Heracles – Fortuna (2-0) in de media

Na de pingel die Fortuna in de eerste helft tegen kreeg, maar vooral na de bijbehorende rode kaart voor linksback Cox verloor de Sittardse ploeg met 2-0 tegen Heracles. Mark Diemers wist de bij 1-0 stand aan Fortuna toegekende strafschop niet benutten. De nederlaag komt hard aan, vanwege het labeltje ‘onnodig’ dat eraan vast zit. Een mediaoverzicht.

We beginnen dit overzicht met de samenvatting van Heracles-Fortuna. Die is HIER te zien. Uitgebreide foto- en tekstverslagen vind je HIER (clubsite Fortuna), HIER (Fortuna Online), HIER (De Telegraaf), HIER (VI) en HIER (1Limburg).

Zoals gezegd was de overtreding van Cox in het strafschopgebied cruciaal voor het verdere spelverloop. de ’triple punishment’ wordt-ie zelfs genoemd door de verslaggever NOS, waar hoofdtrainer Sjors Ultee na afloop van de wedstrijd verscheen. Hij zegt: “Dat je dan met tien man komt, een rode kaart krijgt… We doen het daarna ook gewoon heel goed als ploeg. Ik ben trots op dit team.”

Daarna vraagt de NOS-verslaggever naar de rolverdeling tussen assistent Kevin Hofland en Ultee. Hierover is afgelopen week in de pers veel te doen geweest. ‘Ik heb een beetje gekeken: de ene keer sta jij voor de dugout, de andere keer sta jij daar. Jij staat de pers te woord. Doet jullie dat iets, de kritiek vanuit de organisatie Coaches Betaald Voetbal?’ Ultee antwoord lachend: “Ik kan jou als getuige oproepen, je hebt alles gezien. We doen echt alles samen. Ik moet zeggen: volgens mij zei het CBV letterlijk: ‘ze overtreden geen regel, maar de situatie is onwenselijk.’ Als je dat dan wil oplossen, moet je of zeggen: alle trainers hebben een diploma nodig, óf niemand. Iedereen die bij wedstrijden komt kijken, ziet dat het gewoon samen gebeurt. Daar maken we ons dan ook geen zorgen om.”

Als Heracles-trainer Frank Wormuth voor de NOS-camera verschijnt, gaat het wel meer over voetbal. Hij zegt: “We hadden vandaag een flinke engel op de lat”, doelend op de vrije trap van Mark Diemers die in de eerste helft op de lat belandde. “We hebben veel geluk gehad. Tot de rode kaart kwamen we niet in het spel en was Fortuna echt beter. Je kunt met duelkracht en loopvermogen erg veel bereiken. Normaal gesproken doen wij dat, maar nu troefde Fortuna ons daar echt op af.” Alle door de NOS afgenomen interviews kun je HIER terugzien.

Tekst loopt door onder de volgende statistieken (bron: NOS)

Tweets die je niet gemist mag hebben:

Geef een antwoord