Gelukkige overwinning in oefenduel met VVV: 2-1

De “Fortuna Sittard avond” begon vandaag al anderhalf uur eerder met een lekkere uitzending van Fortuna SC TV. De wedstrijd tegen VVV stond hierin centraal en deze uitzending kun je terug zien door hier te klikken.  Na deze lekkere fan Tv kon de tweede serieuse oefenwedstrijd van Fortuna Sittard dan beginnen.  Vanwege de coronamaatregelen mochten er bij het oefenduel tegen VVV Venlo maximaal 1.000 supporters het stadion in, deze zaten er niet.

Ongeveer 650 man zagen uiteindelijk een beter voetballend VVV Venlo dat al in de vierde minuut bijna de eerste treffer liet aantekenen, het afstandsschot van Schmitz belandde echter loeihard op de lat. Na een dik kwartier deed Fortuna wat terug, na een hele mooie vloeiende aanval was Rota dicht bij de openingstreffer voor Fortuna Sittard, maar hij schoot de bal in de handen van VVV-goalie Kirschbaum. Daarna was het weer VVV dat de klok sloeg in Sittard. Giakoumakis schoot uit kansrijke positie over het doel van Koselev en vlak daarna miste de complete voorhoede van VVV op rij de kans om een prima voorzet in een doelpunt om te zetten. Zeer  kort daarna verdween een kopbal net naast het Fortuna-doel. Kortom: de kansen voor VVV regen zich aaneen, maar leverden vooralsnog geen doelpunten op.

Fortuna Sittard beet na een half uur iets meer van zich af en warempel de tweede bal die in de zestien kwam werd meteen omgezet in een goal…of Torr zoals u wil. Een voorzet van de linkerflank, Polter maakt een listige overtreding en kopte de bal verrassend in het doel : 1-0.  Lang hield de 1-0 geen stand, want van Crooij zorgde veel te makkelijk voor de gelijkmaker. Linksback Cox werd te kijk gezet, keeper Koselev stond iets te ver naar voren en Grieks international Rota werd overlopen: 1-1-.  Lazaros Rota namg echter op ultieme wijze wraak. In een mooie aanval via rechts ronde hij koelbloedig oog in oog met de keeper af: 2-1.  Het werd nog even spannend toen VVV een vrije trap op randje zestien mocht nemen , maar de bal ging hoog over. 2-1 met rust.

Direct na rust kwam Martin Angha in voor George Cox en Tibeau Swinnen nam de plek in van Mats Seuntjens. Seuntjes maakte in de eerste helft ook nog geen fitte indruk en liep af en toe met de handen in de rug en trekkebenend rond. De ervaring en de meerwaarde van hem zijn echter al overduidelijk zichtbaar, alleen de fitness en ritme ontbreekt nog zichtbaar.  In de beginfase van de tweede helft kreeg VVV meteen twee kansen op de gelijkmaker, maar opnieuw wist men niet te scoren. Daarna werd het een gezapige oefenpot met naarmate de tijd verstreek steeds meer “talenten” in het elftal. Wat bleef was de stand van 2-1 voor Fortuna Sittard.

Goed. Wat hebben we kunnen leren van deze oefenpot. Ten eerste dat het veldspel met vlagen technisch goed verzorgd was, maar ook dat de verdediging vandaag kwetsbaar uitzag. VVV Venlo wist 1 a 2 handvol goede kansen te krijgen en dat is te veel. Van de nieuwe aanwinsten kunnen we zeggen dat Seuntjes nog geen fitte indruk maakte, maar als hij aan de bal was straalde dat rust en klasse uit. Onze nieuwe spits maakte in zijn eerste uur voetballen voor Fortuna een prima indruk, waarbij hij met name met Hansson het contact probeerde te vinden. De aanvalslijnen moeten daarbij nog ontstaan, maar dat is normaal. De rechterflank bleef wat onderbenut deze wedstrijd, dat maakte het voor de linkerflank niet makkelijker.

Ten aanzien van de Corona, Fortuna Sittard heeft haar best gedaan om het veilig te organiseren en de inzet van de stewards en catering mensen was veelal hartverwarmend. Vanuit een belevingsperspectief zijn er echter wel bedenkingen. Ticketing ging niet foutloos, stoeltjes waren smerig, catering had het moeilijk om de service te geven die gewenst is en met een handvol gebods,- en verbodsregels (niet roken, staan, zingen, geluid maken,  etc) daaraan toegevoegd leek het in het beste geval op een open lucht bioscoop. Voor de ene is het prima, de ander gruwelt ervan. Laten we in ieder geval hopen dat het wel steeds een film is met een happy end :).

Seuntjes: https://www.foxsports.nl/6d91007a-f01c-4f6c-a385-ee1bcb40ccd0

Polter: https://www.foxsports.nl/video/3255462/nieuwe-vvv-spits-polter-moeten-meer-klinisch-voor-goal-zijn/

 

Geef een antwoord