PSV – Fortuna (2-0) in de media

Fortuna Sittard heeft zichzelf zondagmiddag tekort gedaan in de wedstrijd tegen PSV. Lange tijd had de uitploeg enigszins het overwicht, maar wist dat ondanks grote kansen niet uit te drukken in doelpunten. In Eindhoven verloren de Sittardenaren met 2-0.

Uitgebreide foto- en tekstverslagen vind je HIER (Nu.nl), HIER (De Telegraaf), HIER (clubsite Fortuna) en HIER (1Limburg). HIER (NOS) kun je de samenvatting van deze verliespot terugzien. Het item over Fortuna begint na 25.30 minuten.

Zoals geschreven: Fortuna had veel meer kunnen halen uit deze partij, die op voorhand met potlood als nederlaag in de agenda wordt gezet. Want ondanks dat PSV vroeg op voorsprong kwam en maar liefst vier goals wegens buitenspelval afgekeurd zag worden, was het vooral Fortuna dat de overhand had. De geel-groenen kregen ook kansen, maar vooral Semedo en Polter hadden hun vizier niet scherp staan. Uiteindelijk was het PSV dat in de slotfase de wedstrijd besliste, na een blunder van Rota.

Na afloop van de wedstrijd stond Kevin Hofland diverse media te woord. Vrolijk was hij niet. “Ik denk dat we in de eerste helft vier 100 procent-kansen hebben gehad. En die moet je maken”, vertelt hij aan de NOS. “Natuurlijk scoorde PSV ook vier keer, maar die goals tellen niet vanwege buitenspel.” Semedo kreeg meermaals grote kansen om te scoren. Maar één mogelijkheid blijft menig Fortunees na: de Portugees ramde de bal tegen de lat, terwijl Polter naast hem volledig vrij stond en de bal voor het intikken had. Hofland: “Daarvoor had hij al twee mogelijkheden. Als hij deze erin schiet, hoor je niemand.”

Vooral de tweede helft biedt volgens Hofland perspectief: “Ik vind dat we het heel goed gedaan hebben. Het creëren van kansen, voorin de ballen vasthouden, dat ging veel beter. Maar ja, uiteindelijk gaat het om de punten en nu hebben we er maar één. Dat is veel te weinig. Je ziet dat er vooruitgang geboekt wordt, maar uiteindelijk gaat het om de punten. Er moet wat meer gif in.” Hofland ziet wel verbetering in het vertoonde spel. “Als je kijkt hoe we tegen Twente en Heerenveen speelden: dat was niet goed. Maar daarna hebben we twee uitstekende wedstrijden gespeeld, al koop je daar niets voor.” Dit en meer interviews van de NOS zie je HIER terug.

De tekst gaat verder onder deze afbeelding van de NOS.

Tweets die je niet gemist mag hebben±

Geef een reactie