Update 23-07: Hoe vordert de nieuwe selectie?

Fortuna Sittard heeft de lat hoog liggen bij het aantrekken van nieuwe selectiespelers. Vorig seizoen wisten de Sittardenaren een twintigtal spelers naar Sittard  te krijgen, waaronder enkele spelers die een “next step”  hebben weten af te dwingen.  Inmiddels staat de teller op  9 (Grégoire Amiot, Felix Passlack , Patrick Raintanen, Àlex Carbonell, Adnan Ugur, Rasmus Karjalainen, Vitali Damașan, Jacky Donkor en Bassala Sambou)

Fortuna Sittard kan zowel 4-4-2 als 4-3-3 spelen. Een en ander zal van de tegenstander en de vorm van de eigen spelers afhangen. Bijgaande een simpele maar overzichtelijke update:

Onze huidige selectie telt drie keepers; Alexei Koselev, Abze Jug en Rowen Koot

De verdediging:  Op linksback zal het gaan tussen Michael Pinto  en de andere linkspoot en nieuweling Grégoire Amiot. De Fransman kan ook centraal spelen , net zoals  Wessel Dammers, Patrick Raintanen en Branislav Ninaj. Op rechts is het de verwachting dat Felix Passlack (RB) de voorkeur zal genieten boven Clint Essers. De back posities zijn dus dubbel bezet, waarbij de verwachting is dat er nog een centrale defensieve speler (defender / midfield) zal bijkomen.

Het middenveld : Naar verwachting zullen de twee oude basis spelers (Mark Diemers, Jorrit Smeets) ook dit seizoen weer in de hoofdmacht aantreden. Het ligt voor de hand dat de 3e speler op het middenveld  de nieuwe aanvallende middenvelder  Àlex Carbonell (21) zal worden. De trainers-staff kan dit trio aanvullen (of vervangen) met een viertal eigen U19 talenten (Nassim El Ablak, Dimitrios Ioannidis, Bo Breukers en Luc Tinnemans)  of de aanwinsten Adnan Ugur  en  de teruggekeerde Mickael Malsa .

Fortuna Sittard zou daarnaast nog steeds geïnteresseerd zijn in het contracteren van José Rodríguez . Recent is daar ook de naam van Joe Ledley (32, clubloos) bijgekomen als versterking voor het middenrif.

De voorhoede. Op de flanken hebben we  veelal eigen talenten; zoals Djibril Dianessy, Agim Zeka, Amadou Ciss,  Áron Dobos en de recent aangetrokken Jacky Donker.  Centraal hebben we de aanwinsten Rasmus Karjalainen en Vitali Damașcan (gehuurd van het Italiaanse Torino FC ). Zij krijgen concurrentie van de meest recente aankoop, de fel begeerde 21-jarige aanvaller Bassala Sambou. Deze explosieve en beweeglijke spits kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor Everton FC U23. Afgelopen seizoen scoorde Sambou elf keer voor het opleidingsteam van Everton FC.

 

ps: Nieuwsgierig wie de grote man achter de transfers is? Lees hier een exclusief interview!

 

1 thought on “Update 23-07: Hoe vordert de nieuwe selectie?

Geef een reactie