Hekkensluiter Jong Utrecht op een na laatste horde

Nog twee wedstrijd tot het einde van de Jupiler League 2017/2018. Ons Fortuna heeft, na de nederlaag van NEC op de Toekomst, de beste papieren om te promoveren. Wanneer Fortuna zowel Jong Utrecht als Jong PSV de baas is, is het zeker van promotie naar de Eredivisie. Bij vier punten gaat het op doelsaldo aankomen. Om ook kampioen te worden, zal koploper Jong Ajax tegen FC Volendam of MVV Maastricht punten moeten laten liggen. Wint Fortuna aanstaande vrijdag van Jong Utrecht, en laat NEC punten liggen tegen Jong AZ, dan verzekert Fortuna zich al van promotie naar de Eredivisie. Tegenstander Jong FC Utrecht staat op de laatste plaats in de Jupiler League. Toch zijn de resultaten van Jong Utrecht de laatste weken een stuk beter. De laatste vijf wedstrijden werd er maar liefst drie keer gewonnen. Dit zal mede te wijten zijn aan het meespelen van Dumic en Troupee: het duo geeft de Utrechtse defensie een behoorlijke kwaliteitsimpuls.

Eerder dit seizoen won Fortuna Sittard met 3-1 van Jong Utrecht. Spits Fin Stokkers vond die wedstrijd drie keer het net. Ook wist Fortuna een play-off ticket veilig te stellen in de eerste ontmoeting met Utrecht. Vrijdag gaat Fortuna, gesteund door een vol uitvak en vele Fortunezen op de thuisvakken, op jacht naar een volgende overwinning.

Jong FC Utrecht

De talenten van Utrecht maken absoluut geen indruk dit seizoen. Een lichtpuntje in de selectie was spits Venema. Echter, het talent maakte een dusdanig goede indruk dat hij overgeplaatst werd naar het eerste elftal. Hoe de selectie van Jong Utrecht er aanstaande vrijdag uit gaat zien, zal voor een groot deel afhankelijk zijn van de opstelling van Utrecht tegen FC Groningen. Mogelijk zien we Dumic, Troupee en Venema aan de aftrap verschijnen.

Fortuna Sittard

Fortuna zal het moeten gaan doen zonder sterkhouder Smeets. Hij sluit naar verwachting aan bij Vlijter en Dianessy is het rijtje langdurig geblesseerde. Wel keert aanvoerder Schuurs terug van een schorsing. Ook Ospitalieri zal in de basis staan. De verdediger kon tegen Den Bosch eindelijk weer eens in de basis beginnen. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Ozer, Essers, Schuurs, Dammers, Ospitalieri; Saddiki, Cantwell; Semedo, Hutten, Vidigal; Stokkers.