Landelijke media: ME in de fout!

Daar waar de Limburgse politiek niet of nauwelijks reageert op het buitensporig politiegeweld in haar eigen regio, doen de landelijke media dat wel. L1 ( hier ) De Nos ( hier ), Telegraaf ( hier ), De volkskrant (l ees hier ) en het Algemeen Dagblad ( hier ) nemen geen blad voor de mond en laten hun lezers weten dat de Politie Sittard-Geleen fout is geweest.

NOS:Leden van de mobiele eenheid hebben zich na de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en MVV in oktober onprofessioneel gedragen. Dat staat in een onderzoek in opdracht van de burgemeester, de politiechef en het Openbaar Ministerie. Op 4 oktober ontstonden er rellen na de voetbalwedstrijd in Sittard. Daarbij raakten twee meisjes van 12 jaar gewond en werden vijf mensen opgepakt. Prikken en slaan Daarbij gedroegen de ME’ers zich volgens politiechef Gery Veldhuis “niet immer professioneel”. Ze scholden terug naar de supporters en gebruikten hun wapenstok om te prikken en te slaan “op momenten waarop dat niet gevraagd werd.” Er komt nog een vervolgonderzoek naar de gang van zaken rond de wedstrijd. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de rol van de politie, maar ook naar de rol van de gemeente, van Fortuna Sittard en van de supporters.>

Nu de landelijke erkenning er is dient de vervolg vraag te komen: wat zijn de straffen en consequenties voor deze misdaden tegen burgers?

Auteur: Kiprich