Willem II – Fortuna (0-0) in de media

Fortuna Sittard verdubbelde zaterdagavond zijn puntenaantal in uitwedstrijden in heel 2019 door met 0-0 gelijk te spelen tegen Willem II. Hiermee staat de Limburgse ploeg voorlopig op een dertiende plek en is het gat met nacompetitieplekken uitgebreid naar vier punten. Een mediaoverzicht.

Uitgebreide tekst- en beeldverslagen vind je HIER (clubsite Fortuna), HIER (1Limburg), HIER (VI) en HIER (De Telegraaf). De samenvatting van deze wedstrijd zie je HIER terug. Het item over Willem II – Fortuna begint na 28.06 minuten.

Namens Fortuna stond de in de basis teruggekeerde Wessel Dammers de NOS te woord na de wedstrijd. Hij zei: “Echt grote kansen zijn er niet geweest. Dus ik snap dat het voor de neutrale toeschouwer geen leuke wedstrijd was om naar te kijken. Maar ik denk dat we vanuit ons bezien een goede pot hebben neergezet. We mogen blij zijn met dit resultaat, want Willem II heeft gewoon een hele goede ploeg.” Andere interviews bij de NOS zie je HIER. Ook verscheen hij bij FOX. Dat interview zie je HIER. Tegen de interviewer stelt hij: “Het gaat lekker. Mijn knie reageert dusdanig goed… Nu (na de wedstrijd) is hij ook goed en gaan we met een goed gevoel de kerst tegemoet. Het ging prima vandaag. We speelden een goede eerste helft, al verloren we in het begin teveel tweede ballen, waardoor zij veel druk kunnen zetten. In het begin van de tweede helft beginnen ze te stormen. Rond de zeventigste minuut besloten we verder vooruit te verdedigen, waardoor we beter in het spel komen.” Dammers denkt dat het gelijkspel de verhoudingen op het veld prima weergaf. “Het is ook niet zo dat wij zo veel kansen creëerden.”

Ook Mark Diemers meldde zich bij de media. Tegenover FOX zegt hij: “Het ging goed. Ik ben op. Het is tijd voor de winterstop. Een puntje pakken tegen Willem II dat derde staat is gewoon goed.” Over de eerste seizoenshelft stelt hij: “We hebben het meer dan naar behoren gedaan met 19 punten uit 18 wedstrijden. Dat is iets waar je prima op kunt bouwen.” Het hele interview zie je HIER terug. De volgende statistieken zijn afkomstig van de NOS:

Enkele tweets:

Geef een antwoord