PSV – Fortuna (5-0) in de media

Het is inmiddels bijna op de kop af een jaar geleden dat Fortuna Sittard voor het laatst een uitwedstrijd winnend afsloot (Feyenoord 0-2). Ook zaterdag lukte het de Limburgse club niet dichtbij ook maar een punt te komen. De manier waarop Fortuna met 5-0 van PSV verloor – geen enkel schot op doel – heeft menig (uit)supporter pijn gedaan. Een summier mediaoverzicht.

Uitgebreide tekst- en fotoverslagen vind je HIER (1Limburg), HIER (clubsite), HIER (Fortuna Online) en HIER (VI). HIER kun je de samenvatting terugzien. De samenvatting van PSV – Fortuna is het eerste item dat door de NPO werd uitgezonden.

Hoofdtrainer Sjors Ultee verscheen na de kansloos verloren pot voor de camera’s van de NOS. Hij zegt daar: “De manier waarop… is iets wat echt beter moet, wil je überhaupt tijdens zo’n wedstrijd. Verdedigend liepen we teveel achteruit. Daardoor kom je niet in de duels. Dat lijkt misschien heel slap, maar dat is het niet. Dat heeft met tempo te maken.” Aanvallend legde Fortuna ook niks fatsoenlijks op de mat. “Aanvallend waren we de bal zo snel kwijt. Je kunt geen adem halen en dan blijven ze komen. Dan gaat het heel hard”, aldus Ultee.

Ondanks het slechte uit trackrecord van Fortuna vindt Ultee niet dat ‘we’ last hebben van een uitsyndroom. “We hebben Vitesse, AZ, Ajax, Utrecht, PSV-uit nu gehad. Zelfs met een goede ploeg die goed is in uitwedstrijden, kun je die verliezen. Je moet eerder kijken naar Zwolle-uit en Emmen-uit. In die wedstrijden moet je punten pakken.”

Na de 4-0 kreeg Ultee zelfs nog een gele kaart, omdat hij zich opwond tegenover de scheidsrechter van dienst. Daarover zegt hij tegen de NOS-verslaggever: “We maken geen rare overtredingen, geven geen doodschoppen. Tuurlijk is het een penalty, maar geef dan niet meteen een gele kaarten. En deze man bleef maar gele kaarten geven voor elke overtreding. Blijkbaar had-ie er zin in. Het was heel onnodig.” HIER vind je het hele item van de NOS.

Statistieken door de NOS. Tekst loopt door onder de afbeelding.

Toch merkten we wel één lichtpunt op tijdens de deceptie. Good old Wessel Dammers maakte na een flinke poos zijn rentree. Hij kwam als wissel in de tweede helft in het veld. Hij zegt in een filmpje van Fortuna Sittard: “Ondanks dat PSV in een mindere fase zit hebben ze dermate veel kwaliteit dat ze de betere ploeg zijn. Dat zag je vandaag wel.” Over zijn rentree: “Of je uit of thuis speelt of 2-0 voor of 0-5 achter. Dat maakt niet uit. Ik ben heel erg blij dat ik weer tussen die gasten op het veld mag staan.”

 

 

 

 

Geef een antwoord