hoop dat de positie waar Fortuna nu staat geen incident is maar dat het structureel gaat worden en dat gaat met vallen en opstaan.  


ReageerCitaat
Martijn Hrmns
(@martijn-hrmns)
Panos Vouis
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 152
22 februari 2021 21:51  

Totaal niet bang voor. We hebben de afgelopen tijd een hele reeks aan goede spelers gehaald. Mocht er een vertrekken, komt er weer een goede voor terug. 


ReageerCitaat
Jo Bux
(@jo-bux)
Fuat Usta
Lid geworden: 3 jaar geleden
Berichten: 229
22 februari 2021 23:49  

Mee eens, door selecteren heet dat. Volgens mij zijn wij inmiddels ook een stuk interessanter voor een speler om te komen.

Wat niet wil zeggen dat ik de genoemde spelers weg wil zien gaan.... Maar we moeten reel blijven, er dienen ook centjes te worden verdiend. Alleen met sponsoren, tv-gelden en onze toeschouwersinkomsten ( 😥 ) gaan we niet stabieler worden, laat staan hoger op komen.

 

Mijn eerste wedstrijd!
1983 - 1984 Fortuna - DS'79 4-1


ReageerCitaat
Remco Hannen
(@remco-hannen)
Panos Vouis
Lid geworden: 3 jaar geleden
Berichten: 160
23 februari 2021 18:59  

Zou je als Fortuna zijnde nu niet beter 2 van je sterkhouders verkopen en hier 2 nieuwe gerichte versterkingen voor te halen. Dan heb je niet direct een halve basis die je moet vervangen maar blijft je basis staan die je nog kunt opvangen.

Fortuna supporter sinds 1999


ReageerCitaat
Fortuna54
(@fortuna54)
Ruud Kool
Lid geworden: 3 jaar geleden
Berichten: 1095
24 februari 2021 06:08  
Geplaatst door: @martijn-hrmns

Ilicali heeft uitgesproken dat middenmoot Eredivisie dit jaar de doelstelling is. Volgend jaar Europees voetbal. Dit heeft hij in de Turkse media vermeld, voor ik weer vragen of opmerkingen krijg hoe ik aan die wijsheid kom...

Is trouwens ook al eerder vermeld door Gun, in zijn 5 jaren plan.

Dat klinkt leuk en als muziek in de oren. Ultee zei tegenover RTV Utrecht dat bij Fortuna elk jaar de mogelijkheden toenemen dankzij de Turkse eigenaar terwijl andere clubs moeten bezuinigen door corona, dat komt inderdaad overeen met wat Ilicali zei. Dat gaat dus een leuke zomer worden weer?  😋 

https://www.rtvutrecht.nl/sport/2139372/utrechtse-trainer-ultee-langer-bij-fortuna-veel-mogelijkheden-dankzij-turkse-eigenaar.html

This post was modified 1 week geleden by Fortuna54

Joe Pesci vond het leuk
ReageerCitaat
Pagina 9 / 9

Inloggen van Registreer aub