Fortuna SC

Fortuna Sittard kent een buitengewoon kleurrijke historie op het gebied van supportersgroeperingen. Van de officiele Supportersvereniging tot Tifo–groeperingen (United, TGV), van Radio Fortuna tot Fortuna-Online, van Help Fortuna tot de harde kern CFS en van TOF tot Fortunahome.com. Deze diversiteit zorgde niet alleen voor een typisch Sittards familiegevoel, maar ook voor een zekere beperktheid. In het begin van 2012 komt -door stimulering van John van Bommel- voor het eerst na de succesvolle TOF periode  een grote en diverse vertegenwoordiging van allerlei supportersgroeperingen bijelkaar. De noodzaak daartoe was echter minder plezierig, Fortuna Sittard had dringend behoefte aan (veel) liquide middelen en zag zich genoodzaakt dit aan de eigen achterban te vragen.

Sinds die periode zijn de supportersgroeperingen -in wisselende samenstellingen- meer en intensiever met elkaar gaan samenwerken. Toen eind 2012 door Fortuna Sittard een “mini-fusie” als optie werd gezien (Regionale Jeugd-Opleiding met Roda JC) was de maat voor vele fanatieke fans vol. Het werd tijd dat de hondstrouwe supporters definitief zeggenschap gingen krijgen in het reilen en zeilen binnen Fortuna Sittard en men besloot samen met Fortuna Sittard “het huis” te gaan repareren. Het dak van een huis kun je immers beter repareren voordat de storm komt en dus werd een geheel nieuwe vereniging opgericht die het geel-groen aandeel, en daarmee ook het vetorecht op de Fortuna Sittard cultuur en het bestaansrecht- kon gaan beheren. In het eerste kwartaal van 2013 was de geboorte van het Fortuna Supporters Collectief – ook wel FortunaSC genoemd-, een feit.

In deze werkelijke unieke vereniging zijn de voormalige “Supportersvereniging Nao Veure” (oa busreizen, activiteiten, veiligheid, Supportershome), “Radio Fortuna” (radio uitzendingen), TGV (Sfeeracties & Tifo) “Fortuniors” (kidsclub, activiteiten), “Aan ‘M” (merchandise en spelersfonds) en “Fortunahome.com” (website en activiteiten) per 1 juli 2013 officieel opgenomen. Door de bundeling van krachten, competenties en middelen kan deze nieuwe Supportersgroepering heel, heel veel bieden. Van schitterende online beleving (website, social media, radio) tot  een echte voetbalbeleving bij thuis,- en uitwedstrijden voor het hele gezin!  Doordat het collectief ook innig blijft samenwerken met Fortuna Sittard en andere supportersgroepen is een vruchtbaar fundament gelegd voor een nieuwe bloeiperiode van de roemruchte supporters van Fortuna Sittard!

De ambitie & doelstellingen
We hebben de ambitie om een toonaangevend en representatief supporterscollectief te worden c.q. te blijven. Het Supportersplatform wil daarbij graag haar leden extra vreugde en aantoonbare meerwaarde bieden bij een (wedstrijds) beleving van en met Fortuna Sittard. Daarnaast wil het platform het Fortuna Sittard familie gevoel versterken en opkomen voor de algemene belangen van de supporters van Fortuna Sittard.Ten derde heeft het supportersplatform de ambitie om Fortuna Sittard waar mogelijk positief en constructief te ondersteunen.

Het supportersplatform gelooft daarbij in het “van de wieg tot het graf” principe. “Een Fortunafan ben je immers niet voor even, maar voor je hele leven”. In onze activiteiten en opzet houden we dan ook rekening met alle generaties, we willen een (h)echte familie voor jong en oud zijn! Samen-werken is de drijvende kracht achter het succes!

Deze belangenbehartiging kunnen wij samenvatten in een 10-tal doelstellingen:

1.      Het organiseren van activiteiten de voor de leden van het platform en/of supporters
2.      Het versterken van de onderlinge banden tussen supportersplatform en de BVO Fortuna
3.      Het toezien op het Gouden aandeel en het bewaken van de clubcultuur,
4.      Het bevorderen van samenwerking tussen Fortuna Sittard supporters en haar Regio (MVO)
5.      Het aanbieden en versterken van een online Fortuna Community
6.      Het bevorderen van een positief klimaat, goede catering en gezellige voetbalsfeer
7.      Het bevorderen van goed groepsvervoer naar uitwedstrijden voor leden en Fortuna Supporters
8.      Het bevorderen van een levendige Fan-Merchandise voor leden en overige supporters
9.      Het opkomen voor de veiligheid en service voor bezoekers van wedstrijden van Fortuna.
10.    Het aanbieden en ondersteunen van generatie gebonden leden pakketten, zoals het Kids/junior lidmaatschap

 

Klik hier om de Gouden Aandeel regeling in te zien en klik hier voor onze statuten.