Preview Fortuna Sittard- PEC Zwolle en info Supportershome

Zondag 6 maart om 20:00 wordt de Eredivisie vervolgt, tegenstander deze dag PEC Zwolle. Wederom een finale voor onze Geel-Groene. Gaat de aanwezigheid van de fans Fortuna helpen punten in eigen huis te houden of gaan de punten terug naar Zwolle

PEC Zwolle
PEC Zwolle bevinden zich momenteel op een 18e plek op de ranglijst met 17 punten. Ze verloren het laatste duel tegen Heracles met 2-0 en dat was pas hun eerste verliespartij van 2022. Na de winterstop is Zwolle aan een opmerkelijke opmars bezig, met 3 winstpartijen en 2 gelijke spelen en dus pas 1 verliespartij. Hierdoor is het gat met de veilige 15e plaats geslonken tot slechts 4 punten. Iedereen die Zwolle al als degradant had opgeschreven komt voorlopig nog bedrogen uit. Zwolle zal gebrand zijn op revanche, want in Zwolle werd er door Fortuna Sittard gewonnen met 0-1. Een aderlating voor Zwolle is het uitvallen van winteraanwinst Dean Huiberts.

Fortuna Sittard
Dat Fortuna zich in de gevarenzone bevindt en punten moet blijven pakken is bij iedereen bekend. Vastelaovendszaterdag werd er met 2-1 verloren bij Cambuur, door een zeer dubieuze afkeurde 0-2 van Fortuna Sittard, hoe anders de uitslag dan zou zijn geworden zullen we nooit weten. Trainer Sjors Ultee had de afgelopen week de zware taak deze dreun snel uit de koppies te krijgen, want met de (naar verwachting) 0-1 winst van Sparta gisterenavond bij Vitesse blijft het alle zeilen bij zetten!.

Yannick van Osch stond in het elftal van de maand van Februari bij VI, en ook de verdediging oogt een stuk rustiger. Het is nu wachten op de aanvallende impulsen van Lisandro Semedo echter ook bij hem blijft de vraag hoe wedstrijdfit is hij? Duarte begint zich steeds lekkerder in zijn vel te voelen zo lijkt het.

Voorafgaand aan het duel (vanaf 18:00) en na het duel zal het supportershome geopend zijn, tevens zal er in de gracht voor de wedstrijd een pre-party zijn, meer info inzake de pre-party is hier te vinden: https://www.fortunasittard.nl/pre-party-voorafgaand-aan-wedstrijd-tegen-pec-zwolle/

Niet inzetbaar: Johansson (ziek)

Vermoedelijke opstelling: van Osch, Tirpan, Angha, Samaris, Siovas, Cox, Duarte, Rienstra, Flemming, Benschop en Seuntjens

Het duel staat onder leiding van arbiter Gözübüyük. Voor de supporters die het duel niet kunnen bezoeken is de wedstrijd live te zien op ESPN1.

1 thought on “Preview Fortuna Sittard- PEC Zwolle en info Supportershome

  1. Het doelpunt kon gisteren aan beide kanten vallen,en die ploeg zou dan winnen.Helaas voor ons viel ie aan de verkeerde kant.Maar kom op he,er is nog niks verloren.Fijne fans die nu de handdoek al in de ring gooien.

Geef een reactie