NAC – Fortuna (2-3) in de media

De degradatiekraker uit bij NAC is in een hard gelag geëindigd voor de Brabantse club. Ondanks dat ook Fortuna niet bepaald imponerend voetbal speelde, wist het de drie punten met wilskracht en mede dankzij een dronken ogende NAC-doelman Benjamin van Leer over de streep te trekken: 2-3. Het betekende de eerste driepunter in de Eredivisie sinds 16 april 2002, toen FC Twente in Sittard verslagen werd. Een mediaoverzicht.

Wie de samenvatting van de wedstrijd op NOS Studio Sport wil terugzien, kan dat HIER doen. De samenvatting van NAC-Fortuna begint na 40.05 minuten. Voor wie dat niet doet en tóch de prachtige afsluiter van het programma wil bewonderen, hebben we daar een apart filmpje van gemaakt dat hieronder te zien is.

 

Het Brabantse dagblad spreekt over een ferme tik in het gezicht die Fortuna aan NAC uitdeelde. Een wedstrijdverslag met de ogen meer gericht op Fortuna lees je HIER.

Na afloop van het duel was man of the match Ahmed El Messaouidi met twee doelpunten natuurlijk de gevierde man. Voor de camera’s van de NOS moest hij zich even voorstellen. Daar waar hij normaliter als verdedigende middenvelder geposteerd staat, maakte hij zondagmiddag zijn debuut als nummer tien. Op de vraag of hij volgende week in de spits staat moet hij even lachen. ,,Ik speel liever in het midden.”

Vlak voordat de Belg de 2-2 maakte, schoot El Messaouidi de bal al eens in het doel. Helaas werd de goal afgefloten door een eerder gemaakte overtreding door een andere Fortuna-speler. ,,Je hebt vertrouwen als je al eens scoorde, dus dan ga je het nog eens proberen.” Het hele interview met El Messaouidi kijk je HIER terug.

Kevin Hofland werd na afloop door Fox Sports geïnterviewd. Tegenover de verslaggever laat hij weten ‘elke wedstrijd te snakken naar drie punten’. ,,Als je dan een paar wedstrijden op ADO-uit na zo dicht bij een puntje of misschien overwinning bent, is het wel lekker dat we met drie punten van het veld snappen.”

Na de vroege 1-0 van NAC ging Fortuna heel ver achteruit lopen met de laatste linie, ‘waardoor NAC met Fernandes daar steeds de vrije man kon vinden en dan komen we in de problemen’, aldus Hofland. ,,Daar hebben we eigenlijk dertig minuten tegenaan gevoetbald. José Rodriguez leverde in de eerste helft zowat iedere bal in en dan loop je achter de feiten aan. Na dertig minuten veranderde dat en gingen we meer vooruit lopen. Dan pak je ook de tweede, afvallende ballen en komen we meer in het spel.” Kijk HIER het vier minuten durende interview terug waarin hij praat over de veerkracht die het elftal toonde en de lessen die zijn spelers nog moeten leren.

Voetbal International maakte na het voetbalweekend de balans op en zette twee Fortunezen in het Elftal van de week. Het betreft de twee doelpuntenmakers van onze zijde, El Messaouidi en Branislav Ninaj. HIER zie je wie er nog meer in het Elftal van de week staan.

Wat uitsupporters betreft, deed Fortuna het overigens meer dan prima, zo blijkt uit het onderstaande overzicht.

 

Geef een antwoord