Jong Fortuna Sittard heeft haar tweede competitiewedstrijd verloren. Op het terrein van RKSV Oisterwijk gingen de beloftes van Fortuna met 2-0 onderuit tegen de beloftes van Willem II.

Jong Fortuna onderuit tegen Jong Willem II

Jong Fortuna Sittard heeft haar tweede competitiewedstrijd verloren. Op het terrein van RKSV Oisterwijk gingen de beloftes van Fortuna met 2-0 onderuit tegen de beloftes van Willem II. Vorige week won Jong Fortuna haar eerste wedstrijd met 4-0 van FC Eindhoven. Willem II kwam tijdens de eerste speelronde nog niet in actie.

Bij Fortuna verscheen Özer aan de aftrap. Na licht blessureleed is de Turkse doelman dus weer wedstrijdfit. De verdediging werd gevormd door Ciranni, Ninaj, Ramirez en Ospitalieri. Controlerend op het middenveld vormen Kojic en Mells een duo. De flanken in de voorhoede werden bezet door Bo Breukers en Dobos. Routinier Hutten speelde op ’10’ achter Stokkers. Bij Willem II één bekend gezicht aan de aftrap: ex-Fortunees Saddiki. Met Branderhorst, Meissner en Avdijaj beschikken de beloftes van Willem II over enkele jongens met genoeg ervaring op het hoogste niveau.

Fortuna begon bijzonder zwak aan de wedstrijd. Willem II krijgt direct een goede kans op de openingstreffer. In de daaropvolgende corner, nog steeds binnen de eerste minuut, kopt Ryan de Tilburgers op voorsprong. Doelman Özer ziet er niet goed uit bij het tegendoelpunt. Vervolgens volgt een bijzonder saaie eerste helft. Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft weet Fortuna enigszins gevaarlijk te worden. Na een goede actie van Ciranni over de flank kopt Breukers zijn voorzet over. Vlak voor rust krijgt Stokkers de kans op de gelijkmaker, maar laat het na te scoren. Mells laat de rebound onbenut.

Beide teams verschijnen na rust ongewijzigd aan de aftrap. Opnieuw lijkt Fortuna niet helemaal wakker, Willem II krijgt vrijwel meteen een grote kans op een tweede treffer. In het vervolg van de wedstrijd is Willem II de betere, maar beide teams weten niet tot nauwelijks iets te creëren.  In de zeventigste minuut weet Ryan, opnieuw uit een corner, voor de 2-0 te zorgen. Opnieuw ziet Özer er niet goed uit. In het laatste kwartier volgt een klein slot offensief van Fortuna. Na goed werk van invaller Ghislain mist Stokkers een niet te missen kans op de aansluitingstreffer. In de slotseconde brengt Willem II doelman Brandenhorst redding op een klutsbal die via een Willem II been bijna in eigen doel valt.

Jong Fortuna verliest terecht van Jong Willem II. Beide teams weten weinig tot niks te creëren, maar Willem II heeft de gehele wedstrijd het betere van het spel. Via twee corners, waarbij Özer tot twee keer toe de fout in lijkt te gaan, weet Willem II de wedstrijd te winnen. Aan de zijde van Fortuna maken centrale verdedigers Ninaj en Ramirez een aardige indruk. Dobos laat bij vlagen zien over veel voetballend vermogen te beschikken, maar leidt tevens veel balverlies. Volgende week neemt Jong Fortuna het in eigen huis op tegen Jong Roda.