Sjoerd Ars wordt onze nieuwe aanvaller

Nadat we jullie vorige week de primeur konden melden van de komst van middenvelder Emrah Bassan en de zoektocht naar een spits en een nieuwe keeper, willen we jullie bij deze verder informeren over wat wij vernemen wat de transfer ontwikkelingen in en rondom ons mooi clubje zijn.

De nieuwe spits: Sjoerd Ars
Zoals eerder op deze pagina al aangegeven heeft de zeer ervaren en veel scorende spits (zie overzicht) Sjoerd Ars het niet langer naar zijn zin bij zijn club Haladás Szombathelyi in Hongarije en zal de topscoorder – voor de duur van dit seizoen met een optie tot nog 1 jaar-  voor Fortuna Sittard gaan spelen.

Sjoerd Ars was in 2016 nog aanvoerder en clubtopscorer van Nac Breda met 22 doelpunten (inclusief nacompetitie), maar slaagde er niet in om met NAC te promoveren naar de eredivisie.

Voor Ars is dit een terugkeer naar de Nederlandse velden zijn. Ars speelde naast in Hongarije namelijk ook in China, Bulgarije en Turkije voor hij in 2014 met NEC en daarvoor NAC terugkeerde op de Nederlandse velden.

De spits is na trainer Sunday Oliseh, middenvelder Emrah Bassan en doelman Miguel Santos de vierde winterversterking van de Limburgers. Fortuna-grootaandeelhouder Isitan Gün toont zich verguld met de versterking: ‘Ars is in de Jupiler League altijd een garantie voor goals geweest. Bij zijn laatste clubs in Nederland, NAC Breda en NEC, heeft hij met zijn doelpunten een doorslaggevend aandeel in de sportieve successen gehad.

Voor Fortuna is het kunnen aantrekken van een trefzekere, ervaren spits als Sjoerd absoluut een enorme buitenkans.’ In het verleden was Ars ook trefzeker voor FC Omniworld, Go Ahead Eagles, RBC Roosendaal, en FC Zwolle. In het buitenland speelde hij voor Levski Sofia, Tianjin Teda, Konyaspor, Karsiyaka en dus Haladás.

Fortuna SC