Helmond Sport – Fortuna (0-5) in de media

Hoewel de bekerwedstrijd Helmond Sport – Fortuna Sittard door menig medium minder uitgebreid wordt gevolgd dan potjes in de Eredivisie, schotelen we jullie ook nu weer een klein media-overzicht voor. Zoals altijd beginnen we met de samenvatting. Nou ja, samenvatting… Een video met de vijf goals die dinsdagavond op De Braak in Helmond vielen kun je HIER zien.

Dagblad de Limburger spreekt van een geslaagde bekerescapade die Fortuna ‘op halve kracht’ volbracht. In de krant wordt gewezen op het rijtje niet-basisspelers dat aan de aftrap verscheen. Aykut Özer, André Vidigal en Lars Hutten maakten een goede en soms ongrijpbare indruk. De krant citeert Hutten nadat hij tweemaal trefzeker was: „Het is natuurlijk nooit leuk om je plekje te verliezen”, keek Hutten terug op de reserverol die hij na het duel met Excelsior vervult. „Maar je moet dan met je voeten spreken. Ik hoop dat ik het de trainer vandaag wat moeilijker gemaakt heb.”

Ook noteert De Limburger – terecht – dat de geel-groene verdediging bij momenten zeer pover oogde. Clint Essers en Marco Ospitalieri leverden de bal zomaar in en ‘zij mochten Özer dan ook danken dat hun onachtzaamheden geen doelpunten opleverden’. Laten we daar zelf nog maar aan toevoegen dat Branislav Ninaj en Wessel Dammers ook geen solide indruk maakten. Dat wordt nog wat tegen Ajax…

Het Eindhovens Dagblad was aanwezig bij de wedstrijd en schrijft dat Fortuna ‘duidelijk een maatje te groot’ was voor Helmond Sport, dat zeventiende staat in de Keuken Kampioen Divisie. ‘Na rust had Helmond Sport helemaal niets meer te vertellen en drukte Fortuna het klassenverschil ook in de score uit’, aldus de krant. Lees HIER het wedstrijdverslag van het ED.

 

Geef een antwoord