Eerbetoon aan voetballer en mens: Fernando!

De wedstrijd van en voor Fernando Ricksen komt eraan. Natuurlijk, de sterren die zondag in het Fortuna Sittard stadion aanwezig zijn mogen er zijn! Internationale toppers die van heinde en verre naar Sittard reizen om respect te tonen voor Fernando’s carrière en natuurlijk zijn persoonlijkheid. Het belooft in dat opzicht echt een historische dag te worden, die uiteraard niemand mag missen.

En toch is vreemd genoeg de komst van de stroom van internationale sterren naar Sittard niet het meest bijzondere aan deze dag. De echte ster is Fernando Ricksen. De Limburger die onder de vleugels van Fortuna Sittard is groot getrokken en op het juiste moment is uitgevlogen. De karakterman die zijn hoogtepunt in zijn carrière niet geheel toevallig bij een volksclub heeft gehad. De vechter die het hart van tienduizenden gewone mannen en vrouwen heeft geraakt. De man die de taal van het volk spreekt, niet omdat hij dat geleerd heeft in een media training, neen..Fernando doet gewoon wat heel veel mensen zouden moeten doen: echt en oprecht zijn!

Na zijn indrukwekkende carrière en avonturen waar menig mannen,- en wellicht zelfs vrouwenhart iets sneller van gaat slaan besloot Fernando zijn oude club en liefde weer onderdeel van zijn leven te laten zijn. Geen gekke fratsen meer in verre vreemde landen, maar het trainingsveldje bij het Cios, ’s morgens vroeg met de B door de modder ploeteren en met het eerste elftal in de krochten van de juupliek vechten voor overwinningen. Hij had naar grote clubs kunnen gaan, nog flink wat geld kunnen gaan verdienen,  maar Fernando koos ervoor om het terug te gaan naar Fortuna Sittard…zijn Fortuna!

Het is deze oprechte loyaliteit, onbaatzuchtigheid en clubtrouw in een (voetbal) wereld die alleen nog maar om geld lijkt te draaien, die deze wedstrijd zondag zo bijzonder maakt.

Dus bedenk je niet, ga Zondag met je familie, gezin of vrienden naar de ongetwijfeld prachtige wedstrijd. Neem afscheid van Fortuna Sittard en van de voetballer Fernando Ricksen..maar ga vooral om respect te getuigen aan de mens Fernando…onze kanjer!

Auteur: Kiprich