Voorbeschouwing Fortuna Sittard- VVV Venlo

Aanstaande woensdag 26 augustus om 20.00 uur speelt Fortuna haar laatste officiële oefenwedstrijd voor de competitie in September weer van start gaat. Dit in eigen huis en wel tegen provinciegenoot VVV Venlo.

VVV Venlo
De tegenstander van de komende oefenwedstrijd is het ons zeer bekende VVV, niet alleen is dit natuurlijk onze provinciegenoot maar Fortuna speelde al vele wedstrijden tegen deze tegenstander, in het verleden in de Eerste Divisie en nu op het hoogste niveau. VVV speelde tot nu toe 4 oefenwedstrijden waarvan de belangrijkste uit bij Willem 2 (2-1 uitslag) en thuis tegen het team van de VVCS (2-2 gelijkspel). De ploeg uit Venlo zag afgelopen zomer een tiental spelers vertrekken waaronder een aantal huurlingen die terugkeren naar hun eigen club. Daar staat tegenover dat er tot nu toe 6 versterkingen zijn binnen gehaald en nummer 7 staat ook klaar, waar het eerder om financiële redenen niet lukte, lijkt het erop dat Vito van Crooij toch teruggehaald wordt naar de Koel.

Fortuna Sittard 
Dan ons eigen Fortuna: voor de ploeg van Kevin Hofland wordt de wedstrijd tegen VVV de 2e serieuze test in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Afgelopen donderdag kon helaas de mooie test tegen AZ niet doorgaan vanwege een positieve corona test aan Sittardse zijde. De wedstrijd tegen FC Twente werd nipt verloren na een goede eerste helft, moet wel gezegd worden dat de afgekeurde goal van Bassala Sambou onterecht afgekeurd bleek. Inmiddels is Fortuna druk bezig geweest op de transfermarkt en werden er in goed 1 week tijd maar liefst 4 spelers aan de selectie toegevoegd; Mats Seuntjes, Mike van Beijnen, Sebastian Polter en Veron Parkes. Fortuna lijkt echter nog niet uitgeshopt te zijn en het zit ook in de lijn der verwachting dat er wellicht nog wat spelers (evt. op huurbasis) de club zullen verlaten. Al met al begint het team voor seizoen 2020/2021 serieuze vormen aan te nemen.

CORONA MAATREGELEN / GEVOLGEN:
Deze wedstrijd is overigens de eerste wedstrijd waarbij er getest zal worden met gedeeltelijk publiek in het stadion. Hoewel het niet zal zijn wat we gewend zijn denk ik dat we allemaal blij zijn wanneer we weer voet in het stadion kunnen zetten. Er wordt getest met 1000 mensen, enkel seizoenskaarthouders, er zijn nog enkele stoelen beschikbaar. Voor de mensen die geen kaarten kunnen kopen of wellicht nog even willen aankijken hoe het in zijn werk gaat wordt de wedstrijd eveneens live uitgezonden door Fox Sports.

Ivm met de Corona-maatregelen is het niet wenselijk om spandoeken op te hangen terwijl er mensen op de tribune zitten, dit zorgt voor onnodig passeren.
Wij willen supporters toch de mogelijkheid bieden om spandoeken op te hangen: dit kan twee uur voor aftrap. Graag melden bij de ingang Noord / West, Max 2 personen per spandoek, 15 minuten de tijd.
Na afloop van de wedstrijd dienen deze supporters mee uit te stromen met de rest van het publiek. Zodra het stadion leeg is mogen ze terug naar binnen om de spandoeken af te halen

Om bezoekers met de huidige coronamaatregelen te kunnen blijven faciliteren zullen vanaf de oefenwedstrijd tegen VVV-Venlo munten weer geherintroduceerd worden.  Er zal tijdens deze coronaperiode gewerkt worden met een concept van (mobiele) cateringspunten en een aangepast assortiment. In deze nieuwe vorm van catering draagt het betalen met munten bij aan de snelheid en het gemak. Wanneer de maatregelen het toelaten zal de betaalkaart weer in gebruik worden genomen. Tot die tijd is het uitsluitend mogelijk om met munten te betalen. Aanschaf van de munten kan tijdens de wedstrijden bij de medewerkers van SECC, welke in het stadion herkenbaar zullen zijn aan het witte shirt met SECC op de voorkant. Het aanschaffen van munten is enkel mogelijk per pin. Er worden geen contanten geaccepteerd.  Lees hier het volledige bericht op Fortuna Sittard.

Geef een reactie