Jong Fortuna Sittard – Jong Go Ahead Eagles (4-5)

Jong Fortuna speelde hedenavond alweer de vierde wedstrijd in de kwalificatie poule. Ditmaal was Jong Go Ahead Eagles te gast op sportpark Krekelzank te Nieuwstadt. De wedstrijd, die overigens tien minuten eerder begon, omdat de scheidsrechter vreesde dat het duel anders niet kon worden uitgespeeld door het ontbreken van een lichtinstallatie. Een groot deel van de kleine 100 toeschouwers miste hierdoor de aftrap van de wedstrijd. Jong Fortuna begon slecht aan de wedstrijd en toen de meeste toeschouwers binnen kwamen op het terrein van FC Ria stond het al 0-1 voor de gasten. De gasten liepen al vlug uit naar een 0-3 voorsprong. Het veel te makkelijk laten voetballen van de bezoekers was hier debet aan. Toch lieten de jonkies zich niet uit het veld slaan en bleven de aanval zoeken. Zodoende wisten ze de 1-3 te scoren. Toch lieten ze zich daarna de kaas van het brood eten want nog geen twee minuten laten stond het 1-4, dit zou ook de ruststand zijn.

Na rust kwam er een ander Fortuna uit de kleedkamers, de jongelingen gingen fanatiek op de aanval spelen. Een tactiek die resultaat had. Na een overvloed aan aanvallen en kansen werd de stand gelijk getrokken tot 4-4. Jammerlijk lieten ze daarna de teugels vieren en kwam Go Ahead terug in de wedstrijd. Vlak voor tijd werd het 4-5 waardoor de mannen van Burhenne en Van der Weert na vier duels nog puntloos zijn.

Auteur: Niels van Renen
Fotografie: Niels van Renen